25-02-2015
 

L'Ajuntament destina més de 100.000 euros a arranjar i ampliar el parc del Castell

Els treballs també preveuen reposar vegetació i senyalització de l'Arborètum, inaugurat el 2010

L'Ajuntament de Rubí ha iniciat aquesta setmana el projecte de millora i ampliació del parc del Castell, una actuació inclosa al Pla d'inversions financerament sostenible 2014-2015. Les obres, que tenen un pressupost de 103.831,20 euros, han estat adjudicades a l'empresa Parcs i Jardins Catalunya SL. Els treballs és previst que s'allarguin uns tres mesos.  

El projecte preveu diverses actuacions. Pel que fa a la jardineria, es reforçarà la vegetació de la zona de l'Arborètum. Es plantaran arbres i arbustos a totes les dunes per tal de reposar els que han mort, han estat malmesos o han envellit des de la darrera intervenció. També es duran a terme plantacions puntuals d'arbrat: es proposa completar l'alineació d'àlbers que hi ha al límit amb la línia del ferrocarril intercalant casuarines. També es plantaran aquest tipus d'exemplars al límit nord del parc. Paral·lelament, es plantaran arbustos, enfiladisses, entapitzants i aromàtiques i, a la vegada, es duran a terme tasques de poda i aclarides. El projecte també preveu altres millores de jardineria, com ara la col·locació de mulching i mantes antigerminants i la millora de terres i d'escocells. També es duran a terme tot un seguit d'actuacions als corriols. Concretament, es desfaran els viaranys i passos que la gent ha creat a la zona arbrada propera al Castell i al talús amb vegetació d'Europa.

Pel que fa a la xarxa de reg, les actuacions es poden classificar en tres tipologies: ampliació de la xarxa per poder regar les noves plantacions, millora de la xarxa existent a les instal·lacions malmeses i desconnexió de la xarxa de reg del Castell de l'escomesa d'aigua potable que dóna servei a aquest equipament per tal d'independitzar-la d'aquest i connectar-la a la xarxa de reg de l'Arborètum.

D'altra banda, també s'actuarà als talussos. Al camí de pujada al Castell es col·locarà un encintat de xapa d'acer per tal de contenir la part baixa dels talussos i delimitar algunes zones enjardinades. També s'anivellarà un promontori de terres que es troba pujant pel camí que va des del carrer fins a la plaça de la font, a mà esquerra, amb l'objectiu de donar continuïtat al talús existent.

Altres actuacions previstes són la reposició de tota aquella senyalització informativa sobre la vegetació de l'Arborètum que va ser robada o malmesa, la millora dels tancaments perimetrals del parc, la reposició de graves i la substitució puntual de reixes.

L'Arborètum del Castell, juntament amb l'amfiteatre, es van crear l'any 2010 gràcies al Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

RUBITV.CAT / Foto: Lídia Larrosa

 
5 comentaris
 

Comentaris

26-02-2015
08:29
 
Mercè

Eleccions o no, al talús de Ca n'Oriol tocant a l'avinguda de l'Estatut tampoc li aniria malament una mica de rentat de cara. Fa una mica de pena.
D'altra banda, penso que seria interessant quantificar i fer públic el cost de manteniment i reposició d'elements (plantes, senyals, mobiliari urbà, etc.) malmesos per actes incívics -no solament a l'Arborètum.

 
26-02-2015
08:13
 
Duke

Hi ha alguna actuació prevista amb els horts il·legals/al·legals de l'altra banda de la via? Sembla un barri de favel·les de Rio de Janeiro: gallines, autoconstrucció, escombraries... De qui és competència? sanitat? disciplina urbanística? medi ambient? serveis socials?

 
25-02-2015
22:13
 
carme

Quan es va inaugurar l'arborètum feia goig però va durar poc per falta de manteniment. Es gasten diners, però si no hi ha un manteniment és llençar-los, tampoc entenc l'insta·lació del colomar ecològic quan a Rubí hi ha una gran plaga de coloms. És un espai tancat a les nits que durant el dia es pot disfrutar, esperem que sigui un arranjament perdurable.

 
25-02-2015
16:43
 
Silvia

Vaig estar dissabte i em va fer molta pena com ho vaig veure! Es veritat, no serveix d res construir si després no es manté. Sona a eleccions...quina llàstima!

 
25-02-2015
15:41
 
jordi

Aquest projecte el podria haver fet la finca font del ferro perfectament. Després de 2 anys denunciant i lluitant per donar valor al centre especial de treball, fa molta pena veure que en cap de les actuacions que impliquen nous arranjaments de jardins no hi participi font del ferro.
Esperem que vinguin millors temps pel col·lectiu de persones amb diversitat funcional de Rubí en el futur.

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Política

19-09-2018

 

Joan Puntí (ERC): "És molt preocupant que 3 caps de Recursos Humans de l'Ajuntament hagin plegat en un mandat"

ERC diu que tres caps de Recursos Humans de l'Ajuntament han plegat durant aquest mandat i(…)

Política

31-08-2018

 

Albert Giménez pren possessió com a nou regidor de l'AUP

El curs polític s'ha iniciat a Rubí aquest divendres a la tarda amb un ple extraordinari(…)

Política

12-07-2018

 

Ciutadans creu que les zones verdes 'presenten un lamentable estat de deteriorament'

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Rubí, José Abadías, (…)

Opinió

11-07-2018

 

Fer Rubí, amb un Pla d’Inversions 2018-2019

Aquest dilluns s'ha aprovat al Ple municipal el Pla d'Inversions 2018-2019 (veure notícia(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!