07-07-2014
 

Carme García diposita a la Federació de Municipis els 6.197 euros percebuts a l'espera que s'aclareixi el cas dels sobresous

L'alcaldessa de Rubí assenyala que mai va rebre dietes per desplaçaments ni dinars, sinó per 'feina efectiva'

Després que dijous passat es fes pública la llista d'alcaldes que, presumptament, hauria cobrat sobresous de forma il·lícita de la Federació de Municipis i que en aquest hi constés Carme García (veure notícia), l'alcaldessa de la nostra ciutat ha fet públic un comunicat sobre aquesta qüestió. La màxima responsable de la nostra ciutat afirma haver cobrat 6.197 euros de la FMC durant el 2011 i el 2012 en concepte d'assistència a reunions i actes de representació institucional. Carme Garcia assenyala que en cap moment ha percebut dietes en conceptes de dinars o desplaçaments i que la feina que se li va retribuir sempre va ser 'efectiva'.

Carme Garcia assegura en el comunicat que sempre ha estat 'compromesa amb l'austeritat, la legalitat i la transparència'. Per aquest motiu, i a l'espera que s'aclareixi el cas, l'alcaldessa de la nostra ciutat explica que ha dipositat a la Federació de Municipis les quantitats percebudes.

Carme García ha informat d'aquesta situació als treballadors municipals i als partits de l'oposició.

Tot seguit, Rubitv.cat us ofereix el comunicat de l'alcaldessa, fet públic per l'Ajuntament de Rubí.

Pel meu compromís amb la informació i la transparència i per deixar palesa la meva actuació i treball pel municipalisme català dins de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), vull compartir amb vosaltres la següent informació:

Que a inicis de la setmana passada vaig tenir coneixement de la investigació sobre les remuneracions efectuades per la Federació de Municipis de Catalunya a 44 alcaldes de tot Catalunya, entre 2011 i octubre de 2012. Primer per filtracions a la premsa, després per informacions que vaig demanar a la mateixa FMC i posteriors reunions del Comitè Executiu.

Com no tinc res a amagar i he actuat sempre correctament, us informo que per l’exercici de les tasques com a responsable de la Comissió de Participació i Democràcia Local i membre del Comitè Executiu de l’FMC he percebut la quantitat de 6.197 euros durant l’any 2011 i 2012, segons consta en el certificat de retencions de l’FMC i que he declarat a l'Agència Tributària a través de l'IRPF corresponent. Per aquest concepte es comprèn l'assistència efectiva als Comitès Executius mensuals, reunions de la comissió de la qual sóc responsable, jornades, activitats de representació institucional i altres que puguin derivar-se de la defensa dels interessos en l'àmbit del món municipal català. Reunions que han estat realitzades i que consten en les diferents actes, informes, resums i plans de treball, així com a fotografies i notes de premsa.

Vull reiterar que aquestes percepcions han estat per feina efectiva i que l’FMC no m'ha pagat mai cap dieta en concepte de desplaçaments o dinars. No hi ha, per tant, ni sobresou, ni duplicitat de dietes de cap tipus.
Aclarir que aquestes remuneracions per l’exercici de l'activitat dels representants institucionals estaven previstes en els pressupostos de l’FMC, que sempre s’ha fet la retenció de l’IRPF i que sempre les he declarat a Hisenda anualment. Tanmateix consten a la declaració d’interessos de la secretaria de l’Ajuntament de Rubí. A banda, els comptes de l’FMC es dipositen cada any al Registre Mercantil i al Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat.

Per tot això, els 44 alcaldes i alcaldesses, de tots els partits polítics, que com jo hem treballat pel món municipal català, vàrem entendre que aquestes remuneracions eren lícites i públiques, des que vàrem assumir les responsabilitats institucionals de l' FMC, confiant sempre en la Secretaria General i en els serveis jurídics i econòmics de l'FMC.

És més, l’octubre de 2012 es van modificar els estatuts de l'FMC, per un canvi normatiu del Codi Civil Català, i es va deixar de percebre indemnització per la feina feta al Comitè Executiu i a les comissions. I, des d’aquesta data, només es pot percebre dietes per desplaçaments i dinars. Dietes a les quals jo vaig renunciar i que, per tant, no he cobrat cap quantitat per aquests conceptes. Però, això sí, continuo com en anys anteriors, fent i desenvolupant la meva feina dins de l’Executiva i la Comissió de Participació Ciutadana de l'FMC, compromesa amb el món municipal català.

