11-07-2017
 

Ana Maria Martínez: 'Molts carrers estan bruts i això és una cosa que no ens podem ni volem permetre'

L’Ajuntament intensifica la neteja de la ciutat per donar resposta a les demandes de la ciutadania

El govern municipal vol millorar la neteja de la ciutat amb l'objectiu de donar resposta a les demandes de la ciutadania. Per aquest motiu, ha previst tot un seguit d'actuacions per posar la ciutat al dia en matèria de neteja i recollida d'escombraries.

Una de les accions que ja s'han iniciat ha estat el reforç del servei de neteja de contenidors amb un camió rentacontenidors. Així, a partir d'ara, la neteja dels contenidors de les fraccions orgànica i resta passarà a ser setmanal, aproximadament.

Aquest mes de juliol també s'ha intensificat el buidat dels contenidors de recollida selectiva d'envasos i de paper-cartró, parant especial atenció a aquells que, de manera més habitual, s'omplen durant aquestes dates d'estiu. Aquests reforços és previst que s'allarguin fins a finals de setembre.

Properament, el servei de Gestió de Residus també augmentarà la neteja amb aigua a pressió a tota la trama de la ciutat. D'una banda, amb la nova màquina dual incorporada recentment (veure notícia), que a partir d'ara treballarà a doble torn (matí i tarda). I, de l'altra, actuant especialment i de manera focalitzada en les taques de les voreres, gràcies a les furgonetes hidronetejadores (també en torn de matí i tarda).

Paral·lelament, es reforçaran les recollides dels abandonaments de residus a l'entorn dels contenidors, especialment els ubicats a les urbanitzacions, però també dels contenidors de la resta de la ciutat. Aquestes actuacions es preveu que comptin amb aquest reforç fins a finals d'any.

El govern municipal també vol reforçar la percepció de la neteja de la ciutat actuant sobre les herbes que creixen als escossells i a les voreres. Per realitzar aquesta tasca, es preveu contractar plans d'ocupació a partir del darrer trimestre de l'any.

'La ciutadania ens està fent arribar queixes sobre l'estat de molts carrers i places de Rubí. I tenen raó: molts estan bruts. I això és una cosa que no ens podem ni volem permetre', ha dit l'alcaldessa, Ana María Martínez. La primera edil ha assegurat: 'Farem tot el que estigui a les nostres mans per fer de Rubí una ciutat neta. Ja hem fet diversos plans de xoc per posar la ciutat al dia i, sens dubte, ens cal la complicitat de la ciutadania per mantenir Rubí neta i digne'.

Prioritat: una ciutat neta
A banda d'aplicar aquests reforços, l'Ajuntament de Rubí té previst dur a terme altres actuacions. D'una banda, traslladarà el malestar de la ciutadania i del mateix consistori respecte a l'estat de la neteja de la ciutat a Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), l'empresa que actualment presta aquest servei a Rubí. A la vegada, també li exigirà més proactivitat a l'hora de dur a terme la feina.

Una altra de les accions previstes és millorar el control de la gestió de FCC, amb l'objectiu d'assegurar que compleix tot allò que se li demana. En aquest sentit, l'Ajuntament té la intenció d'intensificar el seguiment del compliment del contacte de neteja.

Paral·lelament, també s'inspeccionarà l'estat de la neteja de les terrasses de bars i restaurants i es durà a terme una nova campanya per recordar als comerços que han de dipositar cada fracció de residus al contenidor corresponent.

El proper contracte de gestió de residus i neteja que es licitarà incorporarà moltes d'aquestes mesures, així com nova maquinària i un increment de la freqüència de la neteja. 

RUBITV.CAT / Foto: Ajuntament de Rubí

 
22 comentaris
 

Comentaris

11-07-2017
11:55
 
Niko

En la zona siglo XXI solo pasan los martes a limpiar las calles y cambiar las bolsas de las papeleras.

 
11-07-2017
10:48
 
Sonia

Y el mantenimiento de los parques! La plaza Pep Rovira recientemente reformada y abandonada! ni la hierba vuenen a cortar,bueno si! Cuando tiene ya 1'50 m de alto...

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

18-10-2018

 

L'acord entre Ajuntament i Sorea evita el tall d'aigua a gairebé 200 famílies

El conveni entre l'Ajuntament i Sorea ha permès que 191 famílies en situació de vulnera(…)

Societat

25-09-2018

 

El CTR-Vallès rebrà 26.000 tones de residus de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en poc més d'un any

El Ple del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha aprovat un conve(…)

Societat

14-09-2018

 

Un "escape room" sobre residus dissenyat a Rubí visitarà diverses escoles del Vallès durant aquest curs

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental inicia una nova edició de(…)

Societat

20-07-2018

 

L'Agència de Residus subvencionarà amb 4,6 milions d'euros la remodelació de la planta de Can Barba

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat subvencionar la primera fase de la rem(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!