18-02-2015
 

Membres de la comissió del projecte Buits Plens expressen la seva disconformitat amb els palets de la plaça Pearson

Arquitectes i Ajuntament recorden que els veïns van veure amb bons ulls la proposta de baix cost

La comissió cívica del projecte Buits plens s’ha reunit per tercera i última vegada, un cop les obres ja han finalitzat. La trobada ha servit per tancar aquesta edició del projecte i explicar als membres d’aquest òrgan, que té la funció de vetllar per la transparència de tot el procés, alguns dels canvis que s’han produït al llarg de l’execució dels treballs als solars de la plaça Pearson i del carrer Primer de Maig.

En el decurs de les obres es van produir alguns imprevistos als dos espais ?com ara la inestabilitat d’una part del terreny de la plaça Pearson o la runa trobada al talús del solar del carrer Primer de Maig?, que van ocasionar la modificació del disseny d’aquest últim solar i un endarreriment dels treballs a tots dos espais, provocant que les obres acabessin a finals de gener i no al desembre, com estava previst.

Durant la reunió d'aquest dilluns, algun representant veïnal ha posat de manifest que, al seu entendre, el projecte no està acabat i que aquest no compleix amb allò que es va consensuar durant el procés participatiu. Alguns dels assistents també han mostrat la seva disconformitat amb els palets de fusta del solar de la plaça Pearson, que consideren perillosos.

Per la seva banda, els arquitectes i els tècnics de l’Ajuntament han recordat als membres de la comissió cívica que, durant el procés participatiu, els veïns van veure amb bons ulls una proposta de baix cost i/o construïda a partir d’elements reciclats, degut a la temporalitat limitada d’aquests espais, que estan destinats a la construcció d’edificis municipals en un futur.

Segons l'Ajuntament, 'Buits plens és un projecte innovador, que s’allunya dels estàndards d’urbanització més coneguts, precisament pel seu caràcter efímer. No es tracta d’espais tradicionals, motiu pel qual les propostes de disseny han estat diferents, alternatives, fora d’allò convencional'. Tant els materials (amb un marcat caràcter temporal) com la inversió (uns 60€/m2 davant dels aproximadament 200€/m2 que es destinen a les urbanitzacions estàndards) 's’han plantejat de manera diferent al que estem acostumats'.

El consistori assenyala que 'ara cal transformar i vestir aquests espais, donant-los un ús a través de la seva dinamització. I és que, gràcies a aquest projecte, inclòs en el Pla de mesures anticrisi 2014, s’han recuperat dos espais per a la ciutat que, fins ara, no s’utilitzaven'.

Una comissió política, formada per representants de tots els grups municipals, va validar l’elecció dels dos espais a l'inici del projecte. 

RUBITV.CAT / Foto: Localpres

 
5 comentaris
 

Comentaris

22-02-2015
15:54
 
Sergi

Pues ja em diras quina gran diferencia hi ha al solar de primer de maig d'aparcari cotxes a ara que s'aparca igual de malament i menys cotxes. Evidentment es mentida, aquest solar es feia servir per aparcar igual que ara. Per fer aquesta chorrada, valia mes deixaro com estava i mes barato.

 
19-02-2015
11:00
 
Mercè

Sense entrar en consideracions estètiques i de seguretat: una cosa és estalviar diners a causa de la temporalitat limitada del projecte i una altra és que el "marcat caràcter temporal" dels materials sigui TAN marcadament temporal que sigui dubtós que aguantin fins que s'arribi al límit previst de la temporalitat limitada i es procedixi a edificar.
Clar que, potser tinc una idea equivocada sobre la durabilitat dels palets de fusta i la idea acaba sent copiada arreu.

 
18-02-2015
21:06
 
El Pastoret de la Segarra

El caràcter efímer es el millor tret d'aquest equip de govern, que no dels seu projectes, que seran recordats per generacions i generacions de rubinencs com la pasterada més grossa i mai mes vista en la gestió pública d'un consistori. gràcies a Deu que el maig ja està aquí, i algú altre agafarà el timó del vaixell.

 
18-02-2015
13:11
 
miquel

dubto molt que la gent prefereixi palets a abans que bancs.. em costa molt de creure.. es un nyap!

 
18-02-2015
11:42
 
Eustaquio

Fui uno de los asistentes y eso no fue lo que se aprobo incluso me posicione contrario al tema de la plaza Pearso consecuencias "Que no me han vuelto a convocar a ninguna reunion mas"

 
 
Afegir comentari
  • Nom
     
  • E-mail
     
  • Comentari
     
  •  
  •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

20-11-2018

 

Protegim Ca n'Oriol demana explicacions al Govern sobre el 'fracàs' de la jornada participativa de dissabte passat

La Plataforma Protegim Ca n'Oriol ha valorat la jornada presencial del procés participati(…)

Opinió

05-10-2018

 

Propostes pel Parc de Ca n'Oriol

L'equip de govern va afirmar fa uns dies que els grups de l'oposició no tenim propostes p(…)

Societat

04-10-2018

 

Es presenten els resultats de la primera fase del procés participatiu sobre el parc de Ca n'Oriol

Ahir a la tarda es van presentar els resultats de la recollida d'informació i diagnosi so(…)

Política

26-09-2018

 

El PSC defensa el procés participatiu per reformar el Parc de Ca n'Oriol

El PSC surt al pas de les crítiques pel procés participatiu per abordar la reforma que v(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

  • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!