22-03-2016
 

Previstos tres mesos d'obres per millorar el carrer de Cal Gerrer

S'ampliaran voreres, es repararà la calçada i s'actuarà al clavegueram i la xarxa d'aigua potable

L’Ajuntament reurbanitzarà properament el carrer de Cal Gerrer des del seu inici, a la cruïlla amb el carrer Cervantes, fins a la part final, a l’encreuament amb el c. Magí Ramentol. L’objectiu del consistori és ampliar les voreres d’aquesta via per fer-les més transitables pels vianants i, alhora, reparar el ferm de la calçada, molt malmès pel pas dels vehicles. Prèviament, i aprofitant que es duu a terme aquesta actuació, SOREA executarà millores tant al clavegueram com a la xarxa d’abastament d’aigua potable.

Les obres, que és previst que tinguin una durada total d’uns tres mesos, es dividiran en dues fases. La primera s’iniciarà la tercera setmana del mes d’abril al tram comprès entre els carrers Cervantes i Llobateres, mentre que la segona se centrarà en el tram entre els carrers Llobateres i Magí Ramentol.

'La nostra intenció és ampliar i fer més practicables les voreres que condueixen al Mercat Municipal, amb l’objectiu d’afavorir l’accés peatonal a aquesta instal·lació. Pensem que, diàriament, molts rubinencs i rubinenques visiten aquest equipament per a fer-hi les seves compres i cal que els accessos estiguin ben habilitats', ha explicat la regidora de l’Àrea de Serveis Territorials, Maria Mas. La primera tinenta d’alcaldia ha afegit que 'a banda del carrer Cal Gerrer, també tenim previst dur a terme millores pel que fa a l’accessibilitat i a la xarxa de clavegueram i d’abastament d’aigua potable a d’altres vies d’aquesta zona, com ara els carrers Magallanes, Lluís Ribas, General Prim o Bartrina, entre d’altres. Aquesta és una zona que necessitava una remodelació'.

Pel que fa al clavegueram, SOREA construirà una xarxa separativa de sanejament per a la recollida de les aigües pluvials superficials amb nous embornals i pous, ja que actualment el sistema de clavegueram d’aquest carrer està format per una xarxa unitària que discorre a molta fondària (a més de 5 metres de profunditat), fet que fa molt difícil el seu manteniment i el dels embornals. Aquesta actuació compta amb un pressupost de 198.722,60 euros.

En el cas de la xarxa d’abastament d’aigua potable, se substituiran les canonades actuals de fibrociment i PVC per noves conduccions de fosa dúctil d’un diàmetre equivalent, amb un pressupost de 41.870,58 euros, amb l’objectiu de reduir els problemes que presenten les canonades d’aquests materials.

Les obres de reurbanització consistiran en ampliar les voreres fins a un mínim de 2 metres d’amplada, actualment, les voreres tenen una amplada variable segons els diferents trams, amb un mínim d’1 metre i un màxim de 2 metres, així com reparar el ferm de la calçada, que actualment està en mal estat com a conseqüència del trànsit de vehicles. Aquesta actuació, que ha estat adjudicada a l’empresa Bigas Grup, compta amb un pressupost de 162.158,49 euros i una subvenció de la Diputació de Barcelona que cobreix la totalitat del cost de l’obra.

Al tram comprès entre Cervantes i Llobateres es mantindrà una de les línies d’estacionament que hi ha actualment. En canvi, en el cas del tram entre Llobateres i Magí Ramentol s’eliminarà el cordó d’aparcament, fet que permetrà que una de les voreres tingui una amplada de 4 metres i l’altra, de 2,5 metres.

Afectacions de trànsit

Durant l’execució d’aquestes obres, la mobilitat a la zona es veurà afectada. Mentre es duguin a terme els treballs al primer tram, es tallarà la circulació al carrer Cal Gerrer entre Cervantes i Llobateres. Els vehicles s’hauran de desviar pel carrer García Lorca, itinerari alternatiu que estarà degudament senyalitzat. Posteriorment, durant l’execució de la segona fase, no es podrà circular pel tram del carrer Cal Gerrer entre Llobateres i Magí Ramentol i els vehicles hauran de circular pels carrers García Lorca i Magí Ramentol. L’accés al pàrquing del Mercat es farà a través dels carrers Lluís Ribas i Llobateres, aquest últim canviarà de sentit mentre durin els treballs. Tot i que l’autobús urbà s’haurà d’adaptar a aquestes afectacions de trànsit, les parades i les freqüències de pas no patiran cap canvi.

Els contenidors de recollida d’escombraries també canviaran temporalment d’ubicació. Així, els que estan situats a la cruïlla entre els carrers Cal Gerrer i Llobateres es desplaçaran fins a l’entrada del passatge Llobateres.

L’Ajuntament ha convocat una reunió informativa amb els veïns i comerciants de la zona, així com amb l’Associació d’Adjudicataris del Mercat, amb l’objectiu d’explicar-los el contingut d’aquestes obres i les afectacions relacionades amb la mobilitat que se’n desprendran. 

RUBITV.CAT / Foto: Ajuntament de Rubí

 
12 comentaris
 

Comentaris

22-03-2016
21:52
 
Anabel

Llavors, si Ho he entès bé... A cal gerrer abans d'arribar al.mercat, de dos fileres de cotxes aparcats es quedarà amb una i el.carrer del mercat, no es podrà aparcar??? Si é així no.ho trobo gens bé, al final el.cotxe no el podrem fer servir perque no podrem aparcar a cap lloc

 
22-03-2016
20:43
 
Quico

Per fi!!! després del nyap de les darreres obres municipals haurem de veure com queden aquestes...

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

25-09-2018

 

Veïns de Ca n'Oriol fa un any i mig que esperen que s'acabi l'arranjament de la zona verda del carrer Miquel Gomita

La zona verda del carrer Miquel Gomita, a Ca n'Oriol, no està acabada malgrat que els tre(…)

Societat

19-09-2018

 

S'inicien els últims treballs d'adequació de l'illa de vianants

Un cop finalitzades les tasques de renovació de les xarxes de clavegueram i d'abastament(…)

Esports

12-09-2018

 

Aquest dissabte, la Rambla del Ferrocarril acull la 20a Fira del Joc i de l'Esport al Carrer

La Fira del Joc i de l'Esport al Carrer celebrarà aquest dissabte la seva 20a edició so(…)

Societat

12-09-2018

 

El CAP Anton de Borja reobre al públic amb nous consultoris i una recepció més funcional

El CAP Anton de Borja ha tornat a obrir portes aquest dimecres després d'un mes i mig tan(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!