01-12-2015
 

L'Ajuntament torna a organitzar cursos gratuïts de monitor i director d'activitats de lleure

Les inscripcions s'obriran apuesta setmana

La Torre Bassas torna a acollir nous cursos de monitor i de director d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, organitzats per l'Ajuntament. Totes dues formacions es duran a terme entre els dies 19 de desembre i 10 de gener. Les inscripcions per a participar en aquests cursos, que són gratuïts, s’han de fer al mateix equipament els dies 4, 9, 10 i 11 de desembre.

El curs de monitor d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil prepara els alumnes per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil. El temari del curs els capacita per organitzar, dinamitzar i avaluar aquest tipus d’activitats en el marc de la programació general d'una organització. Així, els alumnes aprenen a aplicar les tècniques específiques d'animació grupal, amb una incidència explícita en l'educació en valors i amb atenció a les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

Els requisits per accedir a aquest curs, pel qual no s’exigeix cap titulació prèvia, són tenir entre 18 i 30 anys i estar empadronat a Rubí. Aquesta formació consta de dues parts: una de teòrica, que s’ofereix a l’Espai Jove Torre Bassas, i una altra de pràctica. L’alumnat ha de realitzar pràctiques de monitor en un centre on hi hagi una persona amb el títol de director d’activitats en el lleure infantil i juvenil, expedit per la Generalitat de Catalunya.

El consistori també organitza una nova edició del curs de director d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, que és la formació que prepara els alumnes per intervenir en tasques de coordinació d’equips en activitats de lleure infantil i juvenil. Aquesta formació també els capacita per planificar, organitzar, gestionar, dinamitzar i avaluar projectes de lleure educatiu dirigits a la infància i la joventut en tots els seus aspectes, i a representar-los interna i externament assumint la creació, el control i la dinamització de l’equip de personal monitor.

La superació del curs comporta l’obtenció del diploma i del carnet de director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil que expedeix la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, a proposta de les escoles d’educadors en el lleure infantil i juvenil. El carnet de director complementa el diploma i habilita la persona titular per treballar dirigint i coordinant activitats d’educació en el lleure.

Aquest curs també consta d’una etapa lectiva i una altra de pràctica. L’Espai Jove Torre Bassas ofereix la formació teòrica. Posteriorment, els alumnes han de buscar l’entitat on realitzar les pràctiques, sempre amb el suport de l’Ajuntament i el de l’escola que imparteix el curs, en aquesta ocasió l’Aula d’Esplai del Vallès.

Per poder realitzar aquest curs cal tenir una edat compresa entre els 18 i els 35 anys i estar empadronat a Rubí. Abans d’iniciar la formació també cal acreditar com a mínim un d’aquests dos requisits: disposar del títol de monitor de lleure expedit per la Generalitat de Catalunya o bé acreditar una titulació de grau, diplomatura o llicenciatura en Educació Infantil, en Educació Primària, en Educació Social, en Mestre d’Educació Infantil, en Mestre d’Educació Primària, en Pedagogia o en Psicologia, així com dos anys d’experiència continuada en el sector de l’educació en el lleure.

Inscripcions 

Els interessats a participar en aquests cursos s’hi podran inscriure els dies 4, 7, 9, 10 i 11 de desembre a l'Espai Jove Torre Bassas, al carrer Sabadell, 18-20. La capacitat màxima de totes dues formacions és de 25 persones cadascuna. Si hi ha més de 25 sol·licituds d’inscripció, es farà un sorteig públic a la Torre Bassas.

RUBITV.CAT / Foto: Ajuntament de Rubí

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

18-10-2018

 

L'acord entre Ajuntament i Sorea evita el tall d'aigua a gairebé 200 famílies

El conveni entre l'Ajuntament i Sorea ha permès que 191 famílies en situació de vulnera(…)

Esports

15-10-2018

 

Una setantena de rubinencs participen de la iniciativa "Cims per la llibertat"

Aquest dissabte, 13 d'octubre una setantena de rubinencs han participat en l'acció "Cims(…)

Política

10-10-2018

 

ICV considera "poc curosa" la manera en què el Govern ha presentat les ordenances

Després que l'alcaldessa Ana María Martínez presentés les ordenances fiscals de cara (…)

Cultura

09-10-2018

 

Dillluns s'obren les inscripcions per a les activitats de l'Ateneu Municipal

Dilluns que ve, a les 10h, s'obriran les inscripcions per a les activitats de l'Ateneu Mun(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!