19-07-2018
 

La Taula de la Competitivitat Industrial concreta el primer conjunt d'accions

Les accions s'han definit a les 4 taules de treball celebrades a la Masia de Can Serra

La Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR) comença a implementar els plans de treball i les solucions d'alt impacte definides a les taules de treball. En el marc de la fase executiva de la TCIR, s'han realitzat diferents reunions d'inici amb els agents experts de cada àmbit. Durant aquestes sessions s'ha treballat mitjançant els mètodes Design Thinking i Lean Start-ups diferents enunciats donant especial rellevància a la utilització de serveis i a les necessitats de les empreses i la ciutadania.

A través d'aquestes trobades, s'han recollit un total de 30 solucions i actuacions que es treballaran de manera operativa i estratègica. La realització d'un estudi sobre mobilitat de mercaderies de les empreses de Rubí; l'impuls de bones pràctiques en mobilitat empresarial, en col·laboració amb l'equip de Rubi Brilla; la incorporació de les solucions proposades al pla de desenvolupament del Consell de la Formació Professional de Rubí per a la millor adaptació a les necessitats formatives del teixit empresarial; l'ampliació dels recursos disponibles a l'app Rubi Ciutat, per adaptar-la a les necessitats dels usuaris; la incorporació de millores fiscals i la necessitat de reduir el temps de resposta dels tràmits amb l'administració són algunes de les accions que s'han definit fins ara.

El regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, destaca que el Pla de Treball es defineixi amb la participació directa dels actors implicats: 'És molt satisfactori comprovar que la feina que estàvem fent té molt a veure amb el que ells reclamen, com la qualificació professional o la planificació urbanística. Però, més enllà de confirmar que anem en una mateixa direcció, la seva participació ens permet entrar en detalls i treballar sobre segur. Sabem quines són les seves necessitats i busquem conjuntament maneres de cobrir-les'.

Una part es derivaran a la Taula Supramunicipal que es realitzarà durant la tardor, per potenciar la millora de la competitivitat industrial i la qualitat de vida de Rubí, però també del seu entorn, fomentant el treball en xarxa entre municipis.

Els agents implicats en la definició del pla de treball de la TCIR són: ACCIÓ, diferents àrees de l'Ajuntament de Rubí, associacions empresarials de Cova Solera, Can Jardí, Can Rosés, Rubí Sud (Q1 i Q3), Consell Comarcal del Vallès Occidental, les empreses Germans Boada, DSV, BJC, Campos Estela i Nottopic; Eurecat, UAB, PRUAB, Fòrum Cecot Rubí, Cambra de Comerç de Terrassa, Consell de la Formació Professional de Rubí, Diputació de Barcelona, UGT i el Col.legi d'Enginyers de Catalunya.

Els resultats del pla de treball així com l'estat de les actuacions i solucions proposades s'exposaran al tercer Consell General de la TCIR que es preveu que es realitzi abans de finalitzar 2018.

La TCIR s'està posicionant com un model de treball col·laboratiu orientat a la posada en marxa d'accions concretes i mesurables, incidint en el disseny d'estratègies públiques territorials basades en el coneixement de les parts, en el valor compartit i en la transparència.

RUBITV.CAT / Foto: Ajuntament de Rubí

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Economia

28-09-2018

 

El Consell Comarcal inicia diferents accions per sensibilitzar la ciutadania i les empreses en l'acollida de persones refugiades

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha incorporat a la seva pàgina web un espai d(…)

Economia

31-08-2018

 

El rubinenc Héctor Santiago publica un llibre per millorar la qualitat i la productivitat de les empreses

Herramientas para la gestión de calidad és el nou llibre del rubinenc Héctor Santiago, (…)

Economia

13-07-2018

 

Rubí, primer municipi de l'Estat en crear un grup de compra agregada d'energia amb empreses i comerços

L'Ajuntament de Rubí ha impulsat la creació del primer grup de compra agregada d'energia(…)

Economia

06-07-2018

 

La Xarxa Rubí Empresa fa cinc anys i ja té 42 membres

Un total de 42 empreses rubinenques ja formen part de la iniciativa Xarxa Rubí Empresa, (…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!