El Vallès Occidental treballa un projecte de recuperació de varietats agrícoles locals
L'objectiu és valorar el patrimoni agroalimentari i gastronòmic del territori
El Vallès Occidental treballa en un nou projecte per recuperar les varietats agrícoles tradicionals del territori, el principal objectiu és valorar el patrimoni agroalimentari i gastronòmic del Vallès Occidental. El projecte de recuperació de varietats locals té la seva base teòrica en la recerca d'informació i l'estudi dels cultius tradicionals de la comarca i dels coneixements que hi ha associats. A partir d'aquesta base teòrica, es desenvoluparan diverses línies de treball que contemplen, entre d'altres: la localització de les varietats, la seva conservació en un banc de llavors, la creació d'un fruiterar de salvaguarda, l'estudi de les seves qualitats culinàries, així com, la seva promoció al territori.
El president del Consorci de Turisme, Miquel Sàmper, ha explicat que "la preservació i la promoció de les singularitats del territori constitueixen un dels pilars principals per al foment del sentiment de pertinença, alhora que ens atorguen personalitat pròpia com a destinació".
Aquest projecte, que va iniciar-se a principis de 2018, està concretant ara les primeres actuacions. Una d'aquestes primeres accions ha estat la creació, en el marc del Consorci i dins del programa de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona d'una comunitat de tast formada per cuiners de la comarca que seran els encarregats de tastar varietats locals d'horta de la comarca i valorar-ne les qualitats i propietats culinàries.
RUBITV.CAT / Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental