La coca de pollastre del Café Berlin guanya la 7a edició de la ruta ‘De tapes per la Fira’
L’hamburguesa de La Cañita ha rebut el segon premi i Mini Burger de l’Hostal del Gall ha quedat en tercera posició
L'Ateneu Municipal ha sigut l'espai que ha acollit el lliurament dels diplomes als tres restauradors que, segons la ciutadania, van valorar com les millors propostes gastronòmiques de la ruta emmarcada dins la Fira de Sant Galderic.
Enguany, la coca de pollastre marinat amb porro, cheddar i cogombre del Café Berlin ha estat escollida com la millor tapa dels 34 establiments que han participat aquest any, un 20% més que l'any anterior.
Tot i que el Café Belin ja va ser premiat amb un segon i un tercer premi anys enrere, és el primer any que queda guanyador havent venut més de 1.900 tapes.
L'hamburguesa feta a casa amb ceba confitada i allioli suau en pa de patata de la Cañita ha quedat en segona posició, mentre que la mini burger de Rubia Galega de l'Antic Hostal del Gall ha estat la tercera millor valorada.
L'organització ha avançat que de cara a la ruta gastronòmica de l'any vinent oferiran als restauradors la possibilitat de servir les tapes en un horari flexible escollit per cada establiment, amb la finalitat de facilitar la feina als participants tenint en compte la situació de cada establiment.
Durant l'acte també s'ha fet el sorteig de 3 vals-restaurant de 30€ entre totes les persones que han votat per a escollir la millor tapa de la ruta. Elisabeth Fabré, Maria del Mar Sánchez i Ariadna Esteve podran fer servir el premi en qualsevol dels 34 restaurants que han format part del 'De tapes per la fira'.
CARLA SERRA