Un grup d'experts tria a Rubí el millor vi de Catalunya
El Celler ha acollit el tast final de la sisena edició dels Premis Vinari
El Celler de Rubí ha acollit aquest dilluns a la tarda el tast final de la sisena edició dels Premis Vinari. 25 tastadors professionals -alguns d'ells dels Estats Units, Argentina i Alemanya- han avaluat a cegues els 197 vins millors puntuats durant la primera fase del concurs. Entre els vins catalans tastats n'hi havia de blancs, negres, espumosos, joves i ecològics de totes les denominacions d'origen del país.
Teresa Jordà, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha estat present en aquest acte i ha explicat que els vins catalans ja venen a l'estranger el 45% del total de la producció, un fet que demostra la bona salut del sector. A més, ha explicat que un dels reptes que tenen per endavant és aconseguir que el renom internacional sigui cada cop més gran i que al mateix temps siguin més valorats als restaurants del país.
El veredicte dels sisens Premis Vinari es donarà a conèixer el 5 d'octubre a Vilafranca del Penedès en una nova trobada de professionals del sector. A més, els rubinencs tindran l'oportunitat de poder tastar els millors vins catalans en una nova edició de la Fira del Vi, que tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 d'octubre.
RUBÉN CABÚS