19-11-2016
 

L’Ajuntament treballa en un nou pla per fer 'un pas endavant' en la prevenció i gestió de residus

El Pla de Prevenció de Residus comptarà amb un procés participatiu

L'Ajuntament de Rubí ha començat a treballar aquest mes en nou Pla local de Residus Municipals per al període 2017-2022 que serveixi com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Moisès Rodríguez, 'per fer un pas endavant' en la prevenció i la gestió de residus. 'Cal prioritzar esforços en la protecció del medi ambient i dissenyar un pla viable que pugui aplicar les metodologies i tècniques més avançades en la prevenció i la gestió dels residus tant des d'un punt de vista ambiental, social i econòmic', ha afegit l'edil.

Per això, el propòsit és visualitzar i definir quin són els objectius que es vol assolir com a ciutat en un horitzó de l'any 2022, dibuixar quin és el full de ruta a seguir per a fer realitat aquesta visió i planificar les estratègies de prevenció i de gestió de residus que es volen aplicar al llarg del camí, entre el 2017 i el 2022, per assolir aquests objectius que haurien d'anar en consonància als de l'Agència de Residus de Catalunya que proposa arribar al 2020 a nivells de reciclatge del 60%.

Tot plegat, amb l'objectiu final de prevenir la generació de residus i promoure un major reciclatge per a que la quantitat de rebuig amb destí final a l'abocador sigui el mínim possible. Així, per tal de dissenyar el pla es partirà d'una fase prèvia de diagnosi que serveixi per conèixer el context tècnic, social i jurídic i posar en comú la informació del punt de partida. Per això, la diagnosi preveu aportar la síntesi de què s'ha realitzat en matèria de prevenció i de promoció de les recollides selectives en els darrers anys; quina ha estat l'evolució de la generació i de la recuperació dels residus municipals; quins són els costos econòmics i mediambientals; i quins són els àmbits de generació dels de residus municipals.

Un pla local de tots i totes
'Cal generar una implicació activa de la ciutadania en la definició i execució d'aquest Pla Local de Residus i, per això, realitzarem un procés participatiu que reculli les aportacions de tots els agents involucrats en la generació dels residus municipals: la ciutadania, el teixit associatiu i l'administració', ha explicat Rodríguez.

Per tal que el full de ruta reflecteixi al màxim possible totes les realitats del municipi, es tindrà en compte totes les mirades sobre la ciutat. Per això, ha dit Rodríguez, la participació de tots els ciutadans és imprescindible per tal de dibuixar el Pla Local de Residus. Amb aquesta fita s'obre un procés de participació ciutadana que contempla diversos tallers participatius amb entitats de Medi Ambient, amb les Associacions de Veïns, amb el Consell de la Infància i de l'Adolescència, amb el Consell de la Gent Gran, amb polítics i portaveus així com amb taula de la Diversitat, el Consell de Cooperació i el Consell de Comerç.

De la mateixa manera, prèviament al procés participatiu s'està duent a terme una Enquesta Ciutadana en domicilis i que també es durà a terme en empreses i comerços amb l'objectiu de copsar la opinió de la ciutadania envers el model actual de gestió de residus. 

RUBITV.CAT / Foto: Localpres

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

16-12-2018

 

Esportistes i artistes de renom participaran a les fotografies solidàries amb La Marató de TV3

Aquest diumenge, 16 de desembre, esportistes de renom de Rubí, així com l'actor Rubén Y(…)

Societat

15-12-2018

 

La Sindicatura avisa que un 30% dels ajuntaments no ha presentat els comptes de 2017

La Sindicatura de Comptes de Catalunya va fer públic divendres que un 30% dels ajuntament(…)

Societat

13-12-2018

 

L'exposició "Humoràlia i Drets Humans" es prorroga fins el 18 de gener

L'exposició Humoràlia i Drets Humans es podrà veure a la Biblioteca Municipal Mestre M(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!