20-02-2018
 

L'Ajuntament pretén aconseguir un total de 25 habitatges per a lloguer social i emergències

El Consistori dedicarà 1,5 milions d'euros a les polítiques d'habitatge

Aquest 2018, l'Ajuntament de Rubí ha assignat 1,5 milions d'euros a polítiques d'habitatge. La major part d'aquest pressupost es destinarà a tres línies d'actuació prioritàries, amb les quals es pretén aconseguir un total de 25 habitatges per a destinar-los a lloguer social i a emergències.

Així ho ha explicat aquest dimecres la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, en el marc de la darrera reunió de la Mesa pel dret a l'habitatge. 'La gestió en matèria l'habitatge és molt complexa però l'Ajuntament, a través de diferents vies, s'ha preocupat de no deixar ningú sense sostre', ha assegurat García. 'Fins ara hem dut a terme una atenció molt assistencial, tenint força èxit: hem trobat solucions perquè ningú estigui al carrer'. La regidora ha afegit que 'ara fem un pas més, prioritzant el treball proactiu davant la feina assistencial, amb la voluntat d'ampliar el parc de lloguer social de la ciutat'.

Objectiu: 25 habitatges de lloguer social
D'una banda, l'Ajuntament està negociant un conveni amb CaixaBank per tal que l'entitat financera cedeixi 10 habitatges per a que es destinin a lloguer social. Aquestes vivendes són propietat de Buildingcenter, entitat que pertany al grup bancari.

A més, el Consistori es planteja adquirir 5 habitatges més exercint el dret a tanteig i retracte, en virtut del Decret llei 1/2015, de 24 de març, de mesures extraordinàries i urgents per a la mobilització dels habitatges provinents de processos d'execució hipotecària. Així, des de l'any 2015, la Generalitat ─o, en el seu defecte, les administracions o entitats del tercer sector a qui es cedeixi aquest dret─, poden adquirir aquells habitatges que les entitats financeres hagin obtingut a través d'execucions hipotecàries i que es disposin a vendre'ls.

L'Ajuntament només exercirà aquest dret sobre els habitatges que compleixin els següents requisits: que l'opció de compra provingui d'una persona jurídica, en cap cas si prové d'un particular; que l'habitatge tingui una superfície útil mínima de 70 m2; que no estigui ocupat; i que no requereixi rehabilitació. Part dels habitatges que s'adquireixin mitjançant el dret de tanteig i retracte es preveu destinar-los a resoldre situacions puntuals d'emergència.

Per últim, i amb la voluntat d'augmentar el parc d'habitatges socials de Rubí, el Consistori també es planteja obtenir la cessió de 10 habitatges de propietaris privats per a ser llogats en règim de lloguer social. Amb l'objectiu d'estimular la cessió de pisos, s'ofereixen diversos incentius als propietaris. Així, l'Ajuntament, a través de l'empresa municipal PROURSA, pagarà mensualment la renda de lloguer acordada en el contracte de cessió; en el cas que els habitatges requereixin obres per garantir l'habitabilitat, PROURSA les assumirà fins a un màxim de 12.000 euros per habitatge, que s'aniran descomptant de la renda mensual; i PROURSA també garantirà que els habitatges cedits es retornin en condicions d'habitabilitat un cop finalitzi el contracte.

Com a contraprestació, les cessions es faran per un període d'entre 3 i 5 anys; i en funció de l'estat del pis, la renda mensual que pagarà PROURSA als propietaris serà entre un 15 i un 20% inferior al preu de mercat.

Segons informa l'Ajuntament, les partides del pressupost vinculades al servei d'Habitatge no són les úniques que reverteixen en aquesta matèria. Durant l'any 2017, els Serveis Socials van destinar un total de 177.411 euros a ajuts a famílies relacionats amb l'habitatge: ajuts al lloguer, reallotjaments temporals, despeses de subministraments, reparacions d'urgència, fiances, etc. A aquest import s'ha d'afegir la quantitat de 126.108 euros que els Serveis Socials han aportat en concepte d'ajuts al lloguer del pisos municipals.

RUBITV.CAT / Foto: Localpres

 
3 comentaris
 

Comentaris

07-03-2018
20:10
 
Pepe

Hemos rescatado el sector financiero con dinero publico, no hace falta negociar que nos cedan un par de pisos; ya que no nos van a devolver el dinero prestado, al menos que las viviendas que tienen las cedan como pago en especie por el rescate

 
21-02-2018
11:41
 
No lo Voi a dar

Eso!!! Y en vez de dárselo a los españoles, gente de aquí, que está pasandolo mal, dárselo a los extranjeros , k aparte de pisos , reciben ayudas de todo tipo!!! Para cagarse con el ayuntamiento!!

 
20-02-2018
12:25
 
jose

Me parece perfecto, y no 25, sino 250, pero claro...eso es caro y hay que pagarlo verdad?? Vaya política de cara a la galería. Les es mucho mejor seguir como hasta ahora dejando que se ocupen pisos y que los mantengan los propietarios aunque les vaya la economía en ello.
Seguir haciendo estas leyes que sólo perjudican la propiedad privada favoreciendo la ocupación, que así los alquileres no van a tener nunca un precio decente. ¿Quién va a alquilar su piso por 300 euros como en centro europa si la ley no está de su lado? con 2 años cobrando eso ni se cubre un desalojo y los gastos/robos ocasionados en el piso.

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

11-10-2018

 

El Sindicat del Lloguer de Rubí vol unir forces contra els abusos en els preus dels lloguers

El Sindicat del Lloguer de Rubí va celebrar ahir el seu primer acte oficial a Rubí, que (…)

Política

25-09-2018

 

L'AUP aposta per la masoveria urbana com a fórmula per facilitar l'accés a l'habitatge

L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) ha presentat en roda de premsa una moció que aposta (…)

Societat

07-09-2018

 

L'Oficina Local d’Habitatge incorporarà un treballador social especialitzat

L'empresa municipal d'habitatge de Rubí, PROURSA, ha obert un concurs públic per incorp(…)

Economia

02-08-2018

 

L'Ajuntament signa un acord amb CaixaBank per destinar 10 habitatges a lloguer social

L'Ajuntament de Rubí ha adquirit l'usdefruit pels propers 4 anys de 10 habitatges propiet(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!