22-07-2015
 

L'ampliació dels perfils de rubinencs que poden demanar ajuts per l'IBI fa que es dupliquin les sol·licituds

Un total de 903 ciutadans han demanat enguany els descomptes que ofereix l'Ajuntament

Un total de 903 persones han sol·licitat les ajudes per pagar l’impost sobre béns immobles (IBI) que l’Ajuntament de Rubí ha posat enguany a l’abast dels ciutadans amb escassa capacitat econòmica. La xifra és més del doble que la registrada l'any passat. I és que en aquesta convocatòria, el consistori ha universalitzat aquests ajuts tributaris amb l’objectiu que hi pogués optar un ventall més ampli de persones.

Els nous criteris econòmics establerts a les bases, consensuats amb la resta de formacions polítiques de la ciutat en el marc de la Comissió de tarifació social, han possibilitat que un major nombre de persones hagin sol·licitat aquestes ajudes. Concretament, un 111,5% més de ciutadans respecte a l’any passat, quan es van presentar 405 sol·licituds, han demanat aquests ajuts, que preveuen sufragar el 50% del rebut de l’IBI fins a un límit de 250 euros.

Fins ara només podien gaudir d’aquestes ajudes econòmiques les persones que pertanyien a uns perfils concrets: gent gran, aturats, famílies nombroses i monoparentals. Aquest any, en canvi, l’Ajuntament ha decidit ampliar els possibles beneficiaris, estenent la convocatòria a les persones amb escassa capacitat econòmica, i, alhora, ha flexibilitzat els criteris econòmics.

En aquesta nova convocatòria, per exemple, només es requeria estar empadronat a la ciutat, a l’habitatge per al qual se sol·licitava l’ajut, amb una antiguitat mínima d’un any, en comptes de dos anys com fins ara. També calia estar obligat al pagament de l'IBI per un únic immoble a Rubí (l'habitatge habitual), que podia comptar amb una plaça d'aparcament i un traster, sempre que no superessin els 12.000 euros de valor cadastral en el cas de l’aparcament i els 15.000 euros si també s’incloïa el traster, uns valors que han augmentat respecte d’altres anys. Les bases d’enguany també permetien tenir altres propietats urbanes en un percentatge màxim del 33%, fins l’any passat no se’n podia tenir cap.

Els límits de renda per a l’any 2015 han oscil·lat entre els 12.748,37 euros en el cas de famílies amb un únic membre i els 22.309,64 euros per a famílies amb 7 o més membres. En cas que hi hagi alguna persona amb discapacitat al nucli familiar, aquest barem s’incrementa en un 10% (abans l’augment era del 5%). Com a novetat, en aquesta ocasió les famílies monoparentals també han gaudit d’un increment del 10%. Una altra de les novetats que s’han aplicat aquest 2015 ha estat que, en el cas de les persones amb càrregues hipotecàries o de lloguer, aquest barem s’ha apujat en 2.000 euros al tram que li pertoqués.

Altres requisits per optar a aquestes ajudes han estat estar al corrent de les obligacions tributàries amb l’Ajuntament de Rubí, Hisenda i la Seguretat Social i, en el cas de ser propietari de finques rústiques, la suma de totes no podia superar els 5.000 euros.

El termini per presentar les sol·licituds s’ha tancat aquest dilluns. Durant l’últim trimestre de l’any, l’Ajuntament resoldrà els expedients i comunicarà als interessats si se’ls ha concedit l’ajut.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha valorat positivament l’augment de la cobertura de les ajudes i, especialment, que aquesta universalització fos acordada amb tots els grups municipals en el marc de la Comissió de tarifació social. 'Cal seguir buscant el consens perquè qui en surt beneficiat no és cap partit, sinó la ciutadania en general. La Comissió de tarifació social en va donar exemple l’any passat assolint acords i deixant de banda les diferències polítiques. Esperem que se segueixi avançant en aquesta mateixa direcció durant aquest mandat, ha assegurat l'alcaldessa.

RUBITV.CAT

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

20-10-2018

 

La renda familiar dels rubinencs situa la ciutat entre les 200 millors de Catalunya

Rubí no és una de les ciutats de l'estat espanyol, ni de Catalunya, on els seus habitant(…)

Política

10-10-2018

 

ICV considera "poc curosa" la manera en què el Govern ha presentat les ordenances

Després que l'alcaldessa Ana María Martínez presentés les ordenances fiscals de cara (…)

Economia

03-10-2018

 

Rubí tanca el tercer trimestre amb 4.674 aturats

Rubí ha tancat l'últim el tercer trimestre de 2018 amb un total de 4.674 persones aturad(…)

Economia

28-09-2018

 

El Consell Comarcal inicia diferents accions per sensibilitzar la ciutadania i les empreses en l'acollida de persones refugiades

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha incorporat a la seva pàgina web un espai d(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!