Com arran de les notícies aparegudes a premsa sobre la investigació dels Mossos d’Esquadra i la d’un jutjat de Sabadell (de les quals, per cert, no tenim cap notificació oficial, ni col·lectiva, ni individual), sembla que es posa en dubte la naturalesa d’aquestes percepcions i per defensar la meva honorabilitat en la meva gestió pública i política en l’FMC, vull informar-vos que he dipositat en l’FMC les remuneracions percebudes fins que no s’aclareixin les actuacions judicials, tal com vaig anunciar divendres dia 4 de juliol a la reunió amb els Portaveus dels Grups Municipals de l’Ajuntament de Rubí, a la qual també vaig comunicar que demanaria el cessament del secretari general de l’FMC.

Així mateix, aclarir que cap dels 44 alcaldes i alcaldesses que han format part o formem part del Comitè Executiu de l’FMC no hem estat imputats.
La informació que tenim els 44 alcaldes i alcaldesses d'arreu de Catalunya, com ja he dit, és recent i escassa. El 4 de juliol passat, en una reunió extraordinària del Comitè Executiu, vàrem decidir el següent:

Davant de la pèrdua de confiança, pels membres que estem en dit Comitè Executiu, en la Secretaria General de l’FMC, es va aprovar, per unanimitat, el cessament del Secretari General.Així com obrir una exhaustiva anàlisi de la gestió realitzada abans de l’any 2013. Decisió que crec que és un deure de transparència vers els ciutadans i ciutadanes i els ajuntaments associats a l’FMC i de respecte cap a l’esforç de les persones que treballen o han treballat a l’FMC per a la millora del món municipal de Catalunya (tècnics, alcaldes i alcaldesses, associacions de tota mena...).

També us he de dir que com a membre del Comitè Executiu de l’FMC, però sobretot com a persona que sempre he estat compromesa amb l’austeritat, la legalitat i la transparència de les meves actuacions com a alcaldessa, que un cop es tinguin els resultats de l’anàlisi sobre la gestió realitzada pels serveis de l’FMC, em reservo el meu dret a interposar i dur a terme totes les actuacions que consideri oportunes per defensar la meva tasca a l’FMC i la meva reputació. Defensa que crec que també és un deure pel meu compromís adquirit amb els ciutadans i amb la mateixa FMC.

Tan bon punt es disposi de tota la informació que s'està recollint sobre aquest tema que hem iniciat tots els grups polítics representants a l’FMC (PSC, ERC, CIU, ICV i PP), no dubteu que em tindreu a la vostra disposició per aclarir aquesta situació. Per responsabilitat institucional, moral i personal.

Carme Garcia Lores
Alcaldessa de Rubí

 

RUBITV.CAT

 
5 comentaris
 

Comentaris

09-07-2014
13:03
 
Lucia

¿Y los guardaespaldas que siempre la acompañan? los paga ella? no me lo creo... ¡cuándo se va a enterar de que el puuuuueeeeblo no la quiere... ¡que se vaya ya!
que ya esta bien de tantos enchufados colocados a dedo

 
08-07-2014
02:10
 
luis

Y ya puestos y ante este ataque de sinceridad, que tal si nos dice si cobra y cuanto por asistir a las reuniones del consejo de FGC?....

 
07-07-2014
19:28
 
Lloba ferida

Más vale tarde....

 
07-07-2014
19:21
 
Vamos vamos

Para ser que habia renunciado a las dietas, le ha costado mucho escribir esto, no?

 
07-07-2014
16:28
 
Maria González

Si només fossin els cobraments de l'alcaldessa, però també hi els sous dels designats a dit que son uns quants i com els hi convé també atoguen i callen.

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Política

06-04-2018

 

El ple retreu a l'alcaldessa que cobri dietes de la Diputació malgrat haver-se compromès a no fer-ho

Rubí tindrà un Pla Local d'Habitatge en menys de sis mesos. Aquest és el compromís ado(…)

Política

05-04-2018

 

El ple debatrà avui sobre el Rubí Brilla, els efectes negatius de les obres i les dietes de l'alcaldessa

Aquest dijous, a partir de les 17h, tindrà lloc el ple ordinari del mes de març, que se (…)

Política

14-03-2018

 

Cinc partits de l'oposició demanen a l'alcaldessa que renunciï a les dietes que cobra com a diputada provincial

Veïns per Rubí, Esquerra Republicana, l'Alternativa d'Unitat Popular, Iniciativa per Cat(…)

Política

22-01-2018

 

L'AUP creu que el projecte Rubí Brilla podria ser la 'porta giratòria' de Carme Garcia

L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) critica que l'Ajuntament hagi finançat amb 18.000€(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!