22-01-2018
 

S'obre un procés participatiu per definir les estratègies en matèria de mobilitat que s’aplicaran a la ciutat

Els rubinencs i les rubinenques podran plantejar les seves propostes de forma presencial i a través d'un qüestionari

L'Ajuntament de Rubí, amb el suport de la Diputació de Barcelona, està elaborant el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de la ciutat, un document que ha de definir les estratègies en matèria de mobilitat que s'aplicaran al municipi en els propers anys.

L'objectiu del PMUS és definir les estratègies de futur en matèria de mobilitat, en consonància amb el foment dels modes de desplaçament més sostenibles (a peu, en bicicleta i en transport públic), la cohesió social i la defensa del medi ambient. Tot plegat, garantint una millor qualitat de vida per a tots els que resideixen, treballen i desenvolupen les seves activitats a Rubí.

L'any 2014 es va dur a terme una diagnosi de la mobilitat al municipi, que s'ha actualitzat durant el 2017. Això ha permès conèixer quina és la situació actual pel que fa a la mobilitat a la ciutat, tant les deficiències com els punts forts. En la fase actual es proposen les mesures necessàries per assolir un model de mobilitat més segur, sostenible, equitatiu i eficient. En aquest sentit, el pla planteja un conjunt d'actuacions encaminades a donar més protagonisme als vianants i als ciclistes, a fomentar l'ús del transport públic col·lectiu i a reduir l'ús del vehicle privat. 

Procés participatiu
Un cop l'equip redactor del PMUS ha proposat diferents accions per donar resposta als problemes de la mobilitat actual detectada durant la diagnosi del pla, ara l'Ajuntament vol implicar la ciutadania en aquesta nova fase de la redacció del PMUS amb l'objectiu de conèixer la seva opinió en relació a les diferents mesures plantejades. Per aquesta raó impulsa un procés participatiu, que s'inicia aquest dilluns.

'Una bona planificació de la mobilitat és essencial per dissenyar una ciutat habitable, on prevalguin els models de transport més sostenibles i que vetlli pel benestar de tothom, des dels infants fins a la gent gran', ha dit la regidora de l'Àrea de Serveis Territorials, Maria Mas. 'I això cal que ho fem amb la complicitat de tota la ciutadania, per això encetem un procés participatiu obert a tots els rubinencs i les rubinenques'.

D'una banda, s'han convocat cinc sessions sectorials adreçades a diferents col·lectius (taxistes i transport públic urbà; CECOT i comerciants; persones amb diversitat funcional, AMPA i ciclistes; i gent gran), en les quals se'ls presentarà la diagnosi i les propostes del PMUS i s'obrirà un torn de paraula perquè els participants puguin plantejar les seves observacions.

I, de l'altra, s'han establert tot un seguit de punts de participació presencials a diferents equipaments del municipi on la ciutadania, a títol individual, podrà plantejar les seves aportacions al pla a través d'un qüestionari. Els rubinencs i les rubinenques també podran respondre el qüestionari a través d'aquest web. En el cas de participar a través d'Internet, el termini per participar es tancarà divendres 2 de febrer. Les persones que vulguin participar al procés, prèviament hauran d'inscriure's al Registre de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Rubí. Posteriorment, rebran un correu electrònic amb les indicacions necessàries per poder fer efectiva la participació (en aquest enllaç podeu consultar el reglament de participació municipal).

Punts de participació presencials

Edifici Rubí Forma - Dilluns 29 de gener de 2018 - De 10 a 13h i de 17 a 19h

Centre Cívic Can Fatjó - Dimarts 30 de gener de 2018 - De 17 a 19h

Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler - Dimecres 31 de gener de 2018 - De 17 a 19h

Complex Cultural L'Escardívol - Dijous 1 de febrer de 2018 - De 10 a 13 i de 17 a 19h

Mercat Municipal - Divendres 2 de febrer de 2018 - De 10 a 13h

RUBITV.CAT

 
14 comentaris
 

Comentaris

22-01-2018
14:25
 
para la pubilleta

Pues desde que están puestas las jardineras los coches entran más lentos, se nota que tú no eres peatón en esa calle.
Si los conductores no fueran tan incívicos y respetaran las normas de circulación y a los peatones pues no harían falta estas cosas.
Mientras Rubí sea una ciudad de incívicos pues estas y otras cosas son necesarias. Por ejemplo ya están tardando en poner en la calle Cal Pincep pivotes para que los coches no suban a las aceras y pongan en peligro a los peatones. Espero que no lleguen tarde...por quejas no habrá sido.

 
22-01-2018
14:12
 
No ha canviat res de res

Exactament què ha canviat respecte la diagnosi de 2014? És la mateix situació: el cotxe continua sent el rei, l'urbanisme no és atractiu, voreres estretes, horaris d'autobús no coordinats amb renfe o centres escolars, aparcament soterrats amb un servei pèssim, illa de vianants totalment descafeïnada, xarxa de carrils bicicleta inexistent....

 
22-01-2018
13:23
 
Jose Gomez

Pues no lo iban a decidir los niños de p5?
Pena da la movilidad en Rubi.
Que clase de mascara es esta?
Van ha hacer lo que mas convenga para la buchaca de los de siempre.

 
22-01-2018
12:43
 
La pubilleta

Parlant de mobilitat, m'agradaria felicitar a la "cabeza pensante" que ha dissenyat el circuit de l'Av. Francesc Macià... el circuit de Montmeló es queda curt i aprofito per traslladar al consistori que aprengui de Mònaco i ens permeti gaudir d'un gran premi de F1 a Rubí.

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

06-12-2018

 

Rubí ja compta amb un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, elaborat per la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS) de Ru(…)

Opinió

27-09-2018

 

Com el Vallès no hi ha res?

Aquests dies, coincidint amb la setmana de la mobilitat sostenible, la Diputació de Barc(…)

Societat

24-09-2018

 

16 vehicles elèctrics viatgen de Rubí a Mataró en el marc del Ral·li d'Eficiència Energètica

El segon Ral·li d'Eficiència Energètica s'ha celebrat a Rubí en el marc de la Setmana (…)

Opinió

21-09-2018

 

Per què és important celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible?

En matèria de salut i benestar, sovint les reivindicacions de la ciutadania van molt més(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!