12-04-2017
 

Es constitueix el Consell Municipal de Salut amb la participació d'entitats, serveis i organismes de l’àmbit sanitari

Aquest nou òrgan vol promoure la participació de la ciutadania en la gestió de tots aquells temes relatius a la salut

El Consell Municipal de Salut de Rubí s'ha constituït recentment amb la participació de grups polítics, entitats, serveis i organismes que treballen en l'àmbit sanitari. La sessió ha estat presidida per la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, qui ha estat acompanyada pel regidor de Salut Pública, Sergi Garcia, i diversos tècnics municipals.

La posada en marxa d'aquest òrgan consultiu dóna compliment a una moció aprovada al Ple de l'Ajuntament amb el suport de tots els grups municipals. L'objectiu del Consell Municipal de Salut és fomentar la participació activa de la ciutadania i les entitats en el control, el seguiment i la presa de decisions relacionades amb la salut a Rubí, promovent d'aquesta manera la corresponsabilitat i la millora de l'acció de govern en aquest àmbit. Així ho ha defensat Marta García: 'És una bona notícia que posem en marxa aquest consell, que respon a l'interès dels grups municipals i la ciutadania. Aquest és un valuós espai de treball per abordar totes aquelles qüestions que tenen a veure amb a la salut, un tema important que requereix una planificació tan ajustada com sigui possible a les necessitats reals de la ciutat'.

A la reunió d'aquest dijous, s'ha lliurat la proposta de reglament del consell per tal que tots els membres hi puguin fer les seves esmenes. Segons aquest document, les funcions d'aquest òrgan serien fomentar la participació mitjançant la creació d'espais de debat, intercanvi i treball compartit, assessorar i donar elements per a la valoració de les accions i programes duts a terme per l'administració municipal, promoure acords entre l'Ajuntament, les entitats i altres institucions, i fomentar la responsabilització ciutadana.

El reglament també recull que el Consell Municipal de Salut estaria integrat per una presidència, una vicepresidència, un plenari, comissions sobre temes específics i una secretaria; i que hauria de reunir-se, com a mínim, dos cops l'any en sessió ordinària.

La primera sessió del consell també ha servit per presentar als assistents el catàleg de serveis que ofereix actualment el consistori en l'àmbit de la salut pública. Els programes que s'estan desenvolupant s'agrupen en tres eixos: protecció de la salut, promoció de la salut i tinença responsable d'animals de companyia. Dins la protecció de la salut, s'inclouen els programes de seguretat alimentària i de sanitat ambiental, així com la gestió de denúncies, queixes i suggeriments de la ciutadania. Pel que fa a la promoció de la salut, es desenvolupen programes d'hàbits saludables a les escoles de primària i als centres de secundària, així com un programa de promoció de la salut adreçat a la població en general. El darrer àmbit d'actuació, el de tinença responsable d'animals, s'ha incorporat al Servei de Salut Pública el 2016 amb funcions com ara la gestió del cens d'animals domèstics o de les llicències de gossos potencialment perillosos, la recollida i manteniment d'animals abandonats i la gestió de les zones d'esbarjo de gossos, entre d'altres.

Accions prioritàries
Durant la reunió d'aquest dijous, l'Ajuntament ha posat a disposició dels membres del consell tres documents: el Pla de salut 2011-2014 ─en fase de valoració─, l'Informe d'Indicadors de Salut de Rubí 2015 i una enquesta realitzada recentment entre l'alumnat de 4t d'ESO. Segons l'anàlisi i les propostes que es recullen en aquests estudis, el Consell Municipal de Salut podrà establir les línies d'actuació prioritàries a partir d'ara. Aquest treball es farà en el marc de les comissions sectorials i a partir d'una proposta inicial del govern municipal.

RUBITV.CAT / Foto: Localpres

 
2 comentaris
 

Comentaris

14-04-2017
15:59
 
RubiSanitat

Puntualitzar que no és cert que: "Durant la reunió d'aquest dijous, l'Ajuntament ha posat a disposició dels membres del consell tres documents: el Pla de salut 2011-2014 ─en fase de valoració─, l'Informe d'Indicadors de Salut de Rubí 2015 i una enquesta realitzada recentment entre l'alumnat de 4t d'ESO. " El primer document és públic i ens van dir que ja estava valorat...¿? i no ens van fer a mans ni l'informe d'indicadors esmentat ni l'enquesta. Estem encara pendents de rebrel's. Gràcies

 
14-04-2017
15:54
 
RubiSanitat

Com a RubiSanitat varem estar presents a la primera reunió del Consell, volem una sanitat digna per Rubí. Amb l'implicació de tots. Les competències de l'ajuntament són limitadesi aquest consell treballarà principlamnet en qüestions de Salut pública però ha d'actuar, hem d'actuar, reclamant uns serveis sanitaris a l'alçada.

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

16-12-2018

 

Esportistes i artistes de renom participaran a les fotografies solidàries amb La Marató de TV3

Aquest diumenge, 16 de desembre, esportistes de renom de Rubí, així com l'actor Rubén Y(…)

Societat

15-12-2018

 

La Sindicatura avisa que un 30% dels ajuntaments no ha presentat els comptes de 2017

La Sindicatura de Comptes de Catalunya va fer públic divendres que un 30% dels ajuntament(…)

Societat

13-12-2018

 

L'exposició "Humoràlia i Drets Humans" es prorroga fins el 18 de gener

L'exposició Humoràlia i Drets Humans es podrà veure a la Biblioteca Municipal Mestre M(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!