10-04-2018
 

Les escoles Pau Casals i Maria Montessori col·laboren amb institucions de prestigi en un projecte d'innovació educativa

El programa 'Magnet, aliances per a l'èxit educatiu' és impulsat per la Fundació Jaume Bofill amb implicació de l'Ajuntament de Rubí

Pau Casals i Montessori són els dos centres educatius de Rubí que participen al 'Magnet, aliances per a l'èxit educatiu', programa impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consorci d'Educació de Barcelona i l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB, i que compta amb la implicació d'ajuntaments com el de Rubí. 

El programa -inspirat en les Magnet Schools dels Estats Units- promou l'aliança d'un centre educatiu amb una institució d'excel·lència en un camp del coneixement específic. D'aquesta manera, el centre educatiu pot desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa. 

Les escoles Pau Casals i Montessori es van presentar a la convocatòria d'aquest any i han estat seleccionades per participar en el projecte durant els pròxims 4 anys, en què tindran l'oportunitat d'oferir un aprenentatge adaptat a les necessitats formatives de l'alumnat en la societat actual, implementant noves metodologies de treball. Amb una formació i acompanyament constants i amb l'aliança amb un institució de prestigi, el centre educatiu avança cap a un enfocament multidisciplinari i un aprenentatge significatiu, que situa l'alumne al centre.

El projecte de l'Escola Pau Casals
L'Escola Pau Casals, que des de fa anys desenvolupa un projecte de filosofia per promoure la capacitat reflexiva i crítica en l'alumnat, ha vist com una gran oportunitat participar en el programa Magnet de la mà de la Filmoteca de Catalunya i sota el lema Una escola de pel·lícula!.

L'aliança amb la institució cultural encaixa totalment amb els objectius educatius del centre, ja que el cinema és un bon llenguatge per acompanyar la construcció d'identitats personals i col·lectives vinculades al pensament crític, creatiu i curós. A través del cinema, els i les alumnes descobreixen què tenen en comú amb els altres i comprenen que poden construir altres realitats.

La didàctica de l'escola Pau Casals, que es basa a fer, pensar i comunicar, facilita que s'aprenguin i es practiquin un munt de valors i de relacions interpersonals que enforteixen l'acció educativa i el benestar dels alumnes, els mestres i les famílies. Aquest tipus d'aprenentatge fomenta un esperit indagador i estimula la deliberació i la descoberta.

El projecte de l'Escola Montessori
L'Escola Montessori té el suport de la Fundació CIM de la Universitat Politècnica de Catalunya per desenvolupar el seu projecte Magnet, amb la tecnologia i el món digital com a centre del seu programa educatiu.

L'escola comptarà amb el coneixement d'aquesta institució, experta en enginyeria i gestió de la tecnologia per a les empreses, per impregnar la manera d'aprendre en tots els àmbits possibles. El centre aposta per un coneixement molt vinculat a metodologies relacionades a l'aprenentatge STEAM ─que engloba les ciències, les matemàtiques, la tecnologia, l'enginyeria i l'art─ i a la programació i la robòtica.

Es tracta d'un aprenentatge personalitzat, conscient que com més interaccions hi ha amb els altres, més profund és el que s'aprèn. Un ensenyament que desperta el plaer d'aprendre i motiva la creativitat de l'alumnat.

El creixement del programa 'Magnet'

El programa 'Magnet' anirà creixent fins a arribar a les 45 aliances magnet el 2020. Aquest creixement respon a l'interès de les diverses administracions i entitats implicades per impulsar l'equitat i la innovació en els centres educatius i crear escoles i instituts de referència que siguin atractius per a una gran diversitat de famílies.

La prova pilot realitzada durant els darrers cinc anys ha permès constatar que aquest programa té efectes molt positius pel que fa al desenvolupament d'estratègies educatives innovadores, la cohesió dels equips docents, i les expectatives de l'alumnat i les seves famílies; i que pot enfortir els projectes dels centres educatius fent que siguin projectes de referència en el seu entorn.

RUBITV.CAT / Fotografia: Fundació Jaume Bofill

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

05-10-2018

 

Els contenidors de davant de l'Escola Pau Casals es traslladaran al carrer Montserrat

L'Ajuntament de Rubí donarà resposta a una demanda històrica de l'Escola Pau Casals, i (…)

Societat

12-07-2018

 

L'escola Pau Casals serà accessible gràcies a un ascensor i l'eliminació de les barreres arquitectòniques

Ja estan en marxa les obres per millorar l'accessibilitat a l'Escola Pau Casals. Els treb(…)

Cultura

14-06-2018

 

El 'Contacontes' familiar de l'escola Pau Casals suma ja deu edicions

L'escola Pau Casals ha celebrat durant aquests darrers dies la 10a Setmana de Contacontes.(…)

Societat

05-06-2018

 

225 nens i nenes descobreixen el cooperativisme i cedeixen els beneficis dels seus projectes a entitats socials

225 nens i nenes de 5è de Primària de les escoles Pau Casals, Montessori, Rivo Rubeo i T(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!