28-05-2015
 

Els nous col·lectors de les conques 2 i 3 posaran fi als vessaments d'aigües residuals al medi natural

Les obres ja han començat i tenen un pressupost de més de 2,4 milions d'euros

L'Ajuntament ja ha iniciat les obres d'execució dels col·lectors de les conques 2 i 3 i d'alguns dels seus ramals. Es tracta dels tres projectes inclosos al Pla d'Inversions 2014-15 amb una dotació econòmica més elevada, que ascendeix a més de 2.400.000 euros en el seu conjunt. L'objectiu d'aquests treballs és vehicular les aigües residuals de les urbanitzacions de Ximelis, Can Serrafossà i Els Avets, entre d'altres, a la depuradora de Rubí, eliminant així els abocaments al medi que existeixen actualment.

Aquestes obres que ara es duran a terme formaven part del Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes (PSARU) de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i havien de ser executades per aquest organisme de la Generalitat de Catalunya. Tenint en compte que la seva programació s'anava endarrerint i degut a la urgència de resoldre una mancança en les infraestructures de sanejament del municipi tant important, finalment l'Ajuntament ha decidit realitzar-les de forma subsidiària.

Pel que fa a l'execució dels ramals de la conca 2 i la conca 3, les obres consisteixen en la construcció dels col·lectors que conduiran els diferents abocaments existents en aquestes dues conques fins als col·lectors en alta de les mateixes, al marge dret de la riera de Rubí. Els treballs han estat adjudicats a l'empresa RAVI, Obras Transportes y Excavaciones, SL per un import de 246.521,93 euros. El termini d'execució previst és de tres mesos.

Aquesta mateixa empresa també durà a terme les obres de la conca 3, amb un pressupost de 868.801,93 euros, mentre que l'execució de la conca 2 ha estat adjudicada a Obres i Serveis Rois, SA, per un import d'1.291.934,51 euros.

En el cas de les obres d'execució de la conca 3, els treballs consisteixen en la construcció dels col·lectors en alta paral·lels als torrents d'aquesta mateixa conca i les connexions dels ramals existents. S'instal·laran uns 3,4 km de tub de 400 mm i 100 m més de tub de 800 mm, que connectaran Rubí Sud amb, d'una banda, La Perla i Els Avets i, de l'altra, amb Can Serrafossà. Aquestes obres tenen una durada prevista de cinc mesos.

Pel que fa a la conca 2, es construirà el col·lector en alta paral·lel al torrent d'aquesta mateixa conca, al marge dret de la riera de Rubí, des de la depuradora fins al pou existent al camí de Can Serrafossà. En aquest cas s'instal·laran uns 3,4 km de tub de 400 mm i 544 m de tub de 800 mm. El termini d'execució d'aquests treballs és de sis mesos. 

RUBITV.CAT

 
2 comentaris
 

Comentaris

31-05-2015
12:32
 
Castany

Home Ferran, si saps on son els problemes estructurals i/o de dimensió; si saps de dos torrens on baixen aigües residuals, penso que el que crec que tindries de fer és col·laborar dient (al departament adient de l'ajuntament) on és cada cas. No és crítica, és ajudar a qui no arriba a veure-ho tot.

 
29-05-2015
21:20
 
Ferran

Però seguiran havent-hi vessaments a d'altres conques... col·lectors vells, mal dimensionats o amb problemes estructurals que fa que de quan en quan es trenquin... fa un parell de setmanes un parell de torrents pels que vaig passar anaven ben plens d'aigües residuals...

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Política

14-06-2018

 

L'AUP demana connectar els col·lectors 2 i 3 de les urbanitzacions amb la depuradora

L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) demana que es posi en funcionament la connexió dels (…)

Política

05-03-2018

 

L'AUP proposa destinar el 0,5% de la recaptació de l'IBI a projectes de conservació i gestió del medi natural

L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) presentarà al pròxim ple una moció perquè a part(…)

Societat

02-03-2018

 

L'Agència Catalana de l'Aigua i l'Ajuntament impulsen la millora del col·lector d'aigües residuals de Can Xercavins

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Ajuntament de Rubí han signat un conveni per a (…)

Societat

28-07-2017

 

El vessament d'aigües residuals al torrent de Can Xercavins podria passar a la història l'any vinent

L'Ajuntament de Rubí i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) estan gestionant la rehabili(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!