22-05-2018
 

S'incrementa un 16% la dotació pressupostària per a subvencions a entitats

El termini per demanar ajuts finalitzarà el pròxim 11 de juny

Amb l'objectiu de fomentar la vida associativa al municipi, l'Ajuntament realitza una nova convocatòria de subvencions en la modalitat de concurrència competitiva dirigides al teixit associatiu del municipi. La convocatòria d'enguany té com a novetats un augment significatiu en la dotació pressupostària, segons informa el Consistori. Així doncs, si l'any passat es van convocar subvencions en aquesta modalitat amb un crèdit disponible de 289.000,00 €, enguany la convocatòria ascendeix a 336.000,00 €, és a dir, un augment del 16% respecte a l'exercici anterior.

En paral·lel, l'Ajuntament convoca dues noves línies de subvenció. Una d'elles destinada a la protecció i defensa del medi ambient i del territori, dotada amb 5.000,00 €. L'altra, dirigida a donar suport per la protecció i el benestar dels animals de companyia, dotada amb 6.000,00 €.

A continuació es relacionen les modalitats i les línies de subvenció convocades:

- Modalitat A: Subvencions destinades a projectes d'activitat de les associacions de veïns.

Suport econòmic a les despeses en subministraments i lloguer d'immobles per a la realització d'activitats de les Associacions de Veïns. El crèdit pressupostari disponible per aquesta línia de subvenció és de 4.000,00 €.

Dinamització cultural i social dels barris. El crèdit pressupostari disponible per a aquesta línia de subvenció és de 19.000,00 €.

- Modalitat B: Subvencions destinades a activitats esportives per a associacions i/o clubs esportius. Tipologia d'entitats a les que s'adreça aquesta convocatòria: bàsquet, futbol, futbol sala, escacs, excursionistes, petanca, patinatge artístic i tennis.

Ajuts per la pràctica esportiva per activitats de caràcter puntual. El crèdit pressupostari disponible per a aquesta línia de subvenció és de 4.000,00 €.

Ajuts a la pràctica esportiva en entitats esportives inscrites al REC municipal per programes o projectes de temporada esportiva o anuals. El crèdit pressupostari disponible per a aquesta línia de subvenció és de 6.000,00 €.

- Modalitat C: Subvencions destinades a projectes d'activitat de les entitats culturals.

Suport a activitats de creació i difusió literària. El crèdit pressupostari disponible per a aquesta línia de subvenció és de 400,00 €.

Suport a programacions i jornades d'activitats musicals. El crèdit pressupostari disponible per a aquesta línia de subvenció és de 5.300,00 €.

Suport a activitats de creació i difusió de les arts escèniques. El crèdit pressupostari disponible per a aquesta línia de subvenció és de 2.500,00 €.

Suport a activitats de promoció i difusió de la cultura popular i tradicional catalana. El crèdit pressupostari disponible per a aquesta línia de subvenció és de 13.800,00 €.

Suport a activitats de promoció i difusió de la cultura popular i tradicional de la resta d'Espanya. El crèdit pressupostari disponible per a aquesta línia de subvenció és de 7.700,00 €.

Suport a la difusió i promoció del col·leccionisme. El crèdit pressupostari disponible per a aquesta línia de subvenció és de 300,00 €.

- Modalitat D: Subvencions destinades a projectes d'activitat de les entitats d'educació en el temps de lleure.

Ajuts als infants que participen d'activitats de lleure educatiu. El crèdit pressupostari disponible per a aquesta línia de subvenció és de 8.000,00 €.

- Modalitat E. Subvencions destinades a projectes d'activitat de les entitats juvenils.

Fomentar la participació dels joves en els diferents àmbits de la ciutat. El crèdit pressupostari disponible per a aquesta línia de subvenció és de 15.000,00 €.

- Modalitat F: Subvencions destinades a projectes d'activitat de les entitats socio-sanitàries.

Suport per a la millora de la salut de la ciutadania de Rubí. El crèdit pressupostari disponible per a aquesta línia de subvenció és de 9.000,00 €.

- Modalitat G. Subvencions destinades a entitats de cooperació per a activitats de sensibilització de cooperació internacional.

Suport als projectes de sensibilització i educació per la Pau. El crèdit pressupostari disponible per a aquesta línia de subvenció és de 30.000,00 €.

- Modalitat H: Subvencions destinades a entitats d'acció social. Tipologia d'entitats a les que s'adreça la convocatòria: totes.

Suport a projectes d'inclusió social. El crèdit pressupostari disponible per a aquesta línia de subvenció és de 90.000,00 €.

Suport a projectes d'inclusió social de persones amb diversitat funcional. El crèdit pressupostari disponible per a aquesta línia de subvenció és de 50.000,00 €.

Suport a projectes a la infància i a l'adolescència. El crèdit pressupostari disponible per a aquesta línia de subvenció és de 60.000,00 €.

- Modalitat I: Subvencions destinades a entitats de protecció i defensa del medi ambient i del territori.

Protecció i defensa del Medi Ambient i Territori. El crèdit pressupostari disponible per a aquesta línia de subvenció és de 5.000,00 €.

- Modalitat J: Subvencions destinades a entitats de protecció i defensa dels animals.

Suport per la protecció i el benestar dels animals de companyia. El crèdit pressupostari disponible per a aquesta línia de subvenció és de 6.000,00 €.

Les entitats han de lliurar la sol·licitud, juntament amb la documentació prescriptiva, disponible a la Seu Electrònica de l'Ajuntament a l'apartat de tràmits per a entitats, a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà. El termini de sol·licituds s'estendrà del 22 de maig fins l'11 de juny de 2018.

De la seva banda, l'Oficina d'Atenció i Suport a les Entitats (OASE) organitza dues sessions informatives, els dies 30 i 31 de maig, a les 19h, a l'Ateneu Municipal de Rubí. Durant aquestes sessions, tècnics de l'Ajuntament oferiran informació sobre el procediment i normativa a seguir en aquest procés. Alhora, es dedicarà una part de les sessions a aclarir possibles dubtes que es plantegin en el decurs de les sessions. Per assistir-hi, cal enviar un correu electrònic a l'adreça oase@ajrubi.cat confirmant l'assistència, o bé trucant al telèfon 93.588.74.73.

RUBITV.CAT / Foto: Localpres

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

05-07-2018

 

Les persones amb discapacitat ja poden demanar ajuts per a adquirir productes dirigits a promoure la seva autonomia

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha obert la convoc(…)

Societat

28-06-2018

 

Reconeixements a l'Olímpic, el Veinti i l'Associació Compartir en la tradicional recepció d'entitats de Festa Major

La tradicional recepció d'entitats ha donat el tret de sortida a la Festa Major 2018. Ha (…)

Economia

15-06-2018

 

Dilluns s'obre el termini per optar als ajuts a l'IBI, que s'allargarà fins el 31 de juliol

La ciutadania podrà sol·licitar ajuts econòmics que ofereix l'Ajuntament per fer front(…)

Cultura

14-06-2018

 

Una cercavila amb personatges vestits d'època serà un dels plats forts del centenari de l'arribada del tren a Rubí

El centenari de l'arribada del tren a Rubí serà un dels elements protagonistes de la Fes(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!