13-02-2015
 

L’Ajuntament precinta les obres de Can Balasc

El jutjat contenciós administratiu ha concedit al Consistori l'autoritat judicial requerida dilluns

Agents de la Policia Local de Rubí han procedit aquest dijous al precintament de diverses instal·lacions de la finca de Can Balasc on s'emplaça l'activitat extractiva La Sibila, davant l'incompliment per part de l'empresa ARRINS SL (grup TMA) del Decret de l'Ajuntament que ordenava la suspensió immediata de les obres que s'hi estan fent (veure notícia). El Consistori, que considera provat que en els darrers dies s'han seguit realitzant tot un seguit de treballs sense disposar de la preceptiva llicència municipal, ha hagut de recorre als jutjats per tal de sol·licitar autorització judicial per entrar en aquesta finca (veure notícia), després que la setmana passada els responsables de l'empresa van denegar l'accés al personal municipal.

El passat 20 de gener, l'Ajuntament va incoar un expedient de protecció de la legalitat urbanística a l'empresa ARRINS SL com a promotora d'aquestes obres, ordenant la seva suspensió immediata i advertint que, en cas d'incompliment, l'Ajuntament quedaria habilitat per ordenar l'execució forçosa de la suspensió dels treballs. Recordem que el Ple municipal de l'Ajuntament de Rubí va acordar, al setembre de 2014, suspendre durant el termini d'un any les tramitacions i l'atorgament de llicències en sòl no urbanitzable relatives a activitats extractives i de gestió de residus per tal de poder elaborar un Pla Especial Urbanístic que reguli aquestes activitats. 

Segons explica l'Ajuntament, a partir de diverses visites d'inspecció, el Consistori va comprovar que les obres han continuat i, per aquest motiu, la setmana passada es va dictar un nou Decret que ordenava tot un seguit de mesures provisionals per tal de suspendre els treballs. L'Ajuntament, però, no va poder executar aquestes mesures, ja que els responsables d'ARRINS SL i els seus representants legals van impedir l'accés del personal municipal a les instal·lacions.

Per aquest motiu, i en compliment de les previsions legals un cop esgotada la via administrativa, el Consistori va sol·licitar la corresponent autorització judicial per continuar les actuacions per fer complir els decrets.

El Jutjat Contenciós Administratiu número 15 de Barcelona ha concedit l'autorització a l'Ajuntament de Rubí, que aquest dijous ha procedit a precintar les obres que s'estan duent a terme a Can Balasc.

El Consistori reitera que el motiu de la incoació de l'expedient del passat 20 de gener és la manca de llicència d'obres, i que no es qüestiona la llicència de què disposa l'empresa per a residus inerts des de l'any 2012.

Llarg procés en contra dels abocadors
L'octubre de l'any passat, el Ple municipal va aprovar per una àmplia majoria una moció en què es posicionava en contra de la instal·lació d'un nou abocador i/o centre de tractament de residus metropolità al terme municipal de Rubí. El text, proposat en primera instància per la Plataforma Rubí Sense Abocadors, reflectia la inquietud del municipi en relació al futur de Can Balasc.

D'altra banda, l'Ajuntament també va presentar tot un seguit d'al·legacions al Pla Especial Urbanístic (PEU) de Can Carreras i Can Balasc, aprovat inicialment per la Generalitat de Catalunya el 13 de desembre de 2012. El consistori rubinenc demanava que es denegués l'aprovació definitiva d'aquest pla, presentat per les empreses ARRINS SA i Grupo FSM Vertispania SL, ja que el PEU incompleix la normativa urbanística tant pel que fa a qüestions formals com de fons. 

Al juliol de 2013, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va notificar a l'Ajuntament de Rubí l'acord de la Comissió Territorial d'Urbanisme que suspenia el Pla Especial Urbanístic (PEU) de Can Carreras i Can Balasc. Al novembre de 2014, aquest mateix organisme va acordar mantenir durant un any més la suspensió de la tramitació d'aquest PEU, que preveu ampliar la vida útil de l'abocador de Can Carreras i la instal·lació d'un nou dipòsit de residus no especials a Can Balasc. 

RUBITV.CAT

 
1 comentaris
 

Comentaris

13-02-2015
23:27
 
jUan

Lo que tendría que hacer el ayuntamiento es menos precintar can balasc y mas hablar con la generalitat. Porque ahora tma denunciara al ayuntamiento por el cierre y seguro que le dan la razon y el ayuntamiento a pagar como paso con can carreras y todo eso lo tendremos que pagar nosotros.

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

18-10-2018

 

L'acord entre Ajuntament i Sorea evita el tall d'aigua a gairebé 200 famílies

El conveni entre l'Ajuntament i Sorea ha permès que 191 famílies en situació de vulnera(…)

Política

10-10-2018

 

ICV considera "poc curosa" la manera en què el Govern ha presentat les ordenances

Després que l'alcaldessa Ana María Martínez presentés les ordenances fiscals de cara (…)

Societat

08-10-2018

 

Una paella popular clou la programació de la tercera Setmana de la Gent Gran

Aquest dissabte han conclòs els actes de la tercera edició de la Setmana de la Gent Gran(…)

Política

03-10-2018

 

Rubí estudia integrar-se a l'AMB

Els grups municipals de Rubí tenen sobre la taula la possibilitat d'integrar-se a l'Àrea(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!