24-07-2015
 

El Rubí+D compta amb un nou punt d'informació i assessorament per a joves sense feina ni estudis

L'objectiu és fomentar l'ocupabilitat dels rubinencs d'entre 16 i 29 anys que no es formen ni treballen

El Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament ha posat en marxa a l’edifici Rubí+D un punt d’informació i assessorament sobre la Garantia Juvenil amb l’objectiu d’acostar als rubinencs aquesta iniciativa de la Unió Europea orientada a reduir l’atur entre els joves. El punt d’informació està ubicat a la 2a planta de l’edifici Rubí+D i des d'aquest nou servei s’ajuda els interessats a inscriure’s al sistema i a determinar el seu objectiu laboral o formatiu; se’ls deriva a una oferta formativa, de pràctiques o laboral; i se’ls fa un seguiment posterior.

Els destinataris del sistema de Garantia Juvenil són les persones d’entre 16 i 29 anys inscrites o no als serveis d’ocupació, que no tinguin feina i que tampoc s’estiguin formant. Amb aquesta iniciativa es vol facilitar que aquests joves puguin rebre una oferta d’ocupació, de pràctiques o de formació contínua un cop finalitzen l’educació formal o es queden a l’atur.

El regidor de Promoció Econòmica i Treball, Rafael Güeto, ha recordat que 'els joves són un dels col·lectius que més han patit la crisi econòmica dels darrers anys' i ha explicat que 'obrir aquest punt d’informació respon a la voluntat d’aquest govern de treballar per apropar els recursos disponibles i desenvolupar totes les accions que estiguin al nostre abast per tal de millorar l’ocupabilitat d’aquestes persones i el seu accés al mercat de treball'.

L’horari d’aquest servei és de dilluns a divendres de 8 a 15 h. Les persones que vulguin contactar-hi també poden enviar un correu electrònic a [email protected] o bé trucar al 93 581 39 00 i demanar per Maria Martínez dins l’horari esmentat.

La Garantia Juvenil

Inicialment, els destinataris del sistema de Garantia Juvenil eren les persones d’entre 16 i 25 anys (o menors de 30 anys en el cas de joves amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%). Posteriorment, però, el Reglament del Fons Social Europeu va atorgar als estats membres la potestat d’ampliar-ne el límit d’edat. Atenent a aquesta possibilitat, la Comissió d’Economia i Competitivitat del Senat va aprovar el passat 14 de juliol obrir aquesta iniciativa als joves menors de 30 anys, amb caràcter extraordinari i fins que la taxa d’atur d’aquest col·lectiu se situï per sota del 20%.

Els requisits concrets que permeten sol·licitar l’alta al sistema són:

- Tenir nacionalitat espanyola o ser ciutadans de la Unió o dels Estats que formen part de l'Acord Econòmic Europeu o Suïssa que es trobin a Espanya en exercici de la lliure circulació i residència.

- També podran inscriure's els estrangers titulars d'una autorització per residir en territori espanyol que habiliti per treballar.Estar empadronat a qualsevol municipi de Catalunya.

- Tenir més de 16 anys i menys de 30 en el moment de sol·licitar la inscripció en el Fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

- No haver treballat en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.

- No haver rebut accions educatives que comportin més de 40 hores mensuals en els 90 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.

- No haver rebut accions formatives que comportin més de 40 hores mensuals en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.

- Presentar una declaració expressa de tenir interès a participar en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, adquirint un compromís de participació activa en les actuacions que es desenvolupin en el marc de la Garantia Juvenil.

RUBITV.CAT/ Foto: Localpres

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

31-10-2018

 

Una iniciativa vallesana crea un canal de YouTube per prevenir de les addiccions als joves

Uns dies després que el Ple municipal aprovés una moció de Ciutadans perquè l'Ajuntame(…)

Economia

03-10-2018

 

Rubí tanca el tercer trimestre amb 4.674 aturats

Rubí ha tancat l'últim el tercer trimestre de 2018 amb un total de 4.674 persones aturad(…)

Societat

28-09-2018

 

Dues noves estacions meteorològiques a Rubí

La ciutat s'ha equipat amb dues estacions meteorològiques que s'han integrat a la xarxa (…)

Política

25-09-2018

 

L'Ajuntament ofereix el seu suport a la plantilla d'Ipagsa, on hi ha previstos 60 acomiadaments

L'alcaldessa Ana María Martínez; el portaveu del grup municipal d'ERC, Xavier Corbera; (…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!