Urbanistes i arquitectes debatran a Rubí sobre el futur en el disseny i construcció de les ciutats
El Col·legi d'Arquitectura de Catalunya organitza la trobada conjuntament amb el Consistori
Aquest dijous, el sector de l’arquitectura i l’urbanisme es donen cita a Rubí per traçar les línies a seguir en el disseny i construcció de les ciutats. La jornada La ciutat per viure. Repensant els espais de la vida quotidiana reunirà professionals d’aquests àmbits, tant del sector privat com del públic, a l’edifici Rubí+D. Es tracta d’una proposta que forma part del Congrés Arquitectura 2016, organitzat per la regidoria de Polítiques d’Igualtat juntament amb el Col·legi d’Arquitectura de Catalunya (COAC).
La intenció de la iniciativa és introduir en el disseny i construcció d’espais conceptes com la perspectiva de gènere i la igualtat per aconseguir municipis inclusius, accessibles i amables.
La primera tinenta d’alcaldia i regidora de Serveis Territorials i Polítiques d’Igualtat, Maria Mas, creu que 'és important que l’arquitectura i l’urbanisme plantegin el seu futur a partir dels valors de la igualtat. Hem de ser capaços d'incorporar la perspectiva de gènere quan dissenyem els espais públics. Parlem d'aspectes com la seguretat, la visibilitat i la mobilitat'. A més, ha valorat que sigui Rubí qui faci possible aquesta trobada 'és un orgull que Rubí participi d’aquesta reflexió i faci la seva aportació al debat i al desenvolupament d’aquesta filosofia d’igualtat'.
Tres ponències posaran sobre la taula les qüestions a tractar. La sociòloga urbana i integrant del Col·lectiu Punt 6 Blanca Gutiérrez pronunciarà la primera ponència amb el títol L’urbanisme amb perspectiva de gènere.
La geògrafa i professora de la Universitat de Girona Isabel Salamaña oferirà una xerrada sota el títol Una ciutat amable per a ‘nos-altres’.
L’arquitecta i professora de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona Zaida Muixí tancarà el torn de xerrades amb la ponència Cuidar la ciutat.
La jornada inclourà una part pràctica amb tres tallers dinamitzats pel Col·lectiu Punt 6, una cooperativa formada per arquitectes, urbanistes i sociòlogues que treballen per incloure la perspectiva de gènere en el disseny dels espais. Els tallers serviran per posar en pràctica i detectar els conceptes exposats durant la primera part.
La part final estarà dedicada a les conclusions. Prendran la paraula la sociòloga i urbanista del Col·lectiu Punt 6 Sara Ortiz i la primera tinenta d’alcaldia i regidora de Serveis Territorials i Polítiques d’Igualtat, Maria Mas.
RUBITV.CAT / Foto: Ajuntament de Rubí
Comentaris

Jofre
Que la Maria Mas es congratuli fer possible aquesta trobada està bé però no suficient... El que estaria millor és que Rubí fos una ciutat ambiciosa i d'una vegada per totes n'aprengués i apliqués aquells conceptesò que se'n extregui del debat. Pot ser una oportunitat de cara al nou POUM per incloure-les...

jose
"La ciutat per viure. Repensant els espais de la vida quotidiana"
JAJA me parto por no llorar...En una ciudad donde el coche es el único dueño y señor de todo parece de broma esta iniciativa.
En Rubí se permite aparcar en las calles estrechas, ponen zona de carga y descarga encima de aceras, las aceras están invadidas por coches a todas horas y ni se multa ni se ponen pivotes, los pasos de cebra y rampas de aceras están ocupados por coches que ni son multados cuando pasa por el lado la policía local....Espero que hablen de ejemplos de otra ciudad, porque como hablen de esta acabarán llorando, lo que no se si de pena o de risa.

Quico
Suposo que faran 5 cèntims del Pla de Mobilitat que s'arrossega des de 2012 o de la voluntat d'aprovar un POUM totalment des fassat per no dir res d'una ciutat pensada nomes pel cotxe amb unes carencies brutals pel que fa al disseny i manteniment de l'espai public...

Núria
Té bona pinta!, però voleu dir que la gent està per la labor?... igualment està bé intentar-ho.