07-07-2015
 

En els propers dies pot incrementar-se notablement la quantitat d'ozó troposfèric a l'aire

Aquest contaminant pot provocar tos, malestar i dificultats respiràtories als ciutadans

En els proper dies és possible que se superi el llindar d'informació per a l'ozó troposfèric a la zona de qualitat de l'aire del Vallès-Baix Llobregat. Així ho informa el Servei de Vigilància i Control de l’Aire del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Per aquest motiu, es recomana a les persones amb problemes respiratoris, la gent gran i els infants que evitin fer esforços a l'aire lliure, especialment entre les 10h i les 16h, quan els nivells d'ozó són més alts.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, amb la col·laboració de diversos municipis de Catalunya, entre ells el de Rubí, intensifica el control dels nivells d’ozó troposfèric entre els mesos de maig i setembre mitjançant la Campanya de vigilància dels nivells d’ozó troposfèric a Catalunya. Aquesta és l’època de l’any en què les condicions meteorològiques (alta radiació solar, temperatures elevades, etc.) afavoreixen la formació d’aquest gas i, per tant, quan es poden superar els nivells establerts. 

La legislació marca, com a valors orientatius per prevenir possibles efectes de l’ozó, uns llindars que es recomana no superar. Quan se sobrepassa el llindar d’informació (180 µg/m3 en 1 hora) o el llindar d’alerta (240 µg/m3 durant 1 hora) establerts s’informa a la població i a diversos organismes i entitats d’aquesta superació per tal que puguin adoptar mesures preventives de protecció. 

L’Agència de Salut Pública de Catalunya informa que com a mesura preventiva cal renunciar a fer esforços corporals a l'aire lliure que no siguin usuals, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada i es duen a terme especialment a les hores en què els nivells d'ozó són més alts (entre les 10h i les 16h). Els grups que poden ser particularment més sensibles a aquest contaminant són les persones amb asma o altres malalties de les vies respiratòries o cardíaques, les que fan exercici físic a l'aire lliure, els infants i la gent gran. 

En funció de la concentració d’ozó i de la durada de l'episodi, aquest gas pot causar diferents efectes sobre la salut, com ara tos, irritacions a la faringe, al coll i als ulls, dificultats respiratòries (efecte “gola seca”), disminució del rendiment, empitjorament de la funció pulmonar i símptomes de malestar general, com ara cansament, mal de cap o decaiguda, entre d’altres.

RUBITV.CAT / Foto: Ramon Vilalta.

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
  • Nom
     
  • E-mail
     
  • Comentari
     
  •  
  •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Cultura

03-08-2018

 

Dues exposicions commemoren els 50 anys de l'obra 'Marina' d'Albert Sans

La Biblioteca Mestre Martí tauler i la llibreria Lectors al tren acullen l'exposició 'Ma(…)

Cultura

01-07-2018

 

Una trentena de colles ho donen tot durant la 36a Ballada de Gitanes al Carrer

La ballada de Gitanes al Carrer, organitzada per l'Esbart Dansaire, ha tornat a ser multit(…)

Cultura

30-06-2018

 

L'Esbart combina clàssics i estrenes en una nit de Festa Major plena d'homenatges

Un any més l'actuació de l'Esbart Dansaire ha estat una de les activitats més esperades(…)

Cultura

26-06-2018

 

'12 cançons de joventut', l'espectacle ideat per l'Esbart Dansaire per a aquesta Festa Major

L'Esbart Dansaire de Rubí ja ho té tot a punt per al gran espectacle de Festa Major, que(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

  • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!