12-12-2017
 

Pensem globalment i defensem locament els drets de les persones

Milagros Calleja

El Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya, vol afegir-se, un any més, a la commemoració del dia internacional pels drets humans, atès que fa gairebé setanta anys, el dia 10 de desembre de 1948, es va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans per les Nacions Unides.

Es pot dir, des d'una perspectiva històrica, que hem avançat en informació i en consciència general sobre els drets humans, i s'han anat incorporant nous reptes derivats dels canvis socials, ambientals i tecnològics de les últimes dècades.

Hem començat a tenir una major sensibilitat cap a col·lectius vulnerables des d'una consolidació dels drets humans, com ara, la infància i l'adolescència, les dones, les persones amb diversitat funcional o els éssers humans que han de migrar per raons de supervivència, entre d'altres.

Però ens queda molt, encara, per avançar.

Hem d'aconseguir passar de les paraules als fets, de les lleis a les actituds i dels coneixements al compromís per aconseguir i mantenir un veritable sistema democràtic i del benestar.

Hem de refermar la igualtat de drets, des del respecte a la diversitat, i hem de combatre tot tipus de discriminació per qualsevol condició personal o social.

Les sindicatures municipals de greuges i les defensories locals de la ciutadania representem, en el nostre sistema, la institució imparcial i independent que millor pot garantir els drets humans de proximitat, davant de l'administració pública que administra el pressupost general i que gestiona les necessitats del veïnatge, per tal que es faci des dels postulats de bon govern i amb garanties de transparència i d'equitat.

Tenim molt present en la nostra tasca que els valors que sustenten els drets humans són la llibertat, la justícia i la pau, com s'estableix al preàmbul de la pròpia Declaració Universal, des del reconeixement de la dignitat inherent i dels drets iguals i inalienables de tots els membres de la família humana.

Davant de qualsevol conflicte de convivència o de vulneració constatada dels drets humans, cal actuar amb fermesa, per tal que les persones siguin respectades en la seva pròpia dignitat. Per això, mantenim un paper actiu de mediadors i de garants de la regularitat dels actes administratius en els nostres municipis, i alhora també de denúncia expressa de les situacions irregulars detectades mitjançant els greuges que gestionem, des del contacte permanent i quotidià amb la ciutadania, amb les entitats cíviques i amb les institucions públiques i privades de la nostra ciutat.

Afortunadament no estem sols, davant dels problemes que pateix la ciutadania i que requereixin una actuació a major escala; ja que les defensors i sindicatures locals ens agrupem i ens coordinem en el FòrumSD, des del qual promovem un eficaç sistema de cooperació solidària que ens permet enfortir la nostre tasca, des del foment de la justícia i la plena realització dels drets humans, per tal que la nostre veu se senti amb més força davant les nostres administracions i totes les institucions, de qualsevol nivell i categoria, de manera que s'adoptin les mesures que calgui i es dediquin els mitjans necessaris per resoldre les mancances que situen a una part de la nostre població en risc d'exclusió.

Volem que la protecció de les persones més desfavorides sigui una realitat.

I tot això ho volem aconseguir per viure unes ciutats més humanes on les persones hi puguin trobar felicitat, acollida i benestar. I en aquets temps convulsos que avui ens toca viure necessitem encara més poder construir entre tots unes ciutats on les garanties, el respecte i el compliment de tots els drets humans sigui una realitat. Amb veritables actituds de diàleg, respecte, enteniment i des d'una clara defensa de la democràcia.

És un repte dels drets humans. Un repte que haurem de saber assolir amb el compromís de tots i totes. I per això estem. Ajudem-nos entre tots. I compteu amb nosaltres.

Milagros Calleja, Síndica de Greuges de Rubí

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

09-05-2018

 

La rubinenca Milagros Calleja entra a formar part del Fòrum de Síndics i Síndiques Locals de Catalunya

Milagros Calleja, Síndica de Greuges de Rubí, ha entrat a formar part de la nova junta d(…)

Societat

27-04-2018

 

La Síndica de Greuges creu que l'Ajuntament ha de respondre més ràpid a les consultes dels ciutadans

La Síndica de Greuges de Rubí, Milagros Calleja, ha presentat aquest dijous el balanç (…)

Societat

21-03-2018

 

Activistes internacionals visitaran Rubí en el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Rubí entrarà a formar part molt aviat del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans,(…)

Opinió

23-01-2018

 

Les persones defensores són mediadores. Què és la mediació?

La ciutadania, tothom, vol viure en pau i feliç, però la convivència genera sempre conf(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!