03-03-2015
 

Aquest 2015 es destinarà un milió d'euros a diverses accions formatives adreçades als rubinencs

Les activitats, organitzades per l'Ajuntament, estan subvencionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya i els Fons Socials Europeus

El Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament destinarà aquest any 990.397 euros a diverses accions formatives i d’orientació adreçades exclusivament a la ciutadania rubinenca. Es tracta de tres programes subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i els Fons Socials Europeus que tenen com a objectiu millorar l’accessibilitat dels rubinencs al mercat laboral: Formació d’Oferta en Àrees Professionals Prioritàries (FOAP), Joves per l’Ocupació (JPO) i Treball als Barris.

El programa FOAP està subvencionat enguany amb 590.000 euros, pràcticament el doble que l’any anterior. Això ha permès incrementar notablement l’oferta formativa i el nombre de persones que se’n podran beneficiar: 619 enfront de les 126 de l’any passat. En total, s’impartiran 15 cursos de contingut especialitzat que abasten diversos sectors professionals ?energia i aigua, electricitat i electrònica, administració, serveis socioculturals i a la comunitat, hostaleria i turisme, fabricació mecànica, i comerç i màrqueting?. Totes aquestes accions, amb una durada d’entre 220 i 940 hores, permetran obtenir un certificat de professionalitat, amb l’única excepció de l’anglès, que tot i així donarà accés a l’examen oficial corresponent al nivell del curs.

Aquestes accions d’adrecen principalment a aturats demandants d’ocupació, tot i que també estan obertes a treballadors en actiu ?un màxim d’un 20% dels alumnes?. Del total d’alumnes, un 25% han de ser joves menors de 30 anys i, prioritàriament, inscrits al programa de Garantia Juvenil.

Les persones interessades en aquestes accions, algunes de les quals ja s’han iniciat durant aquest mes, poden demanar més informació i formalitzar la seva inscripció a través del web del Servei d’Impuls a l’Ocupació, de la pàgina del Servei d’Ocupació de Catalunya o bé presencialment al Servei de Primera Acollida, a l’edifici Rubí+D. Els cursos s’imparteixen als espais homologats d’aquest mateix equipament i del Centre Cívic del Pinar “La Cruïlla”.

Joves per l’Ocupació

Aquest mes també s’han iniciat les accions formatives del programa Joves per l’Ocupació (JPO), subvencionat amb 263.970 euros. El projecte s’adreça a joves d’entre 16 i 24 anys que no disposen del graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o que, malgrat el tenen, no han continuat amb els estudis postobligatoris. En el moment d’incorporar-se al programa, aquests joves han d’estar inscrits en el registre d’informació de Garantia Juvenil. D’altra banda, també són destinataris del programa els menors de 30 anys amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

Joves per l’Ocupació té com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels participants proporcionant-los una formació professional de 350 hores combinada amb un contracte laboral de sis mesos. El programa també contempla formació per a l’obtenció del títol en graduat en ESO i preparació per a l’accés a cicles de grau mitjà.

Les empreses que contractin aquests joves rebran un ajut econòmic per un import equivalent al salari mínim interprofessional de 648,60 euros mensuals o la part proporcional en funció de la jornada parcial prevista, amb un total de 3.891,60 euros.

En aquests moments, les companyies interessades a participar al programa com a contractants ja poden sol·licitar-ne informació al SIO.

Treball als barris

Finalment, una altra de les accions subvencionades, en aquest cas amb 136.427 euros, és el programa Treball als Barris, que té com a objectiu millorar l’ocupabilitat de les persones aturades residents a El Pinar.

En el marc d’aquesta iniciativa, es duran a terme dues accions: un dispositiu d’inserció sociolaboral que inclou informació sobre el mercat laboral, orientació professional, motivació per a l’ocupació i pràctiques en empreses, entre d’altres; i una casa d’oficis pensada per donar formació i especialització professional en cuina i servei de sala. Aquesta casa d’oficis s’adreça a vuit joves menors de 25 anys, amb graduat d’ESO, aturats i residents a El Pinar.

RUBITV.CAT

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

16-12-2018

 

Esportistes i artistes de renom participaran a les fotografies solidàries amb La Marató de TV3

Aquest diumenge, 16 de desembre, esportistes de renom de Rubí, així com l'actor Rubén Y(…)

Societat

15-12-2018

 

La Sindicatura avisa que un 30% dels ajuntaments no ha presentat els comptes de 2017

La Sindicatura de Comptes de Catalunya va fer públic divendres que un 30% dels ajuntament(…)

Societat

13-12-2018

 

L'exposició "Humoràlia i Drets Humans" es prorroga fins el 18 de gener

L'exposició Humoràlia i Drets Humans es podrà veure a la Biblioteca Municipal Mestre M(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!