19-01-2014
 

Els comerços i les empreses de Rubí ja poden demanar un descompte en la taxa de residus

329 negocis s'han acollit a aquesta exempció o reducció en els darrers dos anys

Fins a finals d'aquest mes de gener, les empreses i comerços de Rubí poden demanar l'exempció o reducció prevista per les ordenances municipals referent a la taxa anual que abonen a l'Ajuntament per la recollida, tractament i eliminació de residus assimilables a municipals procedents de les activitats comercials i no industrials. Aquest benefici que el consistori atorga a les empreses es concedeix als comerços i indústries que disposin d'un gestor de residus, privat, però que ha d'estar convenientment acreditat per l'Agència Catalana de Residus.

En el dos darrers exercicis, un total de 329 empreses rubinenques han demanat acollir-se a aquesta exempció o reducció, de les quals 182 ho van fer l'any passat i 147 al 2012. La reducció de la quota tributària s'aplica als residus que s'acrediti que es gestionen i es fa sobre la recollida del cartró, el paper, el vidre, els envasos i la matèria orgànica. Les quantitats bonificades poden anar des dels 67 euros fins als 400, en funció de la fracció de què es demani l'exempció i l'activitat que desenvolupa l'empresa i/o comerç que ho sol·liciti.

Segons l'ordenança que regula aquest tipus d'exempció o reducció, es consideren residus comercials els generats per l'activitat pròpia del comerç al detall i a l'engròs, l'hoteleria, els bars, els mercats, les oficines i els serveis que, d'acord amb la Llei de Residus, tenen la consideració d'assimilables als municipals, tant per la naturalesa i caracterització dels residus, com perquè el seu volum total generat per dia d'activitat és inferior als 800 litres.

Per sol·licitar l'exempció o reducció d'aquets taxa, les empreses hauran de presentar una instància i el certificat de l'empresa que gestiona els residus especificant el contracte signat amb l'empresa interessada i la duració del mateix, que no podrà ser inferior a un any. La instància haurà d'anar acompanyada d'una sol·licitud emplenada i signada per l'administrador a nom de la societat, una fotocòpia del CIF de la societat, del DNI de l'administrador, de l'escriptura de poders de la societat i d'un certificat del gestor privat amb les seves dades.

La informació es pot lliurar a través de la Finestreta Única Empresarial de Can Serra, a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament o a l'Oficina de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona.

RUBITV.CAT / Foto: Ajuntament de Rubí

 
2 comentaris
 

Comentaris

20-01-2014
23:26
 
PERE

Tens que tenir un carnet , i portar-ho a la deixelleria de la Cova Solera. Ells t-ho esplicaran a ont s'ha de fer el carnet

 
20-01-2014
08:08
 
Jose

A casa fem la separació de residus segons els diferents contenidors, portem les piles, l'oli i els cartutxos de la impressora a la deixalleria mòbil però no tenim cap bonificació respecte altres veïns que no ho fan. Quin incentiu tenim per fer-ho? per què no se'ns rebaixa el preu de l'impost d'escombraries? A Rubí no es separa ni el 30% de les escombraries domèstiques que es generen!

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Política

10-10-2018

 

ICV considera "poc curosa" la manera en què el Govern ha presentat les ordenances

Després que l'alcaldessa Ana María Martínez presentés les ordenances fiscals de cara (…)

Economia

28-09-2018

 

El Consell Comarcal inicia diferents accions per sensibilitzar la ciutadania i les empreses en l'acollida de persones refugiades

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha incorporat a la seva pàgina web un espai d(…)

Societat

25-09-2018

 

El CTR-Vallès rebrà 26.000 tones de residus de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en poc més d'un any

El Ple del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha aprovat un conve(…)

Societat

14-09-2018

 

Un "escape room" sobre residus dissenyat a Rubí visitarà diverses escoles del Vallès durant aquest curs

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental inicia una nova edició de(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!