22-03-2016
 

Previstos tres mesos d'obres per millorar el carrer de Cal Gerrer

S'ampliaran voreres, es repararà la calçada i s'actuarà al clavegueram i la xarxa d'aigua potable

L’Ajuntament reurbanitzarà properament el carrer de Cal Gerrer des del seu inici, a la cruïlla amb el carrer Cervantes, fins a la part final, a l’encreuament amb el c. Magí Ramentol. L’objectiu del consistori és ampliar les voreres d’aquesta via per fer-les més transitables pels vianants i, alhora, reparar el ferm de la calçada, molt malmès pel pas dels vehicles. Prèviament, i aprofitant que es duu a terme aquesta actuació, SOREA executarà millores tant al clavegueram com a la xarxa d’abastament d’aigua potable.

Les obres, que és previst que tinguin una durada total d’uns tres mesos, es dividiran en dues fases. La primera s’iniciarà la tercera setmana del mes d’abril al tram comprès entre els carrers Cervantes i Llobateres, mentre que la segona se centrarà en el tram entre els carrers Llobateres i Magí Ramentol.

'La nostra intenció és ampliar i fer més practicables les voreres que condueixen al Mercat Municipal, amb l’objectiu d’afavorir l’accés peatonal a aquesta instal·lació. Pensem que, diàriament, molts rubinencs i rubinenques visiten aquest equipament per a fer-hi les seves compres i cal que els accessos estiguin ben habilitats', ha explicat la regidora de l’Àrea de Serveis Territorials, Maria Mas. La primera tinenta d’alcaldia ha afegit que 'a banda del carrer Cal Gerrer, també tenim previst dur a terme millores pel que fa a l’accessibilitat i a la xarxa de clavegueram i d’abastament d’aigua potable a d’altres vies d’aquesta zona, com ara els carrers Magallanes, Lluís Ribas, General Prim o Bartrina, entre d’altres. Aquesta és una zona que necessitava una remodelació'.

Pel que fa al clavegueram, SOREA construirà una xarxa separativa de sanejament per a la recollida de les aigües pluvials superficials amb nous embornals i pous, ja que actualment el sistema de clavegueram d’aquest carrer està format per una xarxa unitària que discorre a molta fondària (a més de 5 metres de profunditat), fet que fa molt difícil el seu manteniment i el dels embornals. Aquesta actuació compta amb un pressupost de 198.722,60 euros.

En el cas de la xarxa d’abastament d’aigua potable, se substituiran les canonades actuals de fibrociment i PVC per noves conduccions de fosa dúctil d’un diàmetre equivalent, amb un pressupost de 41.870,58 euros, amb l’objectiu de reduir els problemes que presenten les canonades d’aquests materials.

Les obres de reurbanització consistiran en ampliar les voreres fins a un mínim de 2 metres d’amplada, actualment, les voreres tenen una amplada variable segons els diferents trams, amb un mínim d’1 metre i un màxim de 2 metres, així com reparar el ferm de la calçada, que actualment està en mal estat com a conseqüència del trànsit de vehicles. Aquesta actuació, que ha estat adjudicada a l’empresa Bigas Grup, compta amb un pressupost de 162.158,49 euros i una subvenció de la Diputació de Barcelona que cobreix la totalitat del cost de l’obra.

Al tram comprès entre Cervantes i Llobateres es mantindrà una de les línies d’estacionament que hi ha actualment. En canvi, en el cas del tram entre Llobateres i Magí Ramentol s’eliminarà el cordó d’aparcament, fet que permetrà que una de les voreres tingui una amplada de 4 metres i l’altra, de 2,5 metres.

Afectacions de trànsit

Durant l’execució d’aquestes obres, la mobilitat a la zona es veurà afectada. Mentre es duguin a terme els treballs al primer tram, es tallarà la circulació al carrer Cal Gerrer entre Cervantes i Llobateres. Els vehicles s’hauran de desviar pel carrer García Lorca, itinerari alternatiu que estarà degudament senyalitzat. Posteriorment, durant l’execució de la segona fase, no es podrà circular pel tram del carrer Cal Gerrer entre Llobateres i Magí Ramentol i els vehicles hauran de circular pels carrers García Lorca i Magí Ramentol. L’accés al pàrquing del Mercat es farà a través dels carrers Lluís Ribas i Llobateres, aquest últim canviarà de sentit mentre durin els treballs. Tot i que l’autobús urbà s’haurà d’adaptar a aquestes afectacions de trànsit, les parades i les freqüències de pas no patiran cap canvi.

Els contenidors de recollida d’escombraries també canviaran temporalment d’ubicació. Així, els que estan situats a la cruïlla entre els carrers Cal Gerrer i Llobateres es desplaçaran fins a l’entrada del passatge Llobateres.

L’Ajuntament ha convocat una reunió informativa amb els veïns i comerciants de la zona, així com amb l’Associació d’Adjudicataris del Mercat, amb l’objectiu d’explicar-los el contingut d’aquestes obres i les afectacions relacionades amb la mobilitat que se’n desprendran. 

