28-05-2018
 

El Pacte per la Reindustrialització avança cap a una fiscalitat local que faciliti l’activitat industrial i l’atracció d’empreses

Rubí és un dels municipis vallesans que ja ha apostat per les ordenances verdes

La Taula de fiscalitat local i simplificació administrativa del Pacte per la Reindustrialització avança els seus treballs per aconseguir un model compartit de fiscalitat local que promogui la cooperació entre pobles i ciutats per atraure inversions i empreses al Vallès Occidental i faciliti el desenvolupament de l'activitat industrial. La Taula, formada pels ajuntaments de la comarca i que compta amb al participació dels agents econòmics i socials, es va reunir divendres passat dia 18 de maig a Castellar del Vallès per avançar en el pla de treball dels dos propers anys, fer balanç de la implementació de les recomanacions que es varen proposar l'any passat per a les noves ordenances del 2018 i compartir experiències innovadores que s'estan posant en pràctica.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, va assegurar que 'la fiscalitat i la simplificació administrativa tenen un gran pes en les mesures del Pacte per la Reindustrialització ja que és on visualitza de manera clara el canvi de paradigma que volem impulsar: no competir per acollir inversió sinó cooperar entre municipis per tal de ser capaços d'establir polítiques conjuntes des del territori que afavoreixin que el Vallès continuï sent un territori eminentment industrial'. I va afegir que 'per això creiem que s'ha de produir un canvi en la percepció de les ordenances fiscals. Hem de pensar que amb les ordenances fiscals estem fent, des dels ajuntaments, polítiques públiques: no només hem de plasmar les polítiques públiques en les partides dels pressupostos sinó també en les ordenances'.

La Taula de fiscalitat proposa 22 recomanacions de millora als ajuntaments
El document de recomanacions concreta fins a 22 possibles millores distribuïdes en quatre grans blocs: per establir uns mínims i millor harmonització de les bonificacions existents entre ajuntaments, per activar noves mesures fiscals innovadores que fomentin l'activitat industrial sostenible, per contribuir a un territori que facilita el desenvolupament de l'activitat industrial i per a una gestió més eficient de la fiscalitat per part dels ajuntaments.

Com a balanç, cal destacar, que en les noves ordenances dels ajuntaments vigents per aquest any ja s'han incorporat algunes d'aquestes propostes presentades l'any passat en cinc municipis: Castellar del Vallès, Montcada i Reixac, Polinyà, Rubí i Sant Cugat del Vallès. I és que, a través de les ordenances municipals es poden articular mecanismes com bonificacions, exempcions, simplificació dels tràmits, foment d'activitats i d'altres, que ajudin a instal·lar-se noves empreses

A la sessió també es van exposar experiències de bones pràctiques recents: com el procés d'incentius i adequació de la fiscalitat seguit en la deslocalització de l'empresa Delphi per l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, l'aposta per unes noves ordenances verdes de l'Ajuntament de Rubí o l'activació d'una bonificació per impulsar la rehabilitació de naus industrials obsoletes per l'Ajuntament de Polinyà.

Finalment, a la sessió també es van presentar la resta d'accions pel Pla de treball 2018-2019 , com són: valorar l'impacte i possibilitat d'establir un incentiu o bonificació d'impuls del sector industrial pel conjunt de la comarca de cara a les ordenances del 2019, l'elaboració d'un protocol de qualitat compartit a nivell comarcal en els tràmits de les llicències d'obra i obertura d'activitats, i la realització de reunions amb organismes i institucions d'abast supralocal implicades en la gestió de tràmits administratius per millorar-ne els procediments.

RUBITV.CAT / Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental

 
1 comentaris
 

Comentaris

30-05-2018
22:08
 
El Vicari d'Olot

No m'he enterat de res.

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Economia

28-09-2018

 

El Consell Comarcal inicia diferents accions per sensibilitzar la ciutadania i les empreses en l'acollida de persones refugiades

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha incorporat a la seva pàgina web un espai d(…)

Economia

26-09-2018

 

El Vallès Occidental treballa un projecte de recuperació de varietats agrícoles locals

El Vallès Occidental treballa en un nou projecte per recuperar les varietats agrícoles (…)

Societat

26-09-2018

 

Rubí se suma a la nova tendència del "Rising"

El Rising, un moviment que ha nascut a Rubí i promou la pràctica del Riure profund en (…)

Economia

18-09-2018

 

El Consell Comarcal contractarà 12 joves d'entre 16 i 30 anys

El Consell Comarcal del Vallès Occidental contractarà pròximament 12 joves per a cobri(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!