18-10-2015
 

Mai més enlloc contra ningú: ni racisme, ni feixisme, ni xenofòbia

Rubí Solidari

PELS DRETS I LLIBERTATS. PER UNA UNIÓ EUROPEA ACOLLIDORA.

La crisi migratòria al Mediterrani ha deixat al descobert les limitacions estructurals de les polítiques socials i emigratòries de la UE i en concret dels països que la conformen.

Si donem suport a l'acollida de l'actual onada d'exiliats, creiem que s'està perdent una oportunitat perquè la UE respongui a la necessitat de trobar l'equilibri adient en la seva política migratòria i sigui capaç de deixar clar que l'emigració pot ser millor gestionada actuant conjuntament per tots els actors de la UE. Aquestes limitacions estructurals comporten que avui la Unió Europea es plantegi deportar la majoria dels 400.000 immigrants que han arribat des de principi d'any, els principals afectats seran els immigrants "econòmics" procedents de països africans que no seran considerats "refugiats", a més, milers de peticions d'asil de ciutadans procedents de Síria, Líbia o l'Afganistan també podrien ser rebutjats, d'acord amb el pla que està elaborant la UE.

El pla inclou la creació d'una nova agència europea de fronteres, Frontex, creada expressament per fer front a la "immigració irregular" i accelerar els plans de detenció i deportació. "Encara que els països membres tindran una responsabilitat directa per prendre les mesures adequades i facilitar els recursos, Frontex exercirà una tasca de suport per facilitar i organitzar les operacions de retorn". La proposta inclouria la revisió de milers de peticions d'asil concedides en els últims anys, així com les missions militars navals al Mediterrani.

És evident que amb totes aquestes mesures preses no anem en el camí de resoldre les causes profundes de l'emigració, les guerres, la venda d'armes, les persecucions, l'explotació de recursos naturals, la pobresa i el canvi climàtic. Causes en què els països rics hi tenim molta responsabilitat i que si no canviem es fa difícil propiciar la millora de la situació.

Per tot això és necessari:

- Denunciar aquesta política d'expulsió que planteja la UE.
- Demanar la seva anulació.
- Proporcionar seguretat jurídica a aquestes persones als països en què es trobin, com a forma de normalització ciutadana.
- Derogar les lleis discriminatòries com la d'estrangeria i els efectes segregacionistes que se'n deriven.
- Combatre activament els discursos i pràctiques feixistes i racistes que estigmatitzen i criminalitzen els i les estrangeres, essencialment els més pobres.
- Que els governs facilitin l'accés als drets civils i polítics, i no persegueixin la pobresa.
- Demanar el tancament dels CIE
- Treballar perquè es produeixin canvis profunds en les relacions entre els països

A ningú li agrada emigrar si viu en una societat pacífica i organitzada, amb una cultura incloent i una economia al servei dels interessos generals de la població, això és en el que la UE pot col·laborar amb aquestes persones, evitant que siguin expulsats per la pobresa, les crisis econòmiques, les guerres i persecucions religioses i ètniques que han viscut en molts casos als seus països.

Rubí Solidari

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Opinió

24-09-2018

 

Ja han marxat els infants sahrauís

El Brahim, la Maimuna, la Sabah i el Sidi ja tornen a ser a casa seva, als campaments del (…)

Societat

03-07-2018

 

Quatre nens sahrauís passaran 'unes vacances en pau' a Rubí

Quatre nens sahrauís ja estan a Rubí per gaudir d'unes vacances en pau i 450 infants d'e(…)

Opinió

18-04-2018

 

Declaració de renda i objecció fiscal a la despesa militar

Bona part dels ingressos d'un estat provenen dels impostos recaptats. El IRPF (impost de r(…)

Societat

10-04-2018

 

Rubí Solidari inaugura una exposició a l'Ateneu sobre el conflicte del Sàhara Occidental

L'Ateneu acull fins al 20 d'abril una exposició de Rubí Solidari sobre el conflicte del (…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!