11-07-2017
 

Ana Maria Martínez: 'Molts carrers estan bruts i això és una cosa que no ens podem ni volem permetre'

L’Ajuntament intensifica la neteja de la ciutat per donar resposta a les demandes de la ciutadania

El govern municipal vol millorar la neteja de la ciutat amb l'objectiu de donar resposta a les demandes de la ciutadania. Per aquest motiu, ha previst tot un seguit d'actuacions per posar la ciutat al dia en matèria de neteja i recollida d'escombraries.

Una de les accions que ja s'han iniciat ha estat el reforç del servei de neteja de contenidors amb un camió rentacontenidors. Així, a partir d'ara, la neteja dels contenidors de les fraccions orgànica i resta passarà a ser setmanal, aproximadament.

Aquest mes de juliol també s'ha intensificat el buidat dels contenidors de recollida selectiva d'envasos i de paper-cartró, parant especial atenció a aquells que, de manera més habitual, s'omplen durant aquestes dates d'estiu. Aquests reforços és previst que s'allarguin fins a finals de setembre.

Properament, el servei de Gestió de Residus també augmentarà la neteja amb aigua a pressió a tota la trama de la ciutat. D'una banda, amb la nova màquina dual incorporada recentment (veure notícia), que a partir d'ara treballarà a doble torn (matí i tarda). I, de l'altra, actuant especialment i de manera focalitzada en les taques de les voreres, gràcies a les furgonetes hidronetejadores (també en torn de matí i tarda).

Paral·lelament, es reforçaran les recollides dels abandonaments de residus a l'entorn dels contenidors, especialment els ubicats a les urbanitzacions, però també dels contenidors de la resta de la ciutat. Aquestes actuacions es preveu que comptin amb aquest reforç fins a finals d'any.

El govern municipal també vol reforçar la percepció de la neteja de la ciutat actuant sobre les herbes que creixen als escossells i a les voreres. Per realitzar aquesta tasca, es preveu contractar plans d'ocupació a partir del darrer trimestre de l'any.

'La ciutadania ens està fent arribar queixes sobre l'estat de molts carrers i places de Rubí. I tenen raó: molts estan bruts. I això és una cosa que no ens podem ni volem permetre', ha dit l'alcaldessa, Ana María Martínez. La primera edil ha assegurat: 'Farem tot el que estigui a les nostres mans per fer de Rubí una ciutat neta. Ja hem fet diversos plans de xoc per posar la ciutat al dia i, sens dubte, ens cal la complicitat de la ciutadania per mantenir Rubí neta i digne'.

Prioritat: una ciutat neta
A banda d'aplicar aquests reforços, l'Ajuntament de Rubí té previst dur a terme altres actuacions. D'una banda, traslladarà el malestar de la ciutadania i del mateix consistori respecte a l'estat de la neteja de la ciutat a Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), l'empresa que actualment presta aquest servei a Rubí. A la vegada, també li exigirà més proactivitat a l'hora de dur a terme la feina.

Una altra de les accions previstes és millorar el control de la gestió de FCC, amb l'objectiu d'assegurar que compleix tot allò que se li demana. En aquest sentit, l'Ajuntament té la intenció d'intensificar el seguiment del compliment del contacte de neteja.

Paral·lelament, també s'inspeccionarà l'estat de la neteja de les terrasses de bars i restaurants i es durà a terme una nova campanya per recordar als comerços que han de dipositar cada fracció de residus al contenidor corresponent.

El proper contracte de gestió de residus i neteja que es licitarà incorporarà moltes d'aquestes mesures, així com nova maquinària i un increment de la freqüència de la neteja. 

RUBITV.CAT / Foto: Ajuntament de Rubí

 
22 comentaris
 

Comentaris

18-07-2017
08:44
 
Jasan

Conchita tiene razón, les invito a cualquiera de ustedes a descubrir la autentica calle vertedero,que no es otra q
torrente del alba con máximin fornes, se presento un escrito al ayuntamiento comunicando el problema de olores y cucarachas q pasean por la calle e imagen nefasta de estos 7-8containers y de momento absoluto caso omiso.Con los impuestos q pagamos es denigrante esta situación y totalmente insaluble,estamos hartos!

 
13-07-2017
15:32
 
Pipi és pipi

Entenc al José i te raó en queixar-se del que es queixa, però cal reconèixer que al carrer hi pixen molts més gossos que persones. Si ens molesta que una persona es pixi sota la nostra finestra, per què hem de ser tolerants amb els gossos?

