21-09-2016
 

Rubí i set municipis més signen un conveni per potenciar la Formació Professional

4 instituts de la nostra ciutat ofereixen aquesta formació no obligatòria

L’Ajuntament de Rubí i set consistoris, tots ells membres del Fòrum de les Ciutats amb Consells de Formació Professional, han signat aquest dimecres un conveni de cooperació i col·laboració amb l’objectiu de reivindicar el paper de les administracions locals en la promoció de la Formació Professional. A més de Rubí, han signat el document representants polítics dels ajuntaments de Barcelona, Hospitalet de Llobregat, Granollers, Lleida, Mataró, Tarragona i Terrassa.

A través del text, signat a Lleida, Rubí es compromet a treballar des de la proximitat per millorar la Formació Professional, defensar el paper del Consell de Formació Professional com a responsable d’elaborar demandes i propostes en relació a la planificació i coordinació de la formació professional i per a l’ocupació; actuar com a interlocutor per avançar en una visió integrada d’aquests estudis i, en general, participar de manera activa en la coordinació i planificació de la Formació Professional.

Tot i que els ajuntaments no tenen atribuïdes competències directament relacionades amb la Formació Professional, els signants del conveni realcen el compromís de les administracions locals que, a través de polítiques educatives i d’ocupació, treballen per millorar l’ocupabilitat de la població de les seves ciutats.

Els vuit consistoris fan valer la proximitat com a font de coneixement privilegiat del territori que esdevé una eina per millorar la vinculació entre la planificació i l’adaptació de l’oferta formativa a les necessitats reals de la ciutadania. 'La Formació Professional és indispensable pel desenvolupament econòmic de Rubí, ha de servir per millorar la qualificació de la població i que puguin ser treballadors i treballadores que responguin a les necessitats de l’empresariat. Només així facilitarem la creació d’ocupació de qualitat. En aquesta línia, treballem des de Rubí Formació per desplegar la Formació Professional Dual, però també ens calen eines polítiques com el conveni que avui signem', ha afirmat Rafel Güeto, regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local.

Els territoris representats pels vuit consistoris del Fòrum aporten el 43,5% del PIB català i agrupen un total de 56.660 alumnes d’FP (dades del curs 2014-15), el que significa el 49,5% de la matrícula de l’alumnat d’FP de Catalunya.

La signatura del conveni ha tingut lloc aquest dimecres a l’Ajuntament de Lleida. A més del regidor de Rubí, l’acte ha comptat amb la presència del cap de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Jordi Nuñez; la cap del Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO), Pilar Rubio, i la cap de l’Oficina de Formació, Montserrat Torres.

4 anys del Consell de la Formació Professional de Rubí

El Consell de la Formació Professional de Rubí, constituït oficialment l’octubre del 2012 en el marc del Pla de reactivació econòmica i de treball, és un òrgan de participació sectorial de caràcter consultiu. Es tracta d’una plataforma estable de treball on han de poder participar tots els agents educatius, socials i econòmics que operen a la ciutat, així com les organitzacions empresarials i les entitats públiques i privades de tot l’àmbit de la formació professional, tant la reglada com la que no ho està.

El 2013, el Consell es va adherir formalment al Fòrum de Ciutats amb Consells de Formació Professional, un fet que va suposar un pas endavant en l’intercanvi de coneixement i experiències amb les altres ciutats que en formen part.

A Rubí, hi ha quatre instituts que ofereixen estudis de Formació Professional: el J.V.Foix, L’Estatut, La Serreta i el Regina Carmeli.

RUBITV.CAT / Foto: Ajuntament de Rubí

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

18-10-2018

 

L'acord entre Ajuntament i Sorea evita el tall d'aigua a gairebé 200 famílies

El conveni entre l'Ajuntament i Sorea ha permès que 191 famílies en situació de vulnera(…)

Economia

13-06-2018

 

Rubí vol liderar l'impuls de la Formació Professional a la comarca

Rubí vol liderar l'impuls de la Formació Professional al Vallès Occidental i per aconse(…)

Economia

31-05-2018

 

20 joves podran formar-se al Rubí Forma a través del programa 'Instala, repara y mantén'

Una vintena de joves d'entre 16 i 25 anys tindran accés a dos itineraris de formació de(…)

Economia

24-04-2018

 

Rubí signa un conveni de col·laboració amb el Fòrum de Ciutats amb Consell de la Formació Professional de Catalunya

Rubí i 10 municipis del Fòrum de les Ciutats amb Consell de la Formació Professional d(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!