14-03-2014
 

L'Ajuntament i els cossos policials es comprometen a actuar contra l'incivisme i la indisciplina viària

Una nova reunió de la Mesa de seguretat i convivència ha servit per recollir les preocupacions veïnals

En el marc d'una nova reunió de la Mesa de seguretat i convivència, els veïns i veïnes d’El Pinar, Ca n’Oriol, Can Rosés i la Zona Nord han consensuat les problemàtiques prioritàries que afecten els seus barris. La trobada, presidida per l’alcaldessa, Carme García, ha comptat també amb l’assistència del tinent d’alcalde responsable de l’àrea de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, així com de responsables tècnics del servei de Governança i Ciutadania i dels caps de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.

La indisciplina viària i els comportaments incívics són les principals preocupacions dels ciutadans. Les problemàtiques que més s'han destacat a la reunió han estat els perills ocasionats pel trànsit a les entrades i sortides de l’Escola Teresa Altet, l’Escola d’Educació Especial de Ca n’Oriol i l’Institut La Serreta; les molèsties i el risc que suposa l’ús de pocket bikes (motocicletes de petit tamany) al barri d’El Pinar; la indisciplina viària als voltants de l’escola bressol La Lluna; i la manca d’agents cívics.

Davant d’aquestes inquietuds, tant els cossos de seguretat com el servei de Governança i Ciutadania han adoptat tot un seguit de compromisos. En primer lloc, la Policia Local ha anunciat que buscarà una solució per als problemes relacionats amb les entrades i sortides dels centres educatius, en coordinació amb els responsables d’aquests equipaments. Pel que fa a les pocket bikes, els Mossos d’Esquadra s’han compromès a iniciar tres períodes de vigilància d’una setmana per intentar controlar aquesta problemàtica. D’altra banda, el servei de Civisme ha proposat posar en marxa el voluntariat cívic, així com iniciar campanyes de sensibilització amb la participació de la Policia Local i els Mossos, en la línia de les que es van acordar a la Mesa de seguretat i convivència de la zona 1. A més, es demanarà la recuperació de la figura de l’agent cívic professionalitzat.

Les Meses de seguretat i convivència, organitzades per l’Ajuntament de Rubí dins el projecte Compromís de barri, es van reprendre el 17 de febrer amb una primera trobada a la zona 1 (Font de la Via, Can Fatjó, Sant Jordi Parc i urbanitzacions). Aquestes noves reunions estan servint per actualitzar la diagnosi de les problemàtiques que afecten els diferents barris de la ciutat en matèria de seguretat i convivència, amb l’objectiu que els cossos de seguretat i el servei de Governança i Ciutadania puguin treballar en la seva resolució.

Un cop s’hagin celebrat trobades a les quatre zones en què s’ha dividit la ciutat, després de l’estiu es tornaran a convocar totes les meses per fer un retorn de les actuacions realitzades sobre cada problemàtica i per tornar a identificar les noves prioritats. 

RUBITV.CAT / Foto: Ajuntament de Rubí

 
16 comentaris
 

Comentaris

14-03-2014
16:04
 
Jordi Sanchez

Algú s'ha parat a pensar l'alt preu que paguem els veins de molts carrers per culpa de l'Illa de Vianants?. El carrer Cervantes i els del voltant patim una pressió de trànsit inaguantable sobre tot els vespres i el cap de setmana. Hi ha carrers estrets, de poble com era Rubí fa uns anys, que s'han convertit en vies ràpides d'entrada i sortida de la ciutat, això no és vist a cap ciutat amb illa de vianants. Qui no ha vist autobusos i camions perduts sense sortida pels carrers del centre?
Perquè la senyalització és un altra tema que dóna per parlar molta estona. Déu meu que curtets que són

