17-04-2015
 

El jutjat dóna la raó a l'Ajuntament sobre la suspensió de les obres a Can Balasc

La Generalitat diu que a Can Carreras encara li queden 'uns mesos' de vida

El passat 20 de gener, l'Ajuntament incoava un expedient de protecció de la legalitat urbanística a l'empresa ARRINS SL com a promotora d'aquestes obres sense disposar de la perceptiva llicència municipal, ordenant la seva suspensió immediata i advertint que, en cas d'incompliment, l'Ajuntament quedaria habilitat per ordenar l'execució forçosa de la suspensió dels treballs. I així va ser. El passat 12 de febrer, l'Ajuntament de Rubí va precintar les obres de Can Balasc (veure notícia). Posteriorment, l'empresa Arrins SL, del grup TMA, va portar aquesta decisió als tribunals.

Ara, el Jutjat Contenciós Administratiu número 10 de Barcelona ha resolt l'incident instat per l'empresa en relació a l'expedient incoat per l'Ajuntament de Rubí a causa de la realització d'obres sense llicència a Can Balasc. La resolució judicial recull els arguments municipals i declara que la llicència d'obres és independent i autònoma de la d'activitats de què disposa Arrins SL. La magistrada afirma que el motiu pel qual el Consistori va incoar l'expedient de protecció de la legalitat urbanística i va ordenar la suspensió immediata dels treballs va ser la manca de llicència d'obres municipal, que és aliena a la d'activitats.

Un any de tràmits

Recordem que el Ple municipal de l'Ajuntament de Rubí va acordar, al setembre de 2014, suspendre durant el termini d'un any les tramitacions i l'atorgament de llicències en sòl no urbanitzable relatives a activitats extractives i de gestió de residus per tal de poder elaborar un Pla Especial Urbanístic que reguli aquestes activitats. 

A partir de diverses visites d'inspecció, el Consistori va comprovar que les obres havien continuat i, per aquest motiu, es va dictar un nou Decret que ordenava tot un seguit de mesures provisionals per tal de suspendre els treballs. L'Ajuntament, però, no va poder executar aquestes mesures, ja que els responsables d'Arrins SL i els seus representants legals van impedir l'accés del personal municipal a les instal·lacions. Per aquest motiu, i en compliment de les previsions legals un cop esgotada la via administrativa, el Consistori va sol·licitar la corresponent autorització judicial per continuar les actuacions per fer complir els decrets. El Jutjat Contenciós Administratiu número 15 de Barcelona va concedir l'autorització a l'Ajuntament de Rubí, que finalment va procedir a precintar les obres que s'estaven duent a terme a Can Balasc.

TMA, per la seva banda, va presentar tot un seguit de mesures cautelars al Jutjat Contenciós Administratiu número 10 de Barcelona per tal de deixar sense efecte el Decret de l'Ajuntament que ordenava la suspensió immediata de les obres. El tribunal, que en aquell moment ja va denegar aquestes mesures cautelars (veure notícia), ara ha donat la raó a l'Ajuntament de Rubí, ja que considera que el fet que Arrins SL disposi de llicència d'activitats no l'eximeix de sol·licitar la llicència d'obres municipal. Aquesta sentència, però, no és ferma, ja que les parts poden presentar recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

A Can Carreras encara li queden 'uns mesos' de vida, segons la Generalitat
Aquest dijous, l'alcaldessa, Carme García, ha donat a conèixer les darrers informacions sobre Can Balasc a la Comissió de seguiment dels abocadors. Durant la reunió, també s'ha explicat que la redacció del Pla Especial d'extractives segueix el calendari previst. En relació a aquest tema, els membres de la mesa han demanat que aquest document inclogui les màximes garanties de cara a protegir els interessos de la ciutat.

L'alcaldessa també ha informat als membres de la comissió que la Generalitat ha traslladat a l'Ajuntament que a Can Carreras encara li queden uns mesos de vida, sense especificar-ne quants. Ara, el Consistori ha demanat informació complementària al Govern català per aclarir quan és previst que pugui tancar aquesta instal·lació. 

RUBITV.CAT / Foto: Localpres

 
1 comentaris
 

Comentaris

17-04-2015
13:35
 
Carles

Una MOLT BONA NOTÍCIA

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

18-10-2018

 

L'acord entre Ajuntament i Sorea evita el tall d'aigua a gairebé 200 famílies

El conveni entre l'Ajuntament i Sorea ha permès que 191 famílies en situació de vulnera(…)

Política

10-10-2018

 

ICV considera "poc curosa" la manera en què el Govern ha presentat les ordenances

Després que l'alcaldessa Ana María Martínez presentés les ordenances fiscals de cara (…)

Política

03-10-2018

 

Rubí estudia integrar-se a l'AMB

Els grups municipals de Rubí tenen sobre la taula la possibilitat d'integrar-se a l'Àrea(…)

Societat

01-10-2018

 

Arrenca la fase de propostes ciutadanes per a la reforma del Parc de Ca n'Oriol

El procés participatiu que decidirà com serà el Parc de Ca n'Oriol entra en una nova fa(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!