TMA necessitarà una autorització ambiental i una llicència urbanística per obrir l'abocador de Can Balasc
L'empresa ja ha aconseguit la llicència d'obertura, un dels tres tràmits indispensables
Un decret d'alcaldia signat per la regidora Maria Mas el passat 6 de febrer ha fet saltar les alarmes entre alguns partits polítics i entitats. Es tracta d'una llicència d'obertura d'activitats concedida a Arrins, empresa de TMA Grupo Sánchez, per a l'abocador de Can Balasc. Però aquest document, que l'Ajuntament s'ha vist obligat a emetre en compliment d'una decisió judicial, no dóna llum verda a l'obertura del polèmic abocador. El regidor Moisés Rodríguez ha donat explicacions sobre aquesta qüestió a la Mesa de Seguiment dels Abocadors i a la premsa i ha explicat que per tal que TMA Grupo Sánchez pugui obrir l'abocador necessita tres coses: una llicència d'obertura, que ja té, una autorització ambiental, que la Generalitat ha de tramitar i que necessitarà informes de l'Ajuntament sobre contaminació acústica i odorífera, i una llicència urbanística.
Si finalment Can Balasc pogués obrir algun dia, l'abocador només podria acollir el que marca la sentència de 1994: 17 tipologies de residus no perillosos en un forat de poc més d'1 milió de metres cúbics. L'empresa, però, ja ha fet un forat de 2,5 milions de metres cúbics, segons càlculs de la plataforma Rubí Sense Abocadors.
El PDeCAT lamenta que l'Ajuntament no hagi informat sobre la llicència atorgada fins ara
Víctor Puig, portaveu del PDeCAT, ha lamentat que el govern hagi informat sobre l'aprovació de la llicència d'obertura d'activitats amb més de dos mesos de retard. 'Contrasta que de tots els projectes electoralistes ens assabentem per la premsa i, en canvi, d'una qüestió tan important com aquesta no s'ha informat fins ara', diu Puig.
RUBÉN CABÚS
Comentaris
Gabriel
Jaja me hace gracia lo de que se busquen otros lugares para ubicar un vertedero. “Yo genero todo tipo de basuras pero que los vertederos los pongan bien lejos de casa”. Hay tan poca cultura de residuos en este país y lo peor es que la gente no sabe lo que es un depósito controlado (no un vertedero ) y por qué se llama controlado. En qué pensáis todos cuando juntáis toda vuestra basura y la tiráis al contenedor gris? Que hay un agujero negro por donde desparece todo?
Jasan
Es lamentable,dan ganas de llorar cuando vas haciendo mtb por las montañas de tu ciudad respirando aire puro y disfrutando del verde de rubi y ves estos vertederos en tu ciudad,no queremos ni uno más, basta ya de cobrar por tener una ciudad basura,que se carga el entorno natural de nuestra ciudad!ya está bien!aprovecho para dar las gracias a "rubi Sense abocadors"por su labor
pepe
señor/a del ayuntamiento de Rubí, a ver si se enteran, que no queremos guardar más porquería en el subsuelo de nuestra ciudad, búsquense otros lugares, aquí no queremos guardar mas basura