RUBITV.CAT / Foto: Ajuntament de Rubí

 
12 comentaris
 

Comentaris

27-03-2016
09:31
 
jose

A ver como queda una vez acabadas las obras....Yo una vez visto como han dejado de inseguro para los peatones la calle Cal Princep me espero cualquier cosa.
Y a los vecinos os recuerdo que el ayuntamiento ha puesto zona de carga y descarga ENCIMA de la acera en Cal Princep, lo cual la hace inaccesible a los peatones, así que de lo queda dicen a lo que hacen.....suerte!

 
27-03-2016
09:23
 
Anabel

Pere, Li diré als meus fills de 3 anys i mig que quan vagi a buscar-los a ca la iaia a les set de la tarda que anem caminant fins a casa, perque al poble vol fomentar el.caminar i fer cames. Enveja de cap poble veí peque rubi s'assembli a les zonas peatonals de terrassa, sant cugat no només calen voreres amples i treure aparcaments. Rubi esta molt juny de tot això, manquen botiques, cafeteríes, ambient. Tinc bessons, cotxes doble a lo ample he patit les voreres d'aquest poble i també quan volia creuar i pel pas de vianants hi han que les voreres tenen l'esglaó i no petit precissament... No vui cada cop que tingui que fer alguna cosa breu i amb cotxe tingui que pagar parking soterrani.

 
27-03-2016
07:43
 
Mercè

Com hi ha unes quantes persones que es preocupen pel verd i els arbres, aprofito per preguntar: algú sap per què han desaparegut els arbres del carrer Eduard Fontseré?

 
26-03-2016
21:38
 
Joan C.

Res de verd????.Seia una bona oportunitat perquè paissatgísticament a més es fes agradable a la vista aquest carrer...

 
26-03-2016
20:33
 
Pere

A alguns com Anabel potser cal recordar que sí, que la idea és aquesta, anar deixant el cotxe, agafar més transport públic (que també cal que millori i sigui més eficient, també cal invertir en això), i fer cames! I si vols fer servir el cotxe, doncs com ho fem si anem a Barna, o com ja han dit, com es fa a Sabadell, Terrassa o St.Cugat.Després tindrem enveja de les ciutats veïnes..

 
23-03-2016
19:32
 
Mariona Checa

Ai els arbres els arbres....al carrer cervantes que es on jo visc el tallen ....quin greu..

 
23-03-2016
19:11
 
Mónica

Rubítv o veïns de la zona, sis plau podeu indicar les dades de la reunió informativa d'aquesta obra.
Gràcies,

 
23-03-2016
15:19
 
Veí de Rubí

es un carrer que esta molt deixat, les voreres son estretes, mes amples, mes gent, mes possibilitat de compra ... no es tan dificil dentendre ..pels del cotxe ... a sbd terrassa sant cugat com esta el mercat? peatonal i parking subterrani ..no a Rubí hem daparcar si pot ser a dins de la parada ... a caminar i a fer exercici .. voreres mes amples i amb arbres!
algu sap si hi hauran arbres?
salut

 
23-03-2016
15:01
 
Duke

Potser son carrers pocs transitats per vianants pq tenen les voreres estretes... Aparcament n'hi ha de soterrat al mateix mercat,dues plantes ni mes ni menys..

 
22-03-2016
21:57
 
Meritxell

Em sembla molt bé que es vulguin portar a terme millores de voreres i calçades a Rubí, però és realment necessari fer una ampliació en voreres, arribant en algun cas als 4 metres d'amplada? Això no són les Rambles, no són carrers tant transitats com per gastar els diners d'aquestes maneres.
Posem d'exemple el carrer Cervantes amb cantonada a Cal Gerrer, on s'ha fet una ampliació de vorera, traient així l'espai de parada del bus urbà. O el carrer Nostra Senyora de Lourdes, on s'ha ampliat la vorera en un carrer molt poc transitat per peatons, reduïnt les plaçes d'aparcament, que no ens sobren precisament.
Mirem en que invertim els nostres diners.

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

25-09-2018

 

Veïns de Ca n'Oriol fa un any i mig que esperen que s'acabi l'arranjament de la zona verda del carrer Miquel Gomita

La zona verda del carrer Miquel Gomita, a Ca n'Oriol, no està acabada malgrat que els tre(…)

Societat

19-09-2018

 

S'inicien els últims treballs d'adequació de l'illa de vianants

Un cop finalitzades les tasques de renovació de les xarxes de clavegueram i d'abastament(…)

Esports

12-09-2018

 

Aquest dissabte, la Rambla del Ferrocarril acull la 20a Fira del Joc i de l'Esport al Carrer

La Fira del Joc i de l'Esport al Carrer celebrarà aquest dissabte la seva 20a edició so(…)

Societat

12-09-2018

 

El CAP Anton de Borja reobre al públic amb nous consultoris i una recepció més funcional

El CAP Anton de Borja ha tornat a obrir portes aquest dimecres després d'un mes i mig tan(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!