26-04-2015
 

Rubí, entre els municipis que han presentat una quarantena de propostes per rellançar la indústria a la comarca

23 ajuntaments s'han adherit a la Declaració del Vallès cap a la segona reindustrialització

Les institucions adherides a la Declaració del Vallès Occidental Cap a la segona reindustrialització, entre les quals es troba l’Ajuntament de Rubí, han presentat 40 propostes per al rellançament de la indústria a la comarca. Aquestes sorgeixen de la feina prèvia de cinc grups de treball: Infraestructures, mobilitat i energia; Especialització en el territori-clústers i internacionalització; Formació, innovació i coneixement; Polítiques de sòl i polígons industrials; i Desenvolupament econòmic i administració pública.

La Declaració del Vallès Occidental Cap a la segona reindustrialització, signada el 30 d’abril del 2014, compta amb la participació de 23 municipis de la comarca, a banda dels sindicats UGT i CCOO, les entitats empresarials CIESC i PIMEC, les Cambres de Comerç, les universitats amb presència al territori ?UAB, UPC i UIC? i la Fundació ESDI. Rubí s’ha encarregat de coordinar una de les cinc comissions de treball ?Infraestructures, mobilitat i energia? i n’ha participat en altres tres.

A l’acte d’aquest divendres, celebrat a la UPC de Terrassa, s’han presentat 40 propostes concretes, la majoria de les quals es poden impulsar i articular entre el conjunt de les institucions adherides a la declaració. Aquests accions s’emmarquen en tot un seguit de prioritats específiques ?anomenades optems? acordades en el moment de redacció de la declaració.

Entre les deu propostes del primer eix, dedicat a Infraestructures, mobilitat i energia, figuren l’establiment de sistemes de qualitat i control de les xarxes de distribució d’electricitat i gas per millorar el servei; disposar d’un sistema d’indicadors detallat i actualitzat de la situació dels polígons i naus industrials; valorar l’estat de l’eficiència energètica de les naus industrials i el seu potencial fotovoltaic; impulsar la gestió eficient de l’administració vers els tràmits empresarials per atraure i mantenir activitats; i impulsar la creació d’una Agència Energètica dins el programa RIS3cat, entre d’altres.

Pel que fa al segon eix ?Especialització en el territori-clústers i internacionalització?, algunes de les sis propostes consensuades són dissenyar un programa d’exportació a països propers per a pimes; dissenyar un programa de creixement empresarial col·laboratiu amb empreses pimes-estudiants-universitats amb la finalitat d’augmentar la capacitat competitiva de les empreses; i impulsar la creació d’un fons econòmic per finançar projectes empresarials.

El tercer grup de treball ?Formació, innovació i coneixement? ha elaborat una desena de propostes, entre les quals figuren reforçar els mecanismes de promoció de la formació amb jornades d’orientació a estudiants d’FP, ESO i Batxillerat; fomentar que les pràctiques d’FP siguin remunerades i amb cotització a la Seguretat Social; donar visibilitat a l’activitat de l’FP dual i als resultats aconseguits per millorar-ne el prestigi; i sensibilitzar i fomentar la cultura emprenedora i col·laborativa de forma transversal en els programes formatius, entre d’altres.

El quart eix ?Polítiques de sòl i polígons industrials? contempla sis accions, entre les quals hi ha actualitzar i adaptar les infraestructures bàsiques dels polígons i no crear-ne de nous; flexibilitzar els plans d’usos locals per facilitar la instal·lació d’activitat productiva i serveis industrials als polígons; i reorganitzar les competències de tots els agents a través de la col·laboració público-privada per facilitar estructures de gestió viables als polígons industrials.

En darrer terme, el grup de treball dedicat a Desenvolupament econòmic i administració pública ha elaborat vuit propostes, com ara impulsar la transversalitat dels dispositius de promoció industrial de la comarca; dedicar recursos i estratègies a desenvolupar un màrqueting conjunt dels territoris del Vallès Occidental perquè l’oferta de sòl, equipaments i dotacions arribi eficaçment molt més lluny; i facilitar que ajuntaments grans puguin prestar solidàriament serveis concentrats de finestreta única empresarial en favor dels seus veïns menors.

RUBITV.CAT / Foto: LOCALPRES

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

05-11-2018

 

Desarticulada una organització criminal que utilitzava una nau industrial de Rubí per emmagatzemar el material que robaven

La Guàrdia Civil va desarticular ahir una organització criminal que es dedicava a robar (…)

Societat

18-10-2018

 

L'acord entre Ajuntament i Sorea evita el tall d'aigua a gairebé 200 famílies

El conveni entre l'Ajuntament i Sorea ha permès que 191 famílies en situació de vulnera(…)

Política

03-10-2018

 

Rubí estudia integrar-se a l'AMB

Els grups municipals de Rubí tenen sobre la taula la possibilitat d'integrar-se a l'Àrea(…)

Societat

01-10-2018

 

Arrenca la fase de propostes ciutadanes per a la reforma del Parc de Ca n'Oriol

El procés participatiu que decidirà com serà el Parc de Ca n'Oriol entra en una nova fa(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!