11-06-2018
 

L'Ajuntament assumirà el cost de les obres d'arranjament dels espais verds dels Nius

L'alcaldessa s'ha reunit amb els veïns per explicar-lis els aspectes tècnics del projecte

L'alcaldessa, Ana María Martínez, acompanyada de diversos regidors de l'equip de govern, ha presentat aquest dimecres als veïns i veïnes dels Nius la proposta d'arranjament dels espais verds d'aquesta zona, inclosa al Pla d'inversions. L'acte ha comptat amb un públic nombrós, que ha conegut de primera mà els aspectes tècnics del projecte d'inversió, que ara es troba en període d'al·legacions, així com la decisió del consistori d'assumir el cost dels treballs.

Segons informa l'Ajuntament, la proposta reordena, adequa i repara diferents àmbits d'enjardinament i accessos per a vianants que travessen i rodegen aquest sector de la ciutat: escales entre els carrers Biscaia i Zamora; zona d'estada i jocs; accessos al turó; escales entre els carrers Guipúscoa i Palència; camí envoltant a l'extrem est, carreró adjacent al carrer Palència i petita rotonda entre els carrers Zamora i Biscaia.

El projecte, que afecta una superfície de prop de 7.500 m2, incorpora elements per millorar tant la relació amb l'entorn com la circulació dels vianants. En tres dels àmbits es proposa actuar directament sobre la calçada, millorant la distribució i les característiques d'accessibilitat dels passos de vianants. La proposta contempla l'aplicació d'un llenguatge comú en l'ús dels materials, en el tractament formal de les plataformes de nou paviment, en la forma dels nous passos de vianants, en la utilització de referents visuals repetits i també en la simplificació dels traçats de circulació, de manera que aquesta sigui més còmoda i amb menys elements interposats. Tot plegat, per aconseguir una major continuïtat i connexió entre els diferents àmbits.

L'alcaldessa ha explicat que 'per fi els veïns i veïnes dels Nius veuran realitzades de manera correcta aquestes obres, que patien deficiències destacades des que es van executar fa anys, encarregades per la Junta de Compensació'. Ana María Martínez també ha traslladat als assistents que els veïns no hauran de sufragar el cost d'aquest projecte: 'Assumim el cost de les obres, perquè no seria just repercutir-lo als veïns i veïnes'.

Recordem que fa uns dies Veïns per Rubí (VR) va anunciar que presentararia al·legacions al projecte, donat que trobaven injust que els veïns d'Els Nius haguessin d'assumir la meitat del cost de l'arranjament de les zones verdes, tal com inicialment estava previst.

Obres amb un llarg recorregut
La Junta de Compensació creada l'any 1997 s'havia de fer càrrec, d'acord amb la legislació urbanística,  de contractar les obres previstes al Projecte de Compensació del Pla Parcial del sector H i entregar-les a l'Ajuntament un cop executades, per tal que el consistori les pogués rebre i fer-ne el seu manteniment.

L'any 2002, la Junta de Compensació va demanar a l'Ajuntament que procedís a la recepció de les obres, excepte les corresponents a l'enjardinament de les zones verdes, que no havien estat executades. També estava pendent la urbanització del pas de vianants que connecta els carrers Palència i Guipúscoa.

L'any 2009, les obres van ser recepcionades per silenci administratiu positiu, però de forma parcial, ja que mancava aquest pas de vianants i, a més, els treballs a les zones verdes ─fets en diferents fases entre els anys 2001 i 2005─ patien clares deficiències i un fort deteriorament.

Després de reiterats requeriments infructuosos a la Junta de Compensació per tal que executés les obres pendents i adeqüés les zones verdes deteriorades, i tenint en compte l'existència de diverses circumstàncies que feien inviable la gestió de la Junta, l'Ajuntament va optar per tramitar el canvi de sistema d'actuació ─de compensació a cooperació─, per així poder dur a terme aquesta actuació.  

Per poder realitzar les obres pendents, el Ple de l'Ajuntament, a la sessió corresponent al 26 d'abril de 2018, va acordar l'aprovació inicial del Projecte d'arranjament de les zones verdes del Sector H. El projecte contempla l'arranjament de les zones verdes dutes a terme que es troben malmeses donada la seva precària execució, així com la construcció del pas de vianants que connecta els carrers Palència i Guipúscoa que, tot i formar part del projecte inicial, estava pendent d'execució.

L'Ajuntament assumirà el cost d'aquest projecte mitjançant la tramitació dels procediments tributaris escaients contra els membres que conformaven la Junta de Compensació, i amb càrrec als avals dipositats en el seu moment per aquest òrgan.

Els assistents a la trobada han agraït a l'alcaldessa la reunió d'aquest dimecres, la informació facilitada i la presència dels tècnics del consistori i de pràcticament la totalitat de l'equip de govern. Els veïns i veïnes també han aprofitat per demanar millores pel barri, com ara un estudi de les ubicacions dels contenidors, actuacions de contenció en un mur i la instal·lació de reductors de velocitat al carrer Biscaia, entre d'altres. 

RUBITV.CAT / Foto: Ajuntament de Rubí

 
4 comentaris
 

Comentaris

12-06-2018
10:49
 
Chema B.

Pues alegraros vecinos dels Nius si el Ayuntamiento ha decidido iniciar las obras de arreglo de vuestro ambito.
Aqui en Rubitv ha infinidad de peticiones, fotos a porrillo, demandas por todos los medios e.mails, registro, visitas, llamadas, etc. para que se acometa la limpieza de otras zonas como San Muç, Can Mir, Castellnou, etc. de basura, hierba en las aceras, baldosas sueltas, piedras sueltas en la carretera, la zona social Can Tapis etc., etc. y NADIE RESPONDE NI HACE CASO epezando por la regidora Dª Mari Carmen Cebrian, ahora Jefe de Gabinete y la Sra, Alcaldesa Ana Maria Martinez
Y apunte aparte a la regidora Sra. Maria Mas, que en visperas de elecciones municipales pasadas prometio de todo supongo para obtener votos al PSRubi

 
12-06-2018
09:03
 
Travolta

Que mentirosos llegáis a ser para hacer daño,en ningún momento se a dicho que pagarían los vecinos y si es así demostrarlo y no echar mierda

 
11-06-2018
19:29
 
Enfadado

Simplemente comentar que, esta alcaldesa solo hace algo cuando los ciudadanos se le echan encima. No voy a decir todo lo que pienso porque sería demasiado fuerte. Mejor me callo. Pero claro, como para votarla en las proximas elecciones.

 
11-06-2018
17:58
 
Ahora si

Bien!!!!, però esta alcaldesa no tiene las cosas nada claras. Primero lo teníamos que pagar todo los propietarios y cuando se a visto acosada por todos lados dice que lo pagará el ayuntamiento. Señora mía, piense bien antes de hablar!!!!

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

18-10-2018

 

L'acord entre Ajuntament i Sorea evita el tall d'aigua a gairebé 200 famílies

El conveni entre l'Ajuntament i Sorea ha permès que 191 famílies en situació de vulnera(…)

Política

10-10-2018

 

ICV considera "poc curosa" la manera en què el Govern ha presentat les ordenances

Després que l'alcaldessa Ana María Martínez presentés les ordenances fiscals de cara (…)

Política

03-10-2018

 

Rubí estudia integrar-se a l'AMB

Els grups municipals de Rubí tenen sobre la taula la possibilitat d'integrar-se a l'Àrea(…)

Opinió

03-10-2018

 

¿Por qué 'Veïns Per Rubí'?

VR nació pocas semanas antes de las últimas elecciones municipales de 2015 con una vocac(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!