29-05-2018
 

Significativa recuperació del ritme d'activitat empresarial, segons un estudi de la Cambra de Terrassa

La metal·lúrgia, l'alimentació i la indústria química experimenten un notable increment de la bona salut dels negocis

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha fet públiques les conclusions del seu estudi de conjuntura econòmica corresponent al primer trimestre de 2018 i les expectatives dels empresaris de la demarcació territorial de Terrassa per al segon trimestre de l'any. L'informe, que elabora la institució en col·laboració amb l'IDESCAT des de l'any 2003, indica que l'evolució econòmica durant el primer trimestre del 2018 ha experimentat una significativa millora en la valoració del ritme d'activitat per al conjunt d'activitats econòmiques de la demarcació, amb un valor del saldo de la marxa dels negocis d'11,1 punts per la millora de percepció d'estabilitat que, si bé reflecteix un increment de 6,5 punts respecte a l'experimentat en tancar l'any 2017, encara es troba per sota dels nivells assolits durant els primers nou mesos de 2017.

La Cambra diu que aquesta tendència està en consonància amb l'evolució de l'activitat econòmica en el conjunt de Catalunya que, segons l'últim informe trimestral de conjuntura publicat per la Cambra de Comerç de Barcelona, assenyala que el PIB trimestral a Catalunya hauria augmentat un 0,7% durant l'últim trimestre, deixant la taxa anual de creixement del PIB en un 3,3%. Si bé l'any 2017 es va tancar amb una lleu desacceleració de l'activitat a Catalunya que es preveia que es pogués perllongar durant els primers mesos del 2018, s'ha demostrat que no ha estat així i, en cas de mantenir-se, es reforcen les expectatives de tancar l'any 2018 amb un creixement del 3% anual consolidant, d'aquesta manera, un ritme de creixement durant un llarg període.

Pel que fa a la percepció sectorial de l'evolució de l'activitat, la indústria en el seu conjunt mostra un saldo de 18,9 punts, valor que reflecteix un increment de 16,1 punts respecte al trimestre anterior i que, significativament, és superior valors assolits durant tot l'any 2017.

La indústria metal·lúrgica, la indústria de l'alimentació i la indústria química han experimentat notables increments de l'indicador de la marxa dels negocis amb uns valors de 36,1 punts, 32,4 punts i 25,5 punts, respectivament, que reflecteixen un increment per a cada subsector industrial de 30,3 punts, 4 punts i 10,1 punts. Al mateix temps, el subsector agrupat dins d'altres indústries manufactureres continua mostrant un valor positiu de 19,1 punts, si bé ha experimentat una davallada en el saldo de 3,5 punts en relació al trimestre anterior, i la indústria tèxtil, amb 18,7 punts, recupera els valors positius després de dos trimestres consecutius amb valors negatius, experimentant un revelador increment de 42,6 punts respecte al darrer trimestre de l'any 2017. Per altra part, la indústria de la fusta, el suro i el paper, si bé ha mantingut una dinàmica força feble durant tot l'any 2017, el primer trimestre de l'any ha continuat mantenint un valor negatiu (-4,7 punts) però amb símptomes de recuperació després d'experimentar un increment de 53,8 punts respecte al trimestre anterior. Finalment, la indústria d'equips mecànics es manté dins de la franja negativa amb -6,9 punts, un 0,1 punts superior al mostrat en el trimestre anterior.

El sector de la construcció es manté en una dinàmica d'evolució positiva amb un saldo de 7,2 punts, experimentant un increment de 4,4 punts respecte al quart trimestre de l'any 2017. Pel que fa al sector del comerç, amb un total de 10,3 punts en el primer trimestre de l'any (2,6 punts d'increment respecte al trimestre anterior), recupera el ritme d'activitat després de la significativa desacceleració mostrada durant l'últim trimestre de 2017, sense assolir per ara el dinamisme que va mostrar durant l'any 2017. Finalment, el sector serveis, registra un total de 8,4 punts, 3,8 punts més que l'assolit en el darrer trimestre, i experimenta una certa recuperació del ritme d'activitat després de la notable desacceleració mostrada durant el quart trimestre de l'any passat.

RUBITV.CAT / Foto: Cambra de Comerç de Terrassa

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Economia

01-08-2018

 

514 joves en tres anys han trobat feina gràcies al programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa

Un total de 191 joves s'han incorporat al programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Com(…)

Economia

12-07-2018

 

Repunta l'interès empresarial per les missions comercials internacionals

Les vuit missions comercials organitzades per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (…)

Economia

18-05-2018

 

Cinc empreses de Rubí reben els Premis Cambra 2018 en un acte a La Sala

El teatre municipal La Sala ha acollit aquest dijous a la nit el lliurament dels Premis Ca(…)

Economia

15-02-2017

 

Un estudi de la Cambra de Terrassa constata una evolució positiva de l'activitat empresarial a Rubí

L'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, la primera tinenta d'alcaldia de l'Àrea de S(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!