12-02-2018
 

S'inicien les obres de millora dels carrers de l'illa de vianants propers al Mercat Municipal

Els treballs duraran 4 mesos i afecten sobretot els carrers Magí Raméntol i Torrent de l'Alba

L'Ajuntament de Rubí inicia aquesta setmana, en el marc del Pla d'inversions, unes obres de millora a diversos carrers de l'illa de vianants de l'entorn del Mercat Municipal. Els treballs formen part d'un paquet d'actuacions que també contempla la remodelació dels carrers Doctor Robert, Maximí Fornés i Unió, tasques ja que s'estan executant (veure notícia). Amb aquestes obres, el Consistori vol incrementar l'accessibilitat i la seguretat dels vianants i millorar la mobilitat de la zona. 

Concretament, els espais que es milloraran durant els propers quatre mesos són la plaça Onze de Setembre, el carrer Magí Raméntol (entre pl. Onze de Setembre i c. Cal Gerrer), el carrer Torrent de l'Alba (entre c. Cal Gerrer i c. Magallanes) i la plaça Bonaventura Josa. La majoria d'aquests carrers es convertiran en vies de plataforma única, es crearan zones d'estar per als vianants, es potenciarà el caràcter d'illa de vianants d'alguns trams renovant la xarxa d'il·luminació i se substituirà l'arbrat que es troba en males condicions, entre d'altres actuacions. 

L'objectiu és clau: recuperar el carrer per a les persones. 'Volem fer de Rubí una autèntica ciutat dels infants, on els nens i les nenes puguin jugar i gaudir de l'espai públic de forma segura. I no només els més petits. Tota la ciutadania es mereix uns carrers i places plens de vida, on es pugui passejar i gaudir de tot allò que ens ofereix la ciutat', ha explicat la regidora de l'Àrea de Serveis Territorials, Maria Mas.

Obres a l'entorn del Mercat
A la plaça Onze de Setembre es crearà plataforma única, de tal manera que el carrer serà una prolongació de la plaça, i es renovarà la línea d'enllumenat. A l'espai central de la plaça s'eliminarà un parterre per facilitar la circulació amb el carrer Llobateras i se solidificarà el sauló de l'espai central. Les obres les durà a terme Asfaltos Barcino, SL amb un pressupost de 157.058 euros.

El projecte al carrer Magí Raméntol, que executarà Catalana de Inversión y Construcción Tres SL amb un pressupost de 156.037,68 euros, també contempla crear plataforma única al tram entre la pl. Onze de Setembre i el c. Cal Gerrer. En el marc d'aquesta actuació també es renovarà l'arbrat, ja que l'actual no es troba en bones condicions; es crearan zones d'estar per als vianants i es potenciarà el caràcter peatonal renovant la xarxa d'il·luminació.

Fora de l'illa de vianants, però molt proper a aquest espai, l'empresa Artea Mediambient SL (150.625,92 euros) remodelarà el carrer Torrent de l'Alba ─entre el c. Cal Gerrer i el c. Magallanes─. D'una banda, s'ampliaran les actuals voreres per millorar l'accessiblitat i, de l'altra, es crearà una nova xarxa d'embornals i es millorarà la il·luminació.

Per últim, a la plaça Bonaventura Josa s'ubicarà un nou parc accessible, en un espai d'uns 2.900 m2 en un únic nivell, amb elements que permetin el joc inclusiu i l'accessibilitat universal. Els treballs els durà a terme Civil Stone SL, amb un pressupost de 150.994,69 euros ─que també inclou actuacions a altres parcs─.

Excepte l'actuació a la plaça Bonaventura Josa, la resta d'obres comportaran restriccions de trànsit mentre durin els treballs. La ciutadania que té un aparcament en els trams on s'executaran aquestes tasques no podrà utilitzar-lo durant part d'aquesta actuació. Per pal·liar aquesta situació, i mentre durin els treballs, se'ls oferirà com a alternativa la possibilitat d'estacionar, fent ús d'abonaments a un preu reduït, als aparcaments soterrats de Salvador Allende (abonament setmanal 29 €; abonament quinzenal 44 €; abonament mensual 55 €) i del Mercat (abonament setmanal 31,32 €; abonament quinzenal 46,16 €; abonament mensual 58,28 €). 

Paral·lelament, l'entitat Comerç Rubí posa a disposició dels clients de les botigues associades 4.000 tiquets de pàrquing de 30 minuts, acumulables fins a un hora als aparcaments de Salvador Allende i Onze de Setembre i fins a dues hores al pàrquing del Mercat.

La ciutadania pot consultar totes les afectacions vinculades a aquestes obres a l'apartat web www.rubi.cat/obresilla.

RUBITV.CAT / Foto: Cedida

 
4 comentaris
 

Comentaris

22-02-2018
19:33
 
Dani

Nunca sobran las calles peatonales, cuantas más mejor. Es la tendencia en muchas ciudades, y a quien no le guste que se vaya acostumbrando. Buena decisión alcaldesa.

 
12-02-2018
20:49
 
Carla

En una isla
esta convirtiendo el ayuntamiento a Rubi , tanto hacer calles peatonales por las que no se puede ni pasar a comprar. No se dan cuenta de los comercios que siguen cerrando por tanto impedimento para llegar a ellos

 
12-02-2018
15:28
 
Jorge S.

Cualquier calle de Rubí con adoquines, está llena de baches y mal cuidada. Ahora tendremos el remate final. Mis felicitaciones alcadesa y equipo de gobierno por procurar por el postureo político.

 
12-02-2018
14:44
 
jose

Que bien queda todo en los dibujitos previos a la obra...luego sólo hay que ver cómo el ayuntamiento 'remata' las obras, como por ejemplo la del Celler (parterre de plantas salvajes sin cuidado y espacio vertical seco y muerto en su mayoría) o calles colindantes como Cal Princep, donde a ciertas horas del día y todos los Sábados, la acera se convierte en el parking privado del Rosas con el beneplácito de ayuntamiento y policía. Supongo que poner pivotes de seguridad para los peatones es algo que no sucederá hasta que haya un atropello.

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

06-12-2018

 

Rubí ja compta amb un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, elaborat per la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS) de Ru(…)

Societat

09-10-2018

 

S'estrena 'En dèiem anar a plaça', un audiovisual sobre el Mercat Municipal

Unes 400 persones han omplert el Teatre Municipal La Sala amb motiu de l'estrena del docu(…)

Societat

05-10-2018

 

El Mercat Municipal presenta un vídeo documental per recordar com es vivia en el passat

Aquest diumenge el Mercat Municipal presentarà el vídeo documental 'En dèiem anar a la(…)

Societat

24-09-2018

 

Més de 600 rubinencs pedalegen a favor de la mobilitat sostenible en la 20a Bicicletada Popular del Mercat

Unes 600 persones han participat en la 20a Bicicletada Popular del Mercat. La iniciativa, (…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!