27-03-2018
 

Les víctimes més vulnerables podran demanar suport i que les acompanyin als Jutjats de Rubí

També es reforça l'assessorament i atenció a les víctimes de violència de gènere

Qualsevol persona víctima d'un delicte que necessiti suport emocional, que l'orientin o que l'acompanyin quan ha d'assistir a un judici pot beneficiar-se del Servei d'acompanyament a judici, que ofereixen les oficines d'atenció a la víctima del delicte. Aquest servei, que fins ara només es feia a les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa, s'ampliarà, a partir del proper 3 d'abril, als 49 partits judicials d'arreu de Catalunya. Gràcies a aquesta ampliació de serveis, els usuaris dels Jutjats de Rubí també podran disposar d'aquesta figura cada cop més reclamada.

El Departament de Justícia incorpora un total de 46 nous professionals que faran aquest servei d'acompanyament des de tots els jutjats catalans i que s'afegeixen als 29 tècnics que ja treballen a les cinc OAVD del territori. Els 75 tècnics, que són professionals de la psicologia i el treball social, acompanyaran físicament la víctima al judici, li donaran suport psicològic o emocional abans, durant  i després de la vista oral i vetllaran perquè s'apliquin els elements físics de protecció visual, com ara la col·locació de mampares o que la víctima i l'agressor utilitzin circuits alternatius en els jutjats per tal que no es puguin trobar.  

Les víctimes de qualsevol delicte -encara que sigui lleu- poden sol·licitar aquest servei quan, per les seves condicions de vulnerabilitat física o psicològica, necessitin que les acompanyin en el moment del judici. L'acompanyament el pot proposar la víctima, els seus familiars, l'advocat, el jutge o els mateixos tècnics de les oficines d'atenció a la víctima del delicte. 

L'adjudicació d'aquest contracte suposarà també reforçar la presència en tot el territori del tècnics que atenen les víctimes de violència de gènere en el moment de la compareixença davant dels jutjats de violència sobre la dona (VIDO). Aquest Programa, que s'estén a tot Catalunya, és un servei que fins ara es prestava per professionals de les OAVD, de dilluns a divendres, de 9 a 14h, en els jutjats VIDO de les capitals de província, però no de forma homogènia. Ara, ja des de tots els partits judicials catalans -també el de Rubí-, aquests professionals acompanyaran les víctimes de violència de gènere, abans, durant o després de la compareixença davant del jutge i recolliran totes les necessitats emocionals, d'habitatge, sobre els fills i d'altres ajudes, independentment de si se'ls ha imposat o no una ordre de protecció. Cal destacar que les OAVD, a més, són el punt de coordinació de les ordres de protecció que imposen els jutges a les víctimes de violència de gènere.     

RUBITV.CAT

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Economia

02-05-2018

 

El rubinenc Josep Mir i els seus avaladors s'alliberen d'un deute de 38.156€

El rubinenc Josep Mir s'ha alliberat d'un deute de 38.156€ que tenia amb diverses entita(…)

Societat

10-04-2018

 

Un 93% de l'audiència veuria bé que se sancionessin les empreses que paguin menys a les dones

Un 93% de l'audiència de Rubitv.cat creu que seria positiu que se sancionessin les empres(…)

Societat

15-03-2018

 

La fuga d'aigua en un pis i els lladrucs d'uns gossos destapen l'existència de dues plantacions de marihuana a Rubí

La Policia Local de Rubí ha practicat diverses detencions a la ciutat durant els darrers(…)

Societat

14-03-2018

 

Retiren la custòdia de dues filles de 2 i 5 anys a una família de Rubí per violència de gènere

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) ha retirat la cus(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!