Montse Deza publica un receptari adreçat a famílies sobre intoleràncies al gluten, l'ou i la lactosa
La rubinenca creu que el llibre pot ser una bona eina per tal que les famílies experimentin a la cuina
La rubinenca Montse Deza ha tret al mercat recentment Todos a la cocina: 100 recetas para intolerantes al gluten, al huevo y a la lactosa. Es tracta d'un llibre publicat per La Galera i que compta amb il·lustracions de Judit Canela.
Segons ha explicat Montse Deza a Rubitv.cat, aquest tercer llibre fa un pas més enllà respecte a els dos anteriors i és que pretén adreçar el món de la cuina per a intolerants al públic familiar de forma amena i creativa. Segons Deza, 'cuinar pot ser una activitat familiar més' i diu que el llibre incorpora il·lustracions per tal que el seu receptari pugui ser una bona eina per aconseguir-ho.
Montse Deza té tres familiars amb celiaquisme i ella mateixa pateix al·lèrgia a una vintena d'aliments diferents, motiu pel qual els seus coneixements sobre alimentació per a intolerants és molt alt. Deza assegura que en els últims anys s'ha incrementat molt la predisposició dels restaurants per oferir àpats per a intolerants però tot i això destaca que la contaminació creuada continua sent molt present a les cuines.
El llibre ofereix un centenar de receptes senzilles per a no professionals i ofereix informació sobre tres de les intoleràncies alimentàries més importants: lactosa, ou i gluten. Deza creu que el seu receptari pot ajudar a totes aquelles famílies i escoles amb nens amb intoleràncies.
RUBÉN CABÚS