L'escola Schola converteix els patis en espais de convivència i aprenentatge
El centre ha rebut l'assessorament de la Fundació Bofill i la col·laboració de tota la comunitat educativa
L'escola Schola ha finalitzat amb èxit la primera fase del projecte Capgirem la Schola, una iniciativa iniciada al desembre i que ha permès que alumnes, famílies i mestres hagin treballat junts amb l'objectiu de visualitzar els espais exteriors de l'escola, bàsicament els patis, d'una altra manera i poder-los transformar per tal que esdevinguin espais de convivència i aprenentatge.
Recordem que l'escola es va presentar al projecte Hack the School de la Fundació Bofill i tot que el centre educatiu no va ser seleccionat, han acabat comptant amb assessorament dels arquitectes de la Fundació, tal com també ha succeït a l'escola Pau Casals (veure notícia). La feina feta per presentar-se a aquest projecte ha servit per fer realitat el projecte Capgirem la Schola.
Per a la comunitat educativa de la Schola, els patis han de ser un espai de relació entre companys i, en definitiva, en l'aprenentatge. Per això, l'AMPA ha dibuixat jocs a terra i s'han decorat les tanques. A més, el claustre de mestres ha obert els patis durant l'horari intensiu, un fet que ha permès treballar la relació entre cicles, generar dinàmiques de joc en espais d'esbarjo entre alumnes de diferents edats i posar a prova la convivència i generar espais d'aprenentatge fora de l'aula. Els alumnes, els protagonistes, han participat en totes les fases de disseny i pràctiques del projecte.
El Capgirem la Schola no acaba aquí ja que s'han planificat més millores als patis durant els pròxims quatre anys.
RUBITV.CAT / Foto: Escola Schola