16-07-2018
 

L'Ajuntament vol ampliar el parc social d'habitatge amb immobles provinents de processos d'execució hipotecària

El Consistori podrà exercir el dret de tanteig i retracte a través d'una línia de préstecs bonificats de la Generalitat

Rubí s'acollirà a una línia d'ajuts econòmics de la Secretaria d'Habitatge de la Generalitat per adquirir habitatges de grans tenidors per a ús social. La regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ja ha sol·licitat formalment la subscripció del consistori a l'acord marc per a l'adhesió d'ajuntaments, amb demanda forta i acreditada d'habitatge, interessats en l'adquisició d'habitatges provinents del tanteig i retracte amb una línia de préstecs bonificats de l'Institut Català de Finances.

L'objecte d'aquest acord és oferir als ajuntaments, promotors públics i entitats socials la possibilitat d'accedir a una línia de préstecs bonificats per adquirir habitatges amb finalitats socials i en règim de propietat temporal. Els immobles que s'adquireixin mitjançant el dret de tanteig i retracte han d'esdevenir habitatges amb protecció oficial destinats a lloguer. La quantia màxima dels préstecs que s'obtenen a través d'aquest d'acord és de 80.000 euros per habitatge.

L'Ajuntament només es planteja exercir aquest dret sobre els habitatges que compleixin els següents requisits: que l'opció de compra provingui d'una persona jurídica, en cap cas si prové d'un particular; que l'habitatge tingui una superfície útil mínima entre 65m2 i 70 m2; que no estigui ocupat; i que no requereixi rehabilitació. Part dels habitatges que s'adquireixin mitjançant el dret de tanteig i retracte es preveu destinar-los a resoldre situacions puntuals d'emergència.

'Aquesta línia de préstecs bonificats ens permetrà aconseguir més habitatges i complementar la dotació econòmica que ja hem previst aquest anys per a adquirir 5 habitatges per a lloguer social. Com a Ajuntament hem d'explorar totes les vies possibles per continuar ampliant el parc d'habitatge social de Rubí', diu García.

A més d'exercir el dret de tanteig i retracte, l'Ajuntament continua treballant en altres línies per aconseguir la mobilització de pisos buits propietat d'entitats bancàries a través de cessions temporals voluntàries.

El mercat de lloguer social a Rubí

El Parc Social d'Habitatge de Lloguer de Rubí és de 1.092 pisos, segons dades de l'Observatori de l'Habitatge de la ciutat a 31 de desembre de 2017. D'aquests, 149 són habitatges municipals; 178 són habitatges de lloguer d'altres administracions (IMPSOL, INCASÓL o l'Agència de l'Habitatge de Catalunya); 85 són habitatges de lloguer social d'entitats financeres, 56 formen part de la Borsa de mediació social que gestiona PROURSA que també ha tramitat 10 contractes més del mercat privat; 525 reben ajudes al lloguer del Ministeri de Foment i 195 de la Generalitat de Catalunya. D'aquests, 106 habitatges estan inclosos en més d'una categoria (veure notícia).

RUBITV.CAT

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

11-10-2018

 

El Sindicat del Lloguer de Rubí vol unir forces contra els abusos en els preus dels lloguers

El Sindicat del Lloguer de Rubí va celebrar ahir el seu primer acte oficial a Rubí, que (…)

Política

25-09-2018

 

L'AUP aposta per la masoveria urbana com a fórmula per facilitar l'accés a l'habitatge

L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) ha presentat en roda de premsa una moció que aposta (…)

Societat

07-09-2018

 

L'Oficina Local d’Habitatge incorporarà un treballador social especialitzat

L'empresa municipal d'habitatge de Rubí, PROURSA, ha obert un concurs públic per incorp(…)

Economia

02-08-2018

 

L'Ajuntament signa un acord amb CaixaBank per destinar 10 habitatges a lloguer social

L'Ajuntament de Rubí ha adquirit l'usdefruit pels propers 4 anys de 10 habitatges propiet(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!