16-01-2016
 

Les empreses i comerços de la ciutat ja poden sol·licitar l’exempció o reducció de la taxa d’escombraries

Els interessats han de presentar la documentació requerida com a molt tard el 31 de gener

Fins al 31 de gener, les empreses i comerços de la ciutat poden demanar la reducció de la taxa anual que han d'abonar a l'Ajuntament per la recollida, tractament i eliminació de residus procedents de les activitats comercials i no industrials, així com l'exempció de la taxa que afecta els residus assimilables a municipals procedents de les activitats industrials, en el cas de les empreses.

Pel que fa a la taxa per la prestació del servei de recollida, tractament i eliminació de deixalles generades per activitats i comercials i no industrials, es contemplen reduccions per a aquells establiments que acreditin disposar d'un sistema de gestió de residus autoritzat per l'Agència de Residus de Catalunya. Aquests descomptes s'aplicaran per cada fracció de residus -cartró, paper, vidre, envasos i matèria orgànica- que es demostri que es gestiona. Les quantitats bonificades van des dels 44 € fins als 132 €, en funció de la fracció per a la qual es demani l'exempció i de l'activitat que desenvolupi l'empresa i/o comerç sol·licitant.

En el cas de la taxa per la recollida, tractament i eliminació de residus assimilables a municipals procedents de les activitats industrials, tenen dret a demanar-ne l'exempció aquelles empreses que acreditin abans del 31 de gener que tenen contractat un gestor autoritzat per desenvolupar aquestes tasques.

Les empreses i comerços interessats a sol·licitar aquests beneficis fiscals han de presentar la documentació requerida com a molt tard el 31 de gener. Cal que lliurin una instància i el certificat de l'empresa que gestiona els residus, especificant el contracte signat amb l'empresa interessada i la seva durada, que no podrà ser inferior a un any. La instància haurà d'anar acompanyada d'una sol·licitud emplenada i signada per l'administrador a nom de la societat, una fotocòpia del CIF de la societat, del DNI de l'administrador, de l'escriptura de poders de la societat i d'un certificat del gestor privat amb les seves dades.

Quan es tracti d'una renovació, només caldrà presentar la certificació expedida per part de l'empresa autoritzada que presta el servei de recollida, tractament i eliminació dels residus conforme el contracte té una vigència, com a mínim, per l'any del període impositiu.

Tota aquesta informació s'ha de lliurar a l'Oficina de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (pg. Pau Claris 38-40).

RUBITV.CAT / Foto: Ramon Vilalta

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Economia

28-09-2018

 

El Consell Comarcal inicia diferents accions per sensibilitzar la ciutadania i les empreses en l'acollida de persones refugiades

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha incorporat a la seva pàgina web un espai d(…)

Economia

31-08-2018

 

El rubinenc Héctor Santiago publica un llibre per millorar la qualitat i la productivitat de les empreses

Herramientas para la gestión de calidad és el nou llibre del rubinenc Héctor Santiago, (…)

Economia

19-07-2018

 

La Taula de la Competitivitat Industrial concreta el primer conjunt d'accions

La Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR) comença a implementar els plans(…)

Economia

13-07-2018

 

Rubí, primer municipi de l'Estat en crear un grup de compra agregada d'energia amb empreses i comerços

L'Ajuntament de Rubí ha impulsat la creació del primer grup de compra agregada d'energia(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!