25-10-2018
 

El Ple debatrà el reconeixement de la Font del Ferro com a mitjà propi personificat de l'Ajuntament

Els grups municipals presenten cinc mocions sobre diverses temàtiques

Aquest dijous, el Ple municipal votarà una proposta d'acord per reconèixer l'empresa Font del Ferro SL, de capital públic, com a mitjà propi personificat de l'Ajuntament de Rubí, així com una modificació dels seus estatuts de manera que recullin les activitats concretes que pot desenvolupar.

Amb aquest canvi, la societat podrà vendre productes i prestar serveis al consistori sense les limitacions contractuals que tenen els proveïdors privats amb l'Administració.

Actualment, la Font del Ferro gestiona un Centre Especial de Treball (CET) que exerceix activitats econòmiques de viver, manteniment d'espais verds i enjardinament; i també un Servei de Teràpia Ocupacional (STO) i un Servei Ocupacional d'Inserció (SOI).

Font del Ferro SL està capacitada per satisfer necessitats de béns i serveis que l'Ajuntament contractaria habitualment al mercat, com ara el subministrament de flors i plantes per als parcs i jardins de la ciutat, el manteniment d'aquests espais, la neteja i manteniment d'espais verds rurals o forestals, o la realització de diagnosis o estudis.

Fins ara el consistori no ha pogut aprofitar al màxim aquestes prestacions perquè Font del Ferro era una societat mercantil, i estava subjecta a les limitacions legals dels sistemes de contractació de serveis que regulen les relacions de proveïdors privats amb l'Administració, que inclouen l'obligació de concórrer a procediments de licitació o l'existència d'un import màxim anual per als contractes menors.

Amb l'acord que es presentarà avui al Ple per a la seva votació, i un cop reconeguda com a mitjà propi personificat de l'Ajuntament, la Font del Ferro estarà obligada a complir els encàrrecs que li faci la corporació municipal, sempre que s'ajustin a les seves funcions.

Les activitats quedaran detallades als seus estatuts com a: cultiu de flors i plantes i el seu comerç a l'engròs i al detall; explotació de vivers no forestals; prestació de serveis de jardineria, incloent el disseny paisatgístic i el manteniment; i neteja i manteniment d'espais verds urbans, rurals, forestals i els seus camins, siguin de titularitat pública o privada.

Tal com ha explicat l'alcaldessa, Ana María Martínez, "aquests canvis aplanen el camí perquè la Font del Ferro acabi sent el principal proveïdor de planta i arbust de l'Ajuntament i perquè es puguin obrir noves línies de treball al voltant del manteniment d'espais verds", i ha afegit que "aquest no és un tema menor sinó que el considerem un avenç molt important dins les nostres polítiques d'atenció a la diversitat funcional. Si la Font del Ferro està en disposició d'oferir més serveis al consistori, podrem incrementar la seva plantilla i oferir d'aquesta manera una oportunitat d'inserció laboral a les persones amb discapacitat".

Aquesta aposta per la Font del Ferro com a empresa comercialitzadora i de serveis serà possible gràcies al creixement que ha experimentat durant aquest mandat, amb la incorporació de nous treballadors i treballadores, la millora de les seves condicions laborals i salarials, i l'obertura de noves línies de treball, com és el cas de la brigada de zones verdes i forestals.

Cinc mocions dels grups municipals

La part de control del Plenari comptarà amb sis punts de l'ordre del dia, a banda dels assumptes urgents que es pugiun presentar i els precs i preguntes.

El primer és una moció per la commemoració del referèndum d'autodeterminació que no va superar la urgència en l'anterior Ple, i queda automàticament inclosa en l'ordre del dia del Ple següent (veure notícia). Aquesta moció, però, no es debatrà perquè els grups promotors l'han retirada.

A continuació es debatran les mocions de Ciutadans per a la prevenció del consum d'alcohol en menors (veure notícia), les de l'AUP per a la millora del servei de recollida i tinença d'animals perduts (veure notícia) i també per al dret a vot de totes les persones residents; la d'ERC per a la regulació de vehicles de mobilitat personal i cicles de més de dues rodes (veure notícia) i la d'ICV per millorar l'atenció dels infants amb necessitats educatives especials en temps escolar lectiu i no lectiu (veure notícia).

 
2 comentaris
 

Comentaris

01-11-2018
07:48
 
Molt bé

I amb aquesta mesura es farà un manteniment adequat de parcs, jardins i jardineres? Perquè fins ara la cosa és lamentable. Per exemple, posar jardineres està molt bé, d'entrada fa goig. Certament, ajuda a que no t'aparquin motos sota la finestra, cosa que s'agraeix tenint en compte que la policia municipal passa de tot (o de molt). Però al cap d'uns mesos es converteixen en una mena de selva deixada on hi creixen males herbes. Ajuntament: quan ens ficarem al cap que fer segons què no té sentit si no se n'assegura el manteniment?

 
26-10-2018
16:21
 
Pilar

Una molt bona notícia per a la Font del Ferro. Felicitats!!!

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

16-12-2018

 

Esportistes i artistes de renom participaran a les fotografies solidàries amb La Marató de TV3

Aquest diumenge, 16 de desembre, esportistes de renom de Rubí, així com l'actor Rubén Y(…)

Societat

15-12-2018

 

La Sindicatura avisa que un 30% dels ajuntaments no ha presentat els comptes de 2017

La Sindicatura de Comptes de Catalunya va fer públic divendres que un 30% dels ajuntament(…)

Societat

13-12-2018

 

L'exposició "Humoràlia i Drets Humans" es prorroga fins el 18 de gener

L'exposició Humoràlia i Drets Humans es podrà veure a la Biblioteca Municipal Mestre M(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!