22-05-2014
 

Obert el període per demanar subvencions per a entitats i associacions

Les ajudes es rebran per cada activitat organitzada i s'hauran de justificar

L’Ajuntament ha obert la convocatòria per a la concessió de les subvencions per a entitats i associacions ciutadanes. Els interessats a sol·licitar-les han de presentar l’imprès corresponent fins al 20 de juny a les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC) del Centre i de Les Torres.

Poden optar a les subvencions els projectes d’activitat de les associacions de veïns, entitats culturals, entitats d’educació en el temps de lleure, entitats juvenils i entitats sociosanitàries, les activitats esportives d’associacions i/o clubs esportius, i les activitats de sensibilització de les entitats de cooperació internacional.

Les bases de sol·licitud i atorgament de les subvencions per a entitats i associacions ciutadanes han patit diversos canvis enguany. Recentment, la regidoria de Cultura els ha donat a conèixer entre el teixit associatiu en el marc d'una reunió a l'edifici Rubí+D (veure notícia). Així, per exemple, els sol·licitants podran escollir un dels dos períodes d’execució establerts: any natural (de l’1 de gener al 31 de desembre) o bé curs o temporada (de l’1 de setembre de l’any anterior a aquell en què es publiqui la convocatòria fins al 31 d’agost de l’any de publicació).

Una altra de les novetats fa referència al pagament de les subvencions, que ara es realitzarà per programes o activitats. Quan l’import de la subvenció no superi els 3.000 euros, aquestes es pagaran íntegrament amb caràcter previ a la justificació i sense constitució de garantia. Per contra, les que superin els 3.000 euros només gaudiran del 70% de la subvenció amb caràcter previ a la justificació. El 30% restant es cobrarà un cop justificada la totalitat de l’import concedit.

També hi ha canvis en el procés de justificació. A partir d’ara, les entitats hauran de presentar una justificació per a cada activitat i projecte, en comptes de presentar una única justificació anual. Els terminis també es modifiquen en aquesta convocatòria. Així, les entitats hauran de presentar tota la documentació com a màxim tres mesos després d’haver-se realitzat l’activitat subvencionada. Pel que fa a aquelles activitats que es realitzin a finals d’any, el termini màxim per justificar-les serà el 10 de gener del 2015.

Poden sol·licitar subvencions totes aquelles entitats i associacions d’àmbit territorial o sectorial, sense finalitat lucrativa, que estiguin inscrites i amb totes les dades al corrent al Registre d’Entitats Ciutadanes de l’Ajuntament de Rubí.

Les sol·licituds es podran presentar a qualsevol de les dues OAC fins al 20 de juny d’aquest any, i el 30 de setembre com a molt tard es resoldran i notificaran les resolucions. Els impresos necessaris per realitzar aquest tràmit es poden recollir a les mateixes OAC o als serveis corresponents, i també es poden descarregar des del web municipal.

L’OAC del Centre obre de dilluns a dijous de 8.30 h a 14 h i de 16 h a 19 h, els divendres de 8.30 h a 14 h, i els dissabtes de 9 h a 13 h. L’horari d’atenció al públic de l’OAC de Les Torres és de dilluns a divendres de 8.30 h a 14 h. Els dissabtes roman tancada.

RUBITV.CAT / Foto: Localpres

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

05-07-2018

 

Les persones amb discapacitat ja poden demanar ajuts per a adquirir productes dirigits a promoure la seva autonomia

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha obert la convoc(…)

Societat

28-06-2018

 

Reconeixements a l'Olímpic, el Veinti i l'Associació Compartir en la tradicional recepció d'entitats de Festa Major

La tradicional recepció d'entitats ha donat el tret de sortida a la Festa Major 2018. Ha (…)

Economia

15-06-2018

 

Dilluns s'obre el termini per optar als ajuts a l'IBI, que s'allargarà fins el 31 de juliol

La ciutadania podrà sol·licitar ajuts econòmics que ofereix l'Ajuntament per fer front(…)

Cultura

14-06-2018

 

Una cercavila amb personatges vestits d'època serà un dels plats forts del centenari de l'arribada del tren a Rubí

El centenari de l'arribada del tren a Rubí serà un dels elements protagonistes de la Fes(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!