17-10-2013
 

Eradicar la pobresa des de la política municipal

Carme García

El darrer informe del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) assenyala que el risc de pobresa i exclusió social a Catalunya s'ha incrementat un 26,7% el 2012. Tot fa pensar que en acabar el 2013 la situació serà encara pitjor. Tot plegat fa pensar que el panorama és desolador i corrobora l'empitjorament en les condicions de vida de la població.

Aquesta informació ha encès els llums d'alarma d'algunes institucions i governs. A l'Ajuntament de Rubí fa temps que ens vam adonar d'aquesta tendència, i per aquesta raó com a govern vam comprometre'ns a reorientar les polítiques municipals cap a accions socials d'ajuda als més desfavorits ja que entenem la política com un servei a la ciutadania sense fissures. En aquest camí cap a polítiques socials ha ajudat molt el sanejament dels comptes municipals experimentat pel nostre consistori als darrers anys.

Un camí que ens ha permès visualitzar que no estem sols en aquesta lluita. És molt lloable la feina que estan realitzant les entitats del tercer sector de Rubí. El treball d'aquest col·lectiu està permetent donar oxigen a una crua realitat per a moltes famílies, i és de justícia ressaltar-ho tot l'any però molt especialment aquest dijous 17 d'octubre, quan se celebra el Dia Internacional contra la pobresa i l'exclusió social. A la nostra ciutat, a més, aquesta tasca d'ajuda directa de les entitats ha anat en consonància amb les polítiques que històricament ha aplicat l'Ajuntament.

Aquest model de col·laboració i de complementació entre les entitats i l'ajuntament també s'està aplicant amb èxit a d'altres municipis. Estic convençuda que la suma de totes les ciutats està amortint aquesta realitat tan negativa que fa referència l'informe del CTESC. Un model que a Rubí desitgem no es vegi ni alterat ni en risc de desaparèixer per culpa de les retallades provinents de la Generalitat. La falta de liquiditat del govern català està posant al límit la maquinària municipal i els serveis que estem oferint a la ciutadania.

Ara bé, sempre que la bona marxa de les finances municipals ho permeti, volem mantenir totes les ajudes a la població. L'Ajuntament de Rubí ha aplicat històricament polítiques d'atenció al ciutadà però ara, a més, la situació de crisi econòmica actual ens ha obligat a complementar-la amb accions més concretes per lluitar contra la marginació. És el cas del projecte Energia per a Tothom, que permet a les famílies reduir la seva despesa energètica. O l'increment per assumir des de l'administració local la totalitat de sol·licituds per a les beques menjador. Sense oblidar que vam ser un dels primers consistoris en obrir una Oficina de Mediació per a les hipoteques. En aquest bloc també entraria el suport al Banc dels Aliments o els 92.000€ destinats al treball en xarxa amb quatre entitats locals del tercer sector.

Per tot plegat, crec que els ajuntaments tenim el deure moral i l'obligació de destinar una part dels nostres recursos a ajudar als més desfavorits i lluitar contra l'exclusió social. A Rubí ho portem fent durant anys i ho volem continuar fent, com així quedarà recollit en el pressupost municipal dels dos propers anys, amb la voluntat, a més, d'involucrar altres sectors de la població.

Carme García Lores, alcaldessa.

 
23 comentaris
 

Comentaris

24-10-2013
09:45
 
Joan R.

Comparteixo l'anterior comentari i afegeixo alguna cosa més. Durant anys m'he mogut en l'àmbit social. Aquesta alcaldessa no s'ha prodigat mai en temes socials. Ella prefereix elssopara de la CECOT i "codearse" amb gent de diners. Els temes de gent humil sempre els ha deixat en mans de una de les regidores que ha cessat. Ara a qui vol enganyar? Li demano, com feia algú altre, decència, si es que li queda una mica

 
23-10-2013
23:15
 
La repartidora garcia

Sóc d'una entitat. Aquesta senyora parla d'eradicar la pobresa i el que està fent és oferir diners a les entitats. Quina manera de treballar la prevenció. Quines polítiques d'un partit d'esquerres. Dediqui's a una altra cosa sra garcia.