 
14-03-2014
15:56
 
Un vecino de Llobateras

El centro de Rubí està hecho un asco en todos los sentidoa. A l'Alcaldessa el centro siempre le ha dado miedo, nunca aparece por el proque sabe que siempre pierde en la elecciones. Lo suyo son los barrios como Can Oriol que es, o mejor dicho era, el granero de votos del PSC. Es verdad que en esta ciudad nadie controla los niveles de ruido de las motos, las fiestas, los botellones como el de algunas plazas y los excesos de velocidad por las calles del centro. Para lo que les queda en el convento, se jiñan dentro.Pobres de nosotros

 
14-03-2014
15:49
 
Veí del carrer Cervantes

Amb tot el respecte pel Sr. Velasco i la Sra. Garcia els dirè que Rubí és una de les ciutats de l'entorn amb més contaminació acústica. En aquesta ciutat es permet que molta gent faci allò que li rota a l'hora que li rota. La Policia local, i no és culpa seva sinó de qui els mana, no controla els carrers del centre. Hi ha gent que aparca sense repectar els guals ni la distància de 5 metres d'una cantonada. En aquesta ciutat tothom és ben lliure de muntar una festa quan li rota i a on li rota, exemple d'aixó és el comentari del Sr. Morales. Jo passo entre setmana per la plaça Clavé i hi ha grups assejant a tota castanya, imagineu-vos els caps de setmana. El soroll arriba al carrer Cervantes.

 
14-03-2014
15:04
 
jose

Para tratar el incivismo de la ciudad no hace falta ni tanta reunión ni tanta fotito de estas...
Sólo con pasarse por las calles del centro pueden ver los policías cada tarde o fin de semana a perros sueltos en las plazas, grupos fumando porros y bebiendo litronas, meadas en portales, coches encima de las aceras.
El incivismo por desgracia en Rubi se ve en cada esquina a todas horas, por lo que si no se meten multas y se persigue CADA DIA es porque no se quiere, estas reuniones y fotitos SOBRAN!

 
14-03-2014
12:01
 
Antoni Morales

Això inclourà l'incivisme i les greus infraccions que comet el local de la CGT a la plaça Clavé? Un local sense llicència que no compleix les mínimes condicions d'habitabilitat, d'higiene i d'insonorització que cada cap de setmana reuneix fins a la mitjanit grups de rock dur. La gent aparca als guals i a les zones prohibides. El Regidor Velasco ho sap perquè la policia li reporta cada cap de setmana i ell no fa res. És que els hi té por?

 
14-03-2014
09:49
 
Jose

Aquestes sessions estan prou bé, però encara no entenc perquè si hi ha tants problemes d'indisciplina viària (apareix de forma recurrent a les reunions de tots els districtes) no hi ha cap responsable de mobilitat i de via pública a les sessions. De fet són els responsables de gestionar de forma preventiva aquesta qüestió: posar pilones, reductors de velocitat, canvis de sentit, limitacions de velocitat... La policia sempre és reactiva, un cop el mal està fet. Si es tingués cura de qüestions urbanístiques i de disseny de l'espai potser no hi hauria tantes queixes de cotxes sobre les voreres, en els passos de vianants, velocitat excessiva...

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Opinió

03-10-2018

 

¿Por qué 'Veïns Per Rubí'?

VR nació pocas semanas antes de las últimas elecciones municipales de 2015 con una vocac(…)

Societat

27-09-2018

 

Desmantellen una plantació de marihuana en una nau de Rubí valorada en uns 300.000 euros

Els Mossos d'Esquadra de Rubí van desmantelar un cultiu de 3.500 plantes de marihuana, tr(…)

Societat

21-09-2018

 

La comissaria de la Policia Nacional de Rubí tornarà a tancar per obres

La comissaria de la Policia Nacional de Rubí, ubicada al carrer Terrassa, tornarà a tanc(…)

Societat

18-09-2018

 

11 nous agents s'incorporen al cos de la Policia Local de Rubí

La Policia Local de Rubí comptarà aviat amb 11 nous agents al cos. D'aquests 11 nous po(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!