19-02-2018
 

Només el 25% dels habitages socials cedits pels bancs al Vallès s'han pogut lliurar a famílies en situació d'emergència

El Consell d'Alcaldes demana una revisió dels preus de l'aigua, que aquest any augmentarà un 6%

El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental, format pels vint-i-tres alcaldes dels diferents municipis de la comarca, ha celebrat recentment una sessió dedicada als temes d'emergència social que afecten plenament la ciutadania com el preu de l'aigua, l'accés a l'energia, l'habitatge i l'educació. De fet, el Consell ha alertat de la manca d'habitatge públic per a emergències socials, donat que només el 25% dels habitatges cedits per entitats financeres es lliuren efectivament a noves famílies en situació d'emergència.

El Consell ha pres diferents acords entorn a les problemàtiques d'emergència en l'habitatge i l'existència d'habitatges buits propietat de grans tenidors. L'Agència de l'Habitatge de Catalunya, mitjançant convenis de col·laboració amb diverses entitats financeres, ha aconseguit que es cedeixin temporalment uns 4.600 habitatges buits per finalitats socials. Al Vallès s'han lliurat actualment 260, poc més de la meitat del total comptabilitzat (496). I d'aquests, només 130 han acabat sent lliurats efectivament a noves famílies amb necessitats socials. Molts dels habitatges que es lliuren es troben ocupats o no estan en condicions per ser utilitzats efectivament.

Durant la sessió s'ha aprovat el requeriment a les entitats financeres amb gran nombre d'habitatges buits la necessitat de subscriure nous acords i la posada en marxa d'aquests habitatges d'acord amb les demandes socials existents. Es requereix també la facilitació de dades per part de l'Agència d'Habitatge al Consell Comarcal per disposar d'un sistema d'informació contínua a nivell comarcal, així com la participació de l'ens a les reunions de seguiment.

El Vallès Occidental demana una revisió de preus de l'aigua
L'òrgan vallesà també ha aprovat demanar la revisió i congelació dels preus que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va aprovar a finals de l'any passat pe imposició del govern de l'Estat, amb un increment de l'11,8% en la tarifa de l'aigua per l'any 2018. Es va aprovar amb l'oposició de la Federació de Municipis de Catalunya, associacions, consumidors i altres entitats. Aquest increment té un impacte directe en el rebut del contribuent, i afecta a 90 municipis de la demarcació de Barcelona. La comarca del Vallès Occidental, junt amb el Vallès Oriental, seran les que més notaran la pujada, amb un increment final al consumidor d'entre un 4% i un 6%.

D'altra banda, durant la sessió també s'ha aprovat l'acord que demana al Govern de la Generalitat de Catalunya el compliment de la llei que regula el finançament de les escoles bressol municipals, i que cobreixi, com a mínim, un mòdul econòmic de 1.600 euros per plaça i any. Davant l'incompliment d'aquest finançament per part de la Generalitat, es vol instar a la creació d'un òrgan que vetlli pel compliment d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per la qual es demana a la Generalitat pagar les subvencions de tres cursos als ajuntaments que no han rebut les aportacions econòmiques corresponents segons la llei en aquesta matèria, afectant directament als pressupostos municipals i la garantia del dret a l'educació, la igualtat d'oportunitats, la convivència i la diversitat.

RUBITV.CAT

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

18-10-2018

 

L'acord entre Ajuntament i Sorea evita el tall d'aigua a gairebé 200 famílies

El conveni entre l'Ajuntament i Sorea ha permès que 191 famílies en situació de vulnera(…)

Societat

11-10-2018

 

El Sindicat del Lloguer de Rubí vol unir forces contra els abusos en els preus dels lloguers

El Sindicat del Lloguer de Rubí va celebrar ahir el seu primer acte oficial a Rubí, que (…)

Política

25-09-2018

 

L'AUP aposta per la masoveria urbana com a fórmula per facilitar l'accés a l'habitatge

L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) ha presentat en roda de premsa una moció que aposta (…)

Economia

02-08-2018

 

L'Ajuntament signa un acord amb CaixaBank per destinar 10 habitatges a lloguer social

L'Ajuntament de Rubí ha adquirit l'usdefruit pels propers 4 anys de 10 habitatges propiet(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!