06-12-2018
 

Rubí ja compta amb un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, elaborat per la Diputació de Barcelona

El document fa especial èmfasi en la priorització de la millora de les condicions de mobilitat dels vianants

La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS) de Rubí, un document bàsic per configurar les estratègies de planificació de la mobilitat sostenible del municipi.

El treball s'ha realitzat d'acord amb el que estableix el  Pla director de mobilitat de la Regió metropolitana de Barcelona, de la seva obligació d'aprovació per a tots els municipis de més de 20.000 habitants.

El Pla elaborat per Rubí fixa una quarantena de propostes orientades a afavorir la mobilitat dels vianants, fomentar l'ús de la bicicleta i del transport públic, així com d'assolir un ús més racional del vehicle privat. El treball també inclou la comptabilització de l'oferta d'aparcament dels residents i de la demanda de rotació, a més d'aspectes per millorar la seguretat viària així com de disminuir els nivells de contaminació atmosfèrica i acústica.

El document fa especial èmfasi en la priorització de la millora de les condicions de mobilitat dels vianants. En la mateixa línia i de forma paral·lela a la redacció del Pla, l'Ajuntament ha procedit recentment a implementar el projecte d'ampliació de l'illa de vianants del centre, per dotar d'un entorn urbà de qualitat que fomenti les relacions socials entre els ciutadans així com la dinamització del comerç local.

En aquest sentit, el Pla de mobilitat també fa una proposta de jerarquització de la xarxa viària per a vehicles motoritzats amb l'objectiu de permetre una reordenació dels diferents fluxos, canalitzant el trànsit d'àmbit interurbà i de pas cap a la xarxa principal i creant zones 30 per pacificar i potenciar la mobilitat sostenible a la resta de barris de la ciutat.

RUBITV.CAT

 
10 comentaris
 

Comentaris

08-12-2018
15:12
 
Per la Mercè

Aquí tens una petita crònica i resum de les demandes del col·lectiu que organitzava la xerrada! https://www.rubitv.cat/20181205/15870/rubi-a-l-Area-metropolitana-de-barcelona-un-debat-necessari

 
08-12-2018
11:01
 
Mercè

Fa uns dies es va publicar la notícia que hi hauria un debat o presentació al CRAC sobre la possibilitat que Rubí s'integrés a l'AMB. Això pot tenir implicacions per la mobilitat, suposo. En qualsevol cas, em sorprèn no haver vist a RubíTV ni una ressenya de què es va parlar, si hi va anar molta o poca gent... Ep, si s'ha publicat, disculpeu i, per favor, algú pot posar l'enllaç?
Quant al PMUS, ja veurem si ni tan sols arriba al Ple abans de les eleccions.
Pel Duke, sembla que els documents han reaparegut, però no sembla que hi sigui el què és objecte d'aquesta notícia (?): https://www.rubi.cat/fitxers/documents-ok/area-de-serveis-territorials/mobilitat/pla-de-mobilitat-urbana-sostenible-de-rubi-pmus

 
08-12-2018
01:47
 
Roger

Ja fa falta que es posin les piles i serveixi de algo, la majoria de voreres fa pena ... Ah i sobretot Rubi no es unicament el centre, menys ampliar illa de vianants o ,en tot cas, prioritzar altres zones/barris, que tb paguem impostos...

 
07-12-2018
20:16
 
M. Dolors

Dinamització del comerç? ❌

 
07-12-2018
13:47
 
Duke

A la web de l'Ajuntament de Rubí, secció Mobilitat , hi havia la documentació relacionada amb el PMUS però s'ha retirat. Algú en sap el motiu?

 
07-12-2018
08:34
 
QUOD

El meu dudte si es poden compartir les condicions de movilitat del vianats, suposso qu' això inclou la seguretat física dels vianats, amb una munió de patinets, bicicletes, i estris semblants, campánt per voreres, ,illa peatonal, carrers en contra-direcció, de nit i sense llum, molts amb dues persones muntades a sobre. Tinc estès que hi ciutats que ja ho han prohibit. Aquí estudiant-ho encara. Tan dificil es entendre que qualsevol dia lamentarem una tragedia?.

 
07-12-2018
07:22
 
Quico (2/2)

Ja veurem el grau d’implementació del pla tenint en compte els agents vinculats i estan a final de legislatura: regidora (desaparescuda i sense lideratge), policia local (més que desaparescuts en el dia a dia de la gestió de la mobilitat a la ciutat), espai públic (sobrepassat i sense capacitat tècnica), mobilitat (limitats a nivell polític),...
En fi, la meva percepció és que es tracta d’un pla que ja neix desligitimat i mort.

 
07-12-2018
07:22
 
Quico (1/2)

Algunes consideracions respecte la notícia:
• Diputació no ha fet res, simplement ha pagat l’estudi a una consultora perquè Rubí tingués (per fi) un PMU.
• D'aquest pla encara se n’ha de fer presentació i aprovar al ple municipal
• Per a jo, la sessió que comentes va ser un pur tràmit i no s´ha considerat res del que es va plantejar en aquell espai. Només cal veure quin tractament s’ha donat des de l’Ajuntament a aquest pla: ni roda de premsa de presentació, ni acte públic de l’alcaldessa amb la regidora... com sí han fet amb altres plans de ciutat: infància, gent gran... Quantes vegades s’ha convocat la Taula de la mobilitat? Qui en forma part?

 
06-12-2018
19:41
 
nena

Els processos participatius només serveixen per cobrir expedient i dir que s'han fet, però a veure quan ens n'adonarem que tot el que tenen previst des de l'Ajuntament ja està dat i beneït pels politics...

 
06-12-2018
10:43
 
Jo

I el procés participatiu a que ens va convocar l'ajuntament va consistir en una reunió informativa i ja està? On podem veure aquest pla de mobilitat ? Una mica estafat amb aquesta participació de boquilla que fa l'ajuntament?

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Economia

04-10-2018

 

Les obres de millora de Cova Solera i Can Jardí començaran l'any vinent

A Cova Solera hi ha 198 empreses que donen feina a 2.432 treballadors i treballadores i a (…)

Opinió

27-09-2018

 

Com el Vallès no hi ha res?

Aquests dies, coincidint amb la setmana de la mobilitat sostenible, la Diputació de Barc(…)

Societat

24-09-2018

 

16 vehicles elèctrics viatgen de Rubí a Mataró en el marc del Ral·li d'Eficiència Energètica

El segon Ral·li d'Eficiència Energètica s'ha celebrat a Rubí en el marc de la Setmana (…)

Opinió

21-09-2018

 

Per què és important celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible?

En matèria de salut i benestar, sovint les reivindicacions de la ciutadania van molt més(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!