31-03-2014
 

Aprovats nous ajuts per a l'IBI i la plusvàlua amb l'objectiu que se'n puguin beneficiar més ciutadans

L'Ajuntament destinarà 200.000 euros a aquestes ajudes tributàries

Tots els partits representats al ple municipal han aprovat les noves bases reguladores dels ajuts a persones amb escassa capacitat econòmica que estiguin gravades per l'impost sobre béns immobles (IBI), així com per l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua). Els ajuts a l'IBI també arriben ara a les famílies monoparentals, així com a les persones físiques propietàries d'immobles inclosos en el catàleg i el pla especial de protecció de patrimoni de Rubí que estiguin gravades per l'impost sobre béns immobles. Per a l'atorgació d'aquests ajuts, l'Ajuntament de Rubí ha destinat prop de 200.000 euros, partida que es podria ampliar en una segona convocatòria si és necessari. Una de les novetats més destacades de l'edició d'enguany és que s'ha apujat el mínim d'ingressos un 30% per tal que els ajuts puguin arribar a més persones.

Malgrat que l'oposició s'ha mostrat a favor de les mesures, ha demanat al govern que en faci la difusió necessària per tal que tots els ciutadans que tinguin opció de beneficiar-se'n, s'assabentin de la seva existència.

Aquests ajuts se sumen a la bonificació de la taxa d'escombraries per a famílies monoparentals, que es pot sol·licitar fins al 24 d'abril.

Els requisits generals per poder demanar aquests ajuts són:

- Estar empadronat al municipi de Rubí, amb una antiguitat mínima de dos anys de residència en el municipi anteriors a la data de la sol•licitud.
- Constar com a contribuent de l’IBI l’any en què es demana l’ajut per l’habitatge que constitueixi la residència habitual, que ha de coincidir amb el padró d’habitants.
- No poden constar com a contribuent, ni el sol•licitant ni les persones que hi visquin, de cap altre immoble, en aquest o en un altre municipi, tret d’una plaça d’aparcament i/o traster a Rubí sempre que no superi els 10.000 € de valor cadastral. Quan es tracti d’una plaça d’aparcament més un traster, la suma del valor cadastral d’ambdues finques no podrà superar els 12.000 €.
- Estar al corrent, tant el peticionari com les persones que segons el padró d’habitants convisquin amb ell, de les obligacions tributàries amb l’Ajuntament de Rubí, l’Agència Tributària i la Seguretat Social.
- Si l’immoble està integrat en un edifici destinat a habitatges de caràcter plurifamiliar, aquest haurà de tenir la consideració d’entitat independent a efectes cadastrals.

D’altra banda, en el cas dels majors de 65 anys i les persones en situació d’atur, el conjunt d’ingressos del sol·licitant i dels que, segons el padró municipal, convisquin amb ell, hauran de ser iguals o inferiors al salari mínim interprofessional vigent per a 2014 incrementat en un 30% (11.744,46 €/anuals) si el sol·licitant resideix sol, més un 45% més d’aquest salari per cada persona de més que visqui a l’habitatge. Els aturats, a més, han de figurar com a demandants de treball inscrits en l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG); les famílies monoparentals han de tenir el títol de família corresponent; i els sol·licitants de l’ajut per la plusvàlua hauran de complir el mateix requisit econòmic d’ingressos i haver d’abonar aquest impost per la transmissió d’un habitatge habitual en el cas de dació en pagament per un deute hipotecari, execució hipotecària o compravenda amb condonació total o parcial del deute hipotecari. Tots aquests requisits hauran d’anar acompanyats de la corresponent documentació que els acrediti en tots els casos.

Com a novetat aquest any, s’introdueix que en el cas que entre els residents a l’habitatge hi hagi alguna persona amb grau de discapacitat igual o superior al 33% reconegut per l’òrgan competent de la Generalitat de Catalunya, s’incrementarà el barem d’ingressos en un 5% per cadascuna de les persones discapacitades.

La documentació es pot presentar al Registre General de l’Ajuntament (OAC) fins al 17 d'octubre, excepte per al cas de l'impost de l'Increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua) que es poden sol licitar fins al 31 de desembre.

RUBITV.CAT / Foto: Ajuntament de Rubí

 
1 comentaris
 

Comentaris

31-03-2014
12:48
 
Mercè

Gràcies, Rubitv, per informar de manera tan completa!!! Ara, he vist amb sorpresa que la informació ja apareix (com notícia) a la web de l'Ajuntament. No solament això, encara no m'he recuperat de la impressió de trobar que s'han posat al dia amb els ordres del dia i (gairebé) les actes dels plens.
El món s'acaba...!? ;-)

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

20-10-2018

 

La renda familiar dels rubinencs situa la ciutat entre les 200 millors de Catalunya

Rubí no és una de les ciutats de l'estat espanyol, ni de Catalunya, on els seus habitant(…)

Cultura

13-10-2018

 

El tradicional aplec de tardor se celebrarà el proper diumenge a Sant Muç

El proper diumenge, 21 d'octubre, se celebrarà el tradicional Aplec de Tardor, organitzat(…)

Política

10-10-2018

 

ICV considera "poc curosa" la manera en què el Govern ha presentat les ordenances

Després que l'alcaldessa Ana María Martínez presentés les ordenances fiscals de cara (…)

Economia

03-10-2018

 

Rubí tanca el tercer trimestre amb 4.674 aturats

Rubí ha tancat l'últim el tercer trimestre de 2018 amb un total de 4.674 persones aturad(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!