 
13-07-2017
14:04
 
Para Jose

Los incívicos no son los perros, sino sus dueños. Usted tiene razón, hay mucho incivismo y falta de respeto por parte de personas que orinan, ensucian, etc, pero todo suma, y hay que reconocer que las fachadas y calles están llenas de pipís de perro. Hay una ordenanza municipal que PROHIBE que los perritos hagan pipí en las fachadas y mobiliario urbano. Le invito a pasear por las calles General Castaños, Sant Gaietà, Sant Magí (por poner un ejemplo) y observar los pies de las fachadas y las aceras. Y estoy de acuerdo con usted, el ayuntamiento debe empezar a sancionar los actos incívicos, incluidos a los dueños que hacen orinar a los perritos en las fachadas y mobiliario urbano.

 
12-07-2017
22:07
 
jose

Supongo que en Mataró estarán igual de atontados que aquí con los perros...parece que todo está sucio por los perros.
Pues no señores! En mi portal se mean cada día personas, aunque les llamaría de otra forma, y las calles están llenas de latas, bolsas, botellas etc en ventanas de bajos, aceras, esquinas, bancos, ...grafittis, mobiliario roto, y un largo etc Y eso no lo ensucian perros!! sino cerdos!
Multas ya!!! Dejaos de tanta pasividad con el incivico!!

 
12-07-2017
14:14
 
Laverdadexiste

Nova Ordenança municipal a Mataró sobre la tinença de gossos i amos incivics.Preneu nota. http://www.capgros.com/mataro/societat-1/sancions-de-fins-a-750-euros-pels-amos-de-gossos-que-no_710250_102.htmlrubitv_

 
12-07-2017
08:57
 
conchita

Rubí está muy, muy sucia, no se tendría que haber dejado tanto. Muy bien que se pongan ahora, pero se necesita una constancia, por ellos y por nosotros.
MULTAS!!!! Así tendremos más para limpieza. Que crujan bien, al ciudadano, que deja la basura fuera del container. Al que deja los muebles viejos, tirados en la calle, etc... DA ASCO VER LAS CALLES CON LA BASURA FUERA.

 
12-07-2017
08:40
 
carca

Invertir más en limpieza es la,solucion al 50%.La otra parte del 50,es poner más vigilancia para que no ensucien y multarlos sin contemplaciones con multas ejemplares y cuantiosas,para que la próxima vez se lo.piensen dos veces a la hora de ensuciar lo que pagamos todos.Como son incivicos y energumenos estos que enguarran se les educa con la multa y la sancion.

 
11-07-2017
22:41
 
jose

Esta mujer no se entera....lo que queremos no son planes de choque ni mas gasto en camiones de limpieza. Lo que queremos es que la policía pasee por las calles y MULTE ejemplarmente a los cerdos!!
Rubi sólo estará limpia si los cerdos, que hay muchos, dan 2 pasos más que ahora y tiran la basura al contenedor y no al suelo. Limpiar nunca será suficiente si quien ensucia lo sigue haciendo.
¡¡¡MULTAR DE UNA VEZ YA!!!

 
11-07-2017
21:51
 
Sorpresa!

és normal la sorpresa del govern. la regidora responsable viu a Sant Cugat i el dia que s'ha dignat a venir gairebé té un soponcio. Però q brut, no?

 
11-07-2017
21:21
 
Diari de Rubi 16 de juny 2014

Ja l'oposició denunciava al 2014 aquesta situació. DOS ANYS PER ADORNARSE'N ?
Així funciona aquest ajuntament !
TOT PLEGAT PENÓS

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

18-10-2018

 

L'acord entre Ajuntament i Sorea evita el tall d'aigua a gairebé 200 famílies

El conveni entre l'Ajuntament i Sorea ha permès que 191 famílies en situació de vulnera(…)

Societat

25-09-2018

 

El CTR-Vallès rebrà 26.000 tones de residus de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en poc més d'un any

El Ple del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha aprovat un conve(…)

Societat

14-09-2018

 

Un "escape room" sobre residus dissenyat a Rubí visitarà diverses escoles del Vallès durant aquest curs

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental inicia una nova edició de(…)

Societat

20-07-2018

 

L'Agència de Residus subvencionarà amb 4,6 milions d'euros la remodelació de la planta de Can Barba

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat subvencionar la primera fase de la rem(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!