08-07-2015
 

516 rubinencs ja han demanat els ajuts tributaris per l'IBI, que es poden sol·licitar fins el 20 de juliol

Enguany s'ha ampliat el ventall de ciutadans que poden optar a aquests descomptes

516 persones ja han presentat la seva sol·licitud per beneficiar-se dels ajuts tributaris per pagar l’impost sobre béns immobles (IBI) que l’Ajuntament posa a l’abast dels rubinencs amb escassa capacitat econòmica. Els ciutadans que compleixin els requisits establerts a les bases d’aquesta convocatòria d’ajuts, aprovades al Ple municipal, poden presentar la documentació fins el 20 de juliol.

Enguany la voluntat del Consistori ha estat universalitzar les ajudes, que preveuen sufragar el 50% del rebut de l’IBI fins a un límit de 250 euros. Així, ja no és necessari pertànyer a un perfil concret per poder optar a aquests ajuts econòmics -com ara ser una persona gran, estar a l’atur o ser una família nombrosa o monoparental-, sinó que aquesta convocatòria està oberta a les persones amb escassa capacitat econòmica, sigui quin sigui el seu perfil. Això ha possibilitat que, quan encara no s’ha tancat el termini per presentar la documentació, ja s’hagi superat en més de 100 persones el nombre de sol·licituds total de l’any passat, quan se’n van registrar 405.

El regidor d’Economia i Hisenda, Moisés Rodríguez, ha explicat que 'davant la retallada d’altres administracions, l’Ajuntament de Rubí ha optat per incrementar les ajudes a les persones que més estan patint els efectes de la crisi econòmica. I ho ha fet incidint en les ajudes a l’IBI, l’impost que recapta directament el Consistori. Beneficiar els col·lectius més vulnerables ha estat i és l’objectiu d’aquest equip de govern i de la Comissió de Tarifació Social, amb qui hem impulsat els ajuts tributaris 2015. Fem una crida, doncs, perquè la ciutadania que encaixi amb les bases de la convocatòria aprofiti els dies que resten per sol·licitar les ajudes'.

En aquesta nova convocatòria, l’Ajuntament també ha ampliat i flexibilitzat els criteris econòmics, amb l’objectiu que molts més ciutadans puguin beneficiar-se d’aquests ajuts. Per poder sol·licitar els ajuts cal complir aquests requisits:

- Cal estar empadronat a la ciutat, a l’habitatge per al qual se sol·licita l’ajut, amb una antiguitat mínima d’un any (abans se’n requerien dos).

- Estar obligat al pagament de l'IBI per un únic immoble a Rubí, que ha de ser l'habitatge habitual. Es considera que una plaça d'aparcament i un traster formen part de l'habitatge habitual sempre que no superin els 12.000 euros de valor cadastral en el cas de l’aparcament i els 15.000 euros si també s’inclou el traster -aquests valors han augmentat respecte altres anys-.

- Les bases d’enguany permeten tenir altres propietats urbanes en un percentatge màxim del 33% -fins l’any passat no se’n podia tenir cap-.

- Si s’és propietari de finques rústiques, la suma de totes no pot superar els 5.000 euros.

- Per optar als ajuts, també s’ha d’estar al corrent de les obligacions tributàries amb l’Ajuntament de Rubí, Hisenda i la Seguretat Social.

- Els límits de renda per a l’any 2015 oscil·len entre els 12.748,37 euros en el cas de famílies amb un únic membre i els 22.309,64 euros per a famílies amb 7 o més membres. En cas que hi hagi alguna persona amb discapacitat al nucli familiar, aquest barem s’incrementa en un 10% -abans l’increment era del 5%-.

- Com a novetat, en aquesta ocasió les famílies monoparentals també gaudeixen d’un increment del 10%.

- Una altra de les novetats que s’apliquen aquest 2015 és que quan es tinguin càrregues hipotecàries o de lloguer, aquest barem s’incrementa en 2.000 euros al tram que li pertoqu.

Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds per a optar a aquestes ajudes es poden presentar a qualsevol de les dues Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC): a l’OAC Centre (ubicada al carrer Narcís Menard, 13-17) o a l’OAC Les Torres (situada a la rambleta de Joan Miró, s/n). El termini per lliurar la documentació finalitzarà el 20 de juliol. Trobareu més informació a www.rubi.cat/ajuts

RUBITV.CAT

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

18-10-2018

 

L'acord entre Ajuntament i Sorea evita el tall d'aigua a gairebé 200 famílies

El conveni entre l'Ajuntament i Sorea ha permès que 191 famílies en situació de vulnera(…)

Política

10-10-2018

 

ICV considera "poc curosa" la manera en què el Govern ha presentat les ordenances

Després que l'alcaldessa Ana María Martínez presentés les ordenances fiscals de cara (…)

Política

03-10-2018

 

Rubí estudia integrar-se a l'AMB

Els grups municipals de Rubí tenen sobre la taula la possibilitat d'integrar-se a l'Àrea(…)

Societat

01-10-2018

 

Arrenca la fase de propostes ciutadanes per a la reforma del Parc de Ca n'Oriol

El procés participatiu que decidirà com serà el Parc de Ca n'Oriol entra en una nova fa(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!