 
21-10-2013
19:55
 
RECAPTE

Esperava veure a aquesta alcaldessa tan caritativa el cap de setmana en el recapte d'aliments. Tan caritativa és que suposava que estaria tot el dia animant a la gent a fer donacions... És clar, això és pur aparador. Aquesta senyora no es creu el que diu. Quina pena de persones que diuen tot això perquè pensen que així enganyaran a la gent. FA molts anys que la coneixem. Que no ens vingui ara amb milongas!

 
18-10-2013
23:24
 
Qué fort

Què fort em sembla que ara es dediqui a fer articles d'opinió sobre pobresa! Aquesta que acumula sous públics i passeja en cotxe oficial. Vinga!

 
18-10-2013
19:43
 
Angustias

QUE PESAOS SOY TODOS COMO LO BUENA QUE ES LA ALCALDESA, SOBRETODO CON LOS SUYOS.
QUE PESAOS SOY TODOS CON LO RESPETUOSA QUE ES ELLA CON SUS MILITANTES.
QUE PESAOS SOY TODOS, DEJÁDLA EN PAZ QUE ACABE EL MANDATO.

 
18-10-2013
18:28
 
Pepi

Esta señora, como usted dice, no se presentó en solitario a la alcaldia, se presento encabezando una lista de un partido, quien la escogió.
Esta señora, como usted dice, está legitimada para permanecer en la alcaldia hasta el 2015. Ahora bien, se olvida de un detalle básico de carácter legal, permanecerá el la alcaldia SI SÓLO SI, siga sumando el apoyo de 13 regidores. O sea, no se equivoque puede que no llegue al 2015, o si. No lo de usted por hecho, porqué si sucede que no suma 13, debará abandonar, eso por la puerta de atrás y trás conseguir que su partido no la apoye.

 
18-10-2013
16:31
 
Solitario

La gente no se entera esta señora como muchos dicen tiene la legitimidad de los ciudadanos para estar en ese sillón que comentan hasta el 2015 cuando acabe la legislatura, luego que las urnas digan quién se ha de sentar en ese sillón, mientras tanto a seguir trabajando y haciéndolo bien como hasta ahora.
Que se calmen todos aquellos que piden su dimisión y en el 2015 apuesten por quien crean conveniente.

 
18-10-2013
13:25
 
Arcaldesa del pueblo

El sillón es mío mío!!! que naide me quite mi sillón ni cuando me vaya a Castellón!!!
Y esta es la Alcaldesa que nos gobierna, la que se carga una buena concejal porque le disputa politicamente el liderazgo, en lugar de ejercerlo y demostrarle ( cosa que no puede, ni sabe hacer) que para ser un buen líder no hace falta cortar cabezas, solo demostrarlo, en lugar de perder el apoyo del partido de la Federación y de toda la ciudadanía como le ha pasado a ella.
¡Que patetismo, madre mía!

 
18-10-2013
13:00
 
Le Llamaban Trinidad

"Cabalgáis sobre un caballo desbocado", i al final pendréu mal de veritat, Caganera ( Jilguego en castellano)

 
18-10-2013
12:43
 
El cagané del Ampurdán

Si el área de Serveis a les Persones ha funcionado, es debido, principalmente, a que la Presidenta del Ayuntamiento, es decir, la Alcaldesa ha hecho bien su trabajo y ha delegado en quien creyó oportuno en su día. Una vez comprobado que este personaje se dedicaba a la caza y captura del sillón, la ha cesado en sus funciones.
Carmen, piensa en que ...........ladran, luego cabalgamos Sancho.....................

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Economia

14-09-2018

 

Denegades set de cada deu sol·licituds de la renda garantida a Catalunya en el primer any d'implementació

Un any després d'entrar en vigor la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), el Departament (…)

Política

12-08-2018

 

Maria Mas pren el càrrec d'alcaldessa accidental fins divendres

Maria Mas, regidora de Serveis Territorials, assumeix l'alcaldia del 12 al 17 d'agost en(…)

Política

06-08-2018

 

Marta Garcia, alcaldessa accidental durant aquesta setmana

Marta Garcia, tinenta d'alcaldia de Serveis a les persones, és des d'aquest dilluns i fi(…)

Societat

30-07-2018

 

Ximelis tindrà una pista polivalent gràcies al procés participatiu 2018

El procés participatiu de l'Ajuntament ja ha conclòs i els rubinencs que hi han pres par(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!