26-05-2015
 

La plaça Pep Rovira comptarà amb noves escales i rampes i millorarà la vegetació i l'enllumenat

Les obres han de començar aquesta setmana

Aquesta setmana està previst que arrenquin les obres de connexió entre el carrer Virgili i el passeig de la Riera a través de la plaça Pep Rovira. Aquesta actuació, inclosa al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, ha estat adjudicada a l’empresa CIVIL STONE S.L. per un import de 179.755,64 euros. Els treballs tenen una durada prevista de quatre mesos. Fins a finals d’any, el Consistori durà a terme una quarantena d’actuacions més incloses al Pla d’inversions.

L'objectiu de les obres a la plaça Pep Rovira és afavorir la comunicació visual i física entre els seus diferents espais i integrar-la al teixit urbà. Així, es millorarà l’accessibilitat mitjançant noves escales i rampes i es durà a terme un reforç de la vegetació i de l’enllumenat.

L’accés a la plaça des del carrer Pintor Murillo es modificarà, substituint l’escala actual per una de nova que ajudarà a configurar un talús de baixada. A més, s’executarà una nova escala-rampa que permetrà accedir transversalment a l’esplanada inferior.

En el cas de l’accés des de la confluència entre els carrers Virgili i General Prim es planteja l’enderroc de part de la balustrada i d’un dels murs per afavorir la continuïtat de l’espai públic amb el triangle format pels xiprers. Des d’aquest punt es crearan unes escales amb grades que relacionaran l’espai superior amb l’inferior.

Per últim, a l’accés des del carrer Josep Serra es configurarà una vorera intermitja que permetrà connectar les diferents cotes existents sense barreres arquitectòniques.

El projecte planteja mantenir tota la vegetació sana existent, eliminant i substituint els exemplars malmesos, i consolidar amb herba tant els talussos existents com els que es creïn de nous. Pel que fa als serveis, s’instal·laran columnes i projectors d’enllumenat similars als que ja existeixen a la prolongació del carrer Espoz i Mina i es reforçarà la recollida de les aigües superficials de la plaça.

Afectacions de trànsit

Durant l’execució de les obres s’afectarà puntualment la mobilitat del carrer Josep Serra i dels carrers adjacents per facilitar l’accés dels camions a l’obra, ja que les vies del voltant de la plaça Pep Rovira no permeten el gir dels vehicles pesats.

Paral·lelament, i mentre durin els treballs, quedaran anul·lades les places d’aparcament de zona blava del carrer Josep Serra més properes a la rambleta de Joan Miró amb l’objectiu d’habilitar una zona que permeti el gir dels vehicles de l’obra.

Així, des d’aquesta setmana i fins al 13 de juny, coincidint amb la fase d’enderrocs, s’afectarà el carrer Josep Serra i els carrers Colom i Espoz i Mina quan sigui necessària l’entrada i sortida de camions. Es col·locarà senyalització vertical provisional per alertar d’aquests canvis i personal de l’obra vetllarà pel bon funcionament i la seguretat viària. Des del 13 de juny i fins al final de l’obra, aquesta afectació es reduirà a moments puntuals relacionats amb la càrrega i descàrrega de material.

RUBITV.CAT / Foto: Ajuntament de Rubí

 
2 comentaris
 

Comentaris

26-05-2015
13:30
 
Quico

Gràcies als tècnics de l’ajuntament per donar la possibilitat als veïns de dir la seva en aquesta reforma (com en d’altres casos). En aquest cas, es podria haver plantejat de fer plataforma única des del carrer Virgili/Historiador Serra fins la plaça que hi ha davant del Centre Excursionista. S’amplien les voreres, s’aconsegueix un espai encara més diàfan i es deixa de cara a un futur proper la peatonalització del lateral de la C1413 connectant amb pl. Doctor Guardiet (després de la reforma del c/ Riera) de manera que s’apropa la riera a la ciutadania.

 
26-05-2015
11:26
 
Martí

Aleluia! esta en un estat lamentable!!

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

19-09-2018

 

S'inicien els últims treballs d'adequació de l'illa de vianants

Un cop finalitzades les tasques de renovació de les xarxes de clavegueram i d'abastament(…)

Societat

12-09-2018

 

El CAP Anton de Borja reobre al públic amb nous consultoris i una recepció més funcional

El CAP Anton de Borja ha tornat a obrir portes aquest dimecres després d'un mes i mig tan(…)

Societat

07-09-2018

 

L'alcaldessa torna a reclamar a la Generalitat la construcció de l'escola del Bosc

La comunitat educativa de Rubí s'ha reunit aquest dijous a la Biblioteca per celebrar l'i(…)

Societat

05-09-2018

 

L'Ajuntament obliga l'empresa Asfaltos Barcino a refer l'espai central de la plaça Onze de Setembre

La plaça Onze de Setembre torna a estar en obres. Tot i que els treballs vinculats a les